26-09-11

aanpassing Kattenhoflaan

dyn003_original_130_26_pjpeg_3468_822658168e927a83d2169f14d2562289.jpgVoor de veiligheid, in de nabije toekomst, zal het kort stukje Zandstraat aan de Brandweerkazerne - watertoren worden afgesloten. Hier komen ook enkele blauwe parkeerzones en het pleintje krijgt een opfrissing.

Als er toch enige veranderingen worden uitgevoerd op deze plaats is het misschien nuttig om ook eens aan een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers te voorzien aan de hoek van de Kattenhoflaan en de G. Petitlaan.
Dagelijks steken daar vele kinderen over op weg naar en van de twee dorpsscholen. Het is een kleine moeite om een veiligere verkeerssituatie op deze plaats te creeren.

Van Osta Danny

997200-2fa3fd4b7d0d77ebd21bc7dacce35499.jpg

16:39 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Belachelijke wijziging... Hoezo veiliger. Wanneer je vanuit het districtshuis de wijk in wil rijden moet je doorheen dat extreem smalle stuke Petitlaan en dan nog 2-richting aldaar... Ik zie in de huidige situatie geen verkeersonveiligheid?

Gepost door: chris | 26-09-11

Reageren op dit commentaar

Het is daar inderdaad zeer onveilig voor de zwakke weggebruikers. Ik woon er vlak aan. Weinige houden zich hier aan de snelheid van 50km. En rijden dan al even hard de Zandstraat in. Als ja dan per ongeluk als fietser passeert, heb je dikke pech!!!
Met dit stuk van de Zandstraat af te sluiten gaat het in ieder geval veel veiliger voor de fietsers en voetgangers worden.

Gepost door: heidi | 28-09-11

@ Chris : Niks is belachelijk wanneer het de veiligheid, vooral die van de zwakkere weggebruiker, verhoogd.
Rij jij met een vrachtwagen misschien omdat je het daar zo smal vind ?
De verandering zal vooral snelheidsverlagend zijn tegenover de snelheid welke daar nu wordt gehandhaafd bij het inrijden van de Zandstraat.
Ik weet niet of je het al begrepen had dat daar in die regio 50 km/hr het absolute maximum is ?
mvg

Gepost door: Peter | 26-09-11

Reageren op dit commentaar

Peter, het is daar geen 50Km maar 30 (20 meter verderop in de Zandstraat). Vooralleer je uit te spreken moet je zorgen dat je niet gehinderd wordt door juiste kennis van FEITEN! Ik passeer daar meerdere keren per dag, zie er heel weinig zwakke wegmis- (en ge-)bruikers. Ik begrijp niet hoe je veiligheid gaat verhogen op die manier

Gepost door: chris | 27-09-11

Reageren op dit commentaar

Goh,

Misschien dat ze dan in de kattenhoflaan ook duidelijk kunnen aangeven dat je daar voorrang van rechts hebt? Al meermaals bijna een accident hierdoor gehad.

Gepost door: Eddie | 27-09-11

Reageren op dit commentaar

Als er geen aanduiding staat dat je op een voorrangsbaan bent heb je geen voorrang, dat is simpel. Maar ik geef toe, als je je op de Kattenhoflaan verplaatst heb je, gezien de snelheden die meerdere bestuurders erop nahouden, wel de indruk dat je je op een voorrangsweg bevind. Ik woon per toeval in deze straat en kan boeken van verhalen schrijven van het foute weggedrag in deze straat. Het wordt de hoogste tijd dat de mensen welke deze straat gebruiken zich aan de gestelde regels zouden (ijdele hoop misschien) houden.
mvg
Peter

Gepost door: peter | 27-09-11

Kan er ook geen oversteekplaats voor voetgangers en fietsers te voorzien worden het T stuk van de Kattenhoflaan met de watertoren en brandweer? Met de fiets naar school is echt heel ongemakkelijk, zelfs gevaarlijk met kleine kinderen om veilig over te steken.

Gepost door: Kathleen Baets | 26-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.