31-10-11

Brecht keert terug naar middeleeuwen

B3_GAF3HKTIV_1_bremiddel_jpg_h380_jpg_568.jpgToerisme Brecht dompelde afgelopen weekend het gemeenteplein en het park in een middeleeuwse sfeer.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=0H...

09:37 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-11

Top 10 zoekopdrachten brechtsnieuws.be 31/10/1011 (16)

imagesCAA11VX1.jpg1-1 het-weer-in-brecht 16w

2-2 chitaat-van-de-dag 16w

3-4 verkaveling-leewerik 3w

4-3 aanpassing-kattenhoflaan 4w

5-5 buurtwinkel-bij-jose 4w

6-6 top-10-zoekopdrachten 6w

7-7 opening-nieuw-jeugdhuis 5w

8-N geluidsschermen-E19 1w

9-4 verkaveling-leewerik 3w

10-N dia-avond-over-vroeger 1w

Bezoekers per Week 889

23:36 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ik woon in Sint-Job-in-'t-Goor en zoek een club

20110814_03.jpgHoe ambitieus kan een spits die alles al meemaakte, 37 jaar is en zonder club zit, nog zijn? Met die vraag klopten we bij Tomasz Radzinski aan. Het antwoord kwam er nog voor we ze helemaal hadden gesteld. “Ik wil weer sjotten.” Duidelijker kan de Canadese Pool niet zijn.
Zondag trekt Lierse naar Anderlecht. Normaal zou dat een wedstrijd zijn die Tomasz Radzinski met rood had aangekruist. Want Anderlecht is de club waar de kleine spits, samen met reus Jan Koller, van 1998 tot 2001 furore maakte. En K Lierse SK is, neen was, zijn recentste club. De Pallieters hadden Radzinski voor de huidige campagne niet meer nodig. Sinds juni is de in december 38 wordende Radzinski een speler zonder club. Een werkloze voetballer. Fin de carrière, denk je dan. Maar Radzinski blijft de gedrevenheid zelve. “Ik wil nog twee jaar voetballen”, gooit hij eruit. “Dat kan best wel eens bij Antwerp zijn. We onderhandelen weer.”
Wat doet een man die al vijf maanden zonder club zit?
Radzinski: Ik ben voltijds papa. Zes weken geleden ben ik voor de tweede keer vader geworden. Mijn dochtertje Alyssa van bijna drie heeft er een zusje, Angelina, bij gekregen. Ik zal beter mijn best moeten doen om samen met mijn vrouw ook nog een zoontje te kunnen krijgen (lacht).
En voetballen?
Voorlopig niet, hé. Maar als ik de wedstrijden op televisie zie, begint het serieus te kriebelen. Ik wil weer sjotten. Ik heb mezelf nog tot januari de tijd gegeven om een ploeg te vinden. Als er dan niets uit de bus is gekomen, zit mijn voetbalcarrière erop.
Heb je nog uitzicht op een contract bij een ploeg?
De voorbije weken heb ik weer enkele gesprekken met Antwerp gevoerd. De kans dat ik op de Bosuil aan de slag ga, is gegroeid. Ik ken Jos Verhaegen en Gunther Hofmans goed. Ik hoor alleen maar positieve commentaren over de manier waarop zij Antwerp terug naar eerste klasse willen brengen. Misschien kan ik hen wel helpen.
Ben jij conditioneel nog in orde?
Ik train haast dagelijks, doe intervaltrainingen in het bos. En ik golf ook veel (lacht). Neen, ernstig, ik mis natuurlijk wedstrijdritme, maar na een viertal weken trainen met een spelersgroep ben ik zeker weer klaar om te spelen.
Is Antwerp de enige optie?
Op dit moment wel. Vooral omdat het mijn eigen keuze is. Ik woon in Sint-Job-in-’t-Goor en zoek een club die niet ver uit de buurt ligt. Het buitenland, de andere kant van België: dat zie ik niet zitten. Bovendien weet ik wat Verhaegen en Hofmans willen. Winnaarsmentaliteit, professionalisme,... Daar sta ik ook voor. Antwerp en Radzinski: het kan een mooi verhaal worden.
Iedereen ging er lang van uit dat jij nog een jaartje bij Lierse zou voetballen... (Onderbreekt) Ik ook! Maged Samy had altijd gezegd dat ik zelf mocht beslissen of ik nog zou doorgaan als voetballer of niet. In april heb ik aangegeven dat ik me nog fit genoeg voelde en nog voldoende goesting had om er een seizoen bij te doen. Maged gaf mij zijn woord dat ik een contract voor 2011-2012 kon tekenen. Toen ik terugkwam uit vakantie en me in het stadion aanbood voor een gesprek, hing er nog een groot bord met mijn foto op. Radzinski, 101 doelpunten, stond erbij. Mooi vond ik dat. Dat straalde respect uit. Het goede gevoel dat ik had, verdween toen Maged Samy me in dat gesprek vroeg te stoppen met voetballen. Trainer Chris Janssens zag geen toekomst voor mij in zijn ploeg, zo werd me gemeld.
Ben je nu kwaad op Lierse?
Boos niet, teleurgesteld wel. Ik dacht dat ik een goede relatie met Samy had opgebouwd. Hij had me zelfs voorgesteld om ook later bij Lierse te blijven in een andere functie. Ik dacht goed te zitten. Niet dus. Ik mocht niet blijven als speler, wel in een andere functie. Alleen werd me nooit concreet gezegd welke functie ik zou kunnen vervullen. Tja, dan stopt het, hé. Trouwens, ik had voor mezelf uitgemaakt dat ik nog wilde voetballen. Van het veld naar het bureau dat kan, maar van het bureau terug naar het veld, is onmogelijk. Een andere job dan voetballer kwam gewoon nog net iets te vroeg.
Zegt de man die in december 38 wordt.
Leeftijd zegt lang niet alles. Vorig seizoen was ik nog altijd de snelste spits in België. Ik heb altijd gezegd dat als ik te veel van mijn snelheid moest inboeten, ik zou stoppen. Da’s nog niet het geval, dus...
Rust roest, wordt gezegd. Is die vijf maanden inactiviteit niet geweldig nadelig?
Rust kan ook helend werken en een mens goed doen. Vroeger heb ik heel veel getraind. In Engeland heb ik gezien dat het ook anders kan. Te veel trainen kan nadelig zijn. Het gaat vooral om de intensiteit van de trainingen. Ik weet nu perfect wat ik moet doen om de balans tussen rust en werken in evenwicht te krijgen. Ervaring, hé (lacht).
Stel dat in januari toch blijkt dat je carrière er op zit. Is het dan niet sneu om op zo’n manier uit het voetbal te verdwijnen?
Dan wel ja. Nogmaals, ik zou teleurgesteld zijn. Mij zul je echter nooit een kwaad woord over Lierse horen zeggen. Het leven is te kort en te mooi om daarover ruzie te maken. (Denkt na) Er wordt vaak gezegd dat spelers in het huidige voetbal geen clubliefde meer hebben. Soms is dat niet de fout van de speler, zo blijkt in mijn geval.
Volg je Lierse nog?
Via televisie vooral. Ik heb ze twee keer aan het werk gezien, tijdens de voorbereiding tegen Levante en in de competitiewedstrijd tegen RC Genk. Wat opviel, is dat er weer zoveel is veranderd. Van de ploeg die Lierse naar eerste klasse bracht, is er haast niemand meer over. Jurgen Cavens, ja. Maar die zit niet eens meer bij de achttien. Ik vind dat Jurgen niet correct wordt behandeld. Hij is een icoon van de club en verdient meer respect. Ach, zo gaat het blijkbaar in het voetbal.
Wat denk jij als je nu hoort, leest en ziet dat Lierse een gebrek aan scorend vermogen heeft?
Niet veel. Ik zag Huysegems in de samenvatting op tv tegen Genk bezig. Hij bewees meteen dat hij het voetballen en scoren nog niet is verleerd. Weet je, ik heb Lierse losgelaten. Ik ben nu op zoek naar nog één uitdaging. Ik wil ambitie aan plezier koppelen, en nog een jaartje of twee op behoorlijk niveau voetballen. Ik weet dat ik enkele jaren geleden gezegd heb dat ik nooit nog in tweede klasse zou spelen, maar soms veranderen dingen waardoor je zelf ook van mening verandert. Antwerp bouwt aan iets nieuws, net zoals Lierse dat deed toen ik met hen in tweede klasse ging spelen. Dat is een uitdaging, daar hou ik van. Misschien kan ik dus weer voetballen bij de Great Old. Dat past wel bij mij, hé,'Great Old (bulderlacht).
Ben jij verrast dat Lierse ook Wesley Sonck niet meer laat spelen?
Ik vind het vooral raar dat iemand die eerst als kapitein is aangesteld nu op de lijst van overbodige spelers wordt gezet. Als ik nu naar Lierse kijk, dan denk ik dat er op papier een betere ploeg staat. Vorig seizoen was er een verdedigend probleem. Nu staat de verdediging er wel. Dat is ook heel belangrijk voor de spitsen. Er is minder stress.
Sonck wordt als ‘geen gemakkelijke jongen’ afgeschilderd. Ook jij kreeg dat etiket opgeplakt.
Een spits is extravagant, speciaal. Kijk bijvoorbeeld naar Balotelli (lacht). Ik wil als aanvaller ook geen meeloper zijn, want meelopers verdwijnen ongezien in de massa. Ik weet van mezelf dat ik best een moeilijke jongen kan zijn. Moeilijk mag, fair moet. Op het veld wil ik winnen. Dan verlang ik van iedereen die aan mijn kant staat honderd procent inzet. 95 procent is echt niet genoeg. Ik kan het hebben dat spelers tot vier uur ‘s nachts in een café hangen als ze ook tijdens de match presteren. Presteren ze niet, dan val ik ze op dat gegeven aan. Is dat niet logisch?
Mis je het voetbal?
Natuurlijk. Ik wil nog op het veld staan, nog goals maken. Ik besef nu dat het geweldig is om iets moois te maken van het voetbal en anderen er plezier aan te laten beleven. Als ik naar de Champions Leaguewedstrijden op tv kijk, dan bekruipt mij een gevoel van... nostalgie. Niet dat ik die wedstrijden op topniveau echt mis. Maar als ik Genk bezig zag tegen Chelsea, in dat stadion waarin ik zelf behoorlijk wat matchen heb gespeeld, heb ik wel even teruggedacht aan mijn tijd in Engeland toen ik voor Everton en Fulham speelde.
Ben jij de voorbije maanden al bezig geweest met je carrière na het voetbal?
Neen, ik heb daar geen tijd voor gehad. Dat klinkt raar, maar het is zo. Ik help mijn vrouw, ons leven is door de komst van het tweede kindje veranderd. Ik moet ook niet direct iets zoeken om bezig te zijn.
Ligt jouw toekomst in België?
De volgende jaren zeker. De familie van mijn vrouw woont hier, daarom blijven we ook hier. Ach, het leven is als het voetbal, je weet nooit wat er zal gebeuren. Sinds mijn eerste halt in België, toen ik vanuit Canada bij Germinal Ekeren terecht kwam, ben ik, met tussenstops in Engeland en Griekenland, alles bij elkaar al twaalf jaar in België. Ik vind België overigens een heel mooi land. Alleen het slechte weer steekt me soms al eens tegen. Ik voel me hier thuis, ik spreek Vlaams, een van de kleinste talen in de wereld, en doe dat zelfs met een Antwerpse tongval (lacht). Met mijn kinderen spreek ik ook Frans en dat gaat beter met de dag. Waarom zou ik hier dan nog weg willen?
Zondag staan met Anderlecht en Lierse twee van je ex-clubs tegenover elkaar.
Voor mij de aanzet om er een uitstap van te maken. Met wat vrienden ga ik naar de wedstrijd kijken. Nadien gaan we iets eten, wat drinken, ons amuseren. Het zal best plezant worden. Ik weet hoe het voelt om als speler van Anderlecht in eigen stadion te spelen en om in het andere kamp te staan. Spelen op Anderlecht, dat heeft iets, hé. Trouwens, ik weet dat spelen op de Bosuil ook altijd heel apart is (lacht).

22:24 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-11

citaat van de dag

imagesCA3M57FX.jpgik vraag niet vlug iets. maar kan iemand mij zijn hoofd lenen. ik moet vanavond naar een halloweenbal.

09:56 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

imagesCAPON8WC.jpgVandaag is het eerst zwaar bewolkt tot betrokken op de meeste plaasten. Hier en daar is een drupje motregen niet uitgesloten, al ligt de nadruk wel op overwegend droog weer. Tegen de middag breekt de bewolking meer open en komen er overal opklaringen tevoorschijn. De zon zal zich dan geregeld laten zien. Het is zacht met maxima in Vlaanderen tussen 16 en 18 graden, en er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richting. Vannacht domineren talrijke wolkenvelden en in het zuidoosten van het land is een drupje motregen niet uitgesloten. Tussendoor klaart het ook even uit, maar dat is slechts tijdelijk. Iets na middernacht komt er alweer meer bewolking opzetten vanuit het westen, maar de nadruk ligt steeds op overwegend droog weer. Al kunnen er in de kustregio na middernacht wel enkele buien voorkomen. Het wordt een zachte nacht met minima rond 11 graden.             

09:38 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tieners gaan uit de bol tijdens Teen night

Affiche_teen_night_jpg_h380_jpg_568.jpg

01:38 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-10-11

citaat van de dag

imagesCA3M57FX.jpgGekheid is erfelijk, je krijgt het van je kinderen.

09:41 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

imagesCAPON8WC.jpgVandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Meestal is het droog en tijdelijk worden de opklaringen breder, waarbij er ook meer ruimte is voor de zon. Naar de avond toe komen er meer wolken opzetten, maar nog steeds ligt de nadruk op overwegend droog weer. Het is erg zacht voor de tijd van het jaar bij maxima rond gemiddeld 17 graden. De wind is zwak en waait meestal uit een zuidelijke sector. Vannacht domineren de wolken, maar aanvankelijk zijn er ook nog enkele opklaringen mogelijk. Naarmate de nacht vordert komt er meer bewolking opzetten en rond middernacht is een lokaal drupje regen in het zuiden van het land niet uitgesloten. Tegen de ochtend kan er ook hier en daar een drupje motregen vallen in het centrum en het oosten. Meestal is het echter droog en het wordt een erg zachte nacht bij minima rond 11 graden.             

09:38 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zwaluwlaan in Brecht is in november afgesloten.

wegomlegging%20banner.jpgDe hele maand november wordt in de Schotensteenweg in Brecht, ter hoogte van de Zwaluwlaan, de weg opgebroken. Dat is nodig om de riolering van de Mieksebaan aan te sluiten op de collector van de Schotensteenweg.

Het verkeer richting Brecht wordt omgeleid via de E19, met uitzondering van De Lijn. In de richting van Sint-Job-in-‘t-Goor zijn er geen problemen.

09:35 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fluoactie

images.jpgVoor de vijfde keer op rij organiseren de gemeenten Malle, Brecht, Ranst, Schilde, Zandhoven en Zoersel, de politiezones Voorkempen en ZaRa in samenwerking met scholen uit de regio een campagne voor meer zichtbaarheid in het verkeer.

De zogenaamde Fluoactie werd deze week officieel afgetrapt in het Mariagaarde Instituut in Westmalle en is specifiek bedoeld voor de zwakkere weggebruikers tijdens de donkerste dagen van het jaar.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=20561

 

09:33 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Van de ene file naar de andere

van-de-ene-file-naar-de-andere-id2200326-460x0.jpgAutorijden is dezer dagen geen pretje in en om Brecht. Op zes plaatsen zijn of waren straten afgesloten of is/was er vertraging. 1. De weg Brecht - Loenhout is ter hoogte van de Veldstraat nog tot eind november afgesloten voor de aanleg van …

http://www.gva.be/antwerpen/brecht/van-de-ene-file-naar-d...

09:29 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wie wordt de beste band van de Noorderkempen

kampnoord_jpg_h380_jpg_568.jpgOp zaterdag 29 oktober 2011 vindt in Kalmthout in het O*KA centrum (Kapellensteenweg 234) de grote finale plaats van Kamp Noord.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

 

09:26 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-11

citaat van de dag

imagesCA3M57FX.jpgIk ben ni een van de makkelijkste, maar moeilijk gaat ook eh ☺

11:28 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

imagesCAPON8WC.jpgVandaag is het overwegend droog bij een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. In het westen kan er tijdelijk wel meer bewolking voorkomen en krijgt de zon het moeilijker om zich te laten zien. Met een matige zuid-zuidoostenwind wordt erg zachte lucht aangevoerd. Het kwik kan gemakkelijk klimmen naar gemiddeld 17 of 18 graden. In de Ardennen is het wat minder warm, daar stagneert het kwik in de buurt van 13 of 14 graden. Vannacht komen er geleidelijk aan meer wolkenvelden opzetten. In het westen en centrum van het land is het dan wisselend tot zwaar bewolkt. Hoewel een lokaal drupje regen of motregen niet uitgesloten is, ligt de nadruk toch wel op overwegend droog weer. Over de Ardennen en in het zuidoosten van het land komen er voortdurend meer opklaringen voor. Het wordt een zachte nacht, de minima liggen in Vlaanderen gemiddeld tussen 9 en 11 graden.             

11:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opsporingsbericht

1019610-e09bdbd260eb7872667aab80a5331ed5.jpgOverval op truck voor lading sigaretten. Wie heeft op zaterdag 3 september de Nederlandse vrachtwagen (zie foto's) zien rijden in Ranst, Brecht of Sint-Job? Wie heeft de trekker zien aankomen op de park&ride in Sint-Job? Wie heeft de Volkswagen Passat met daarin het verdachte koppel gezien? De politie zit nog altijd met heel wat vragen. Tips voor de speurders zijn welkom op het gratis nr. 0800.30300

11:23 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Heks op de brandstapel op Gemeenteplein

heksenwandeling1_jpg_h380_jpg_568.jpgDe brandweer van Brecht zal zelf de brandstapel aansteken en blussen voor het middeleeuws spektakel op het Gemeenteplein op zondag 30 oktober.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

11:20 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Antwerpse Kempen erg populair bij dagtoerist

Kempisch_museum.jpgZowel de regio’s als de kunststeden in de provincie Antwerpen bekoren de Vlaamse dagtoerist. Die dagjesmens besteedt gemiddeld zo’n 50 euro per persoon. Ook de Antwerpse Kempen, waartoe Brecht behoort, scoort hoog.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

11:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dirk De Smet in GC Vander Noot

6129_1203127312231_1050045856_652908_7876668_n.jpgDirk De Smet treedt op in zijn eigen gemeente. Hij blikt terug op twintig jaar muziek.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

11:10 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

verkaveling De Leeuwerik

1018278-32846765920ceee17988b0f9a480c89d.jpgVolgend jaar kunnen er door Igean in samenspraak met het gemeentebestuur 58 betaalbare kavels op de markt worden gebracht. Nadien volgen ongeveer 35 sociale huur- en koopwoningen. In een latere fase kunnen nog eens 35 sociale huur- en koopwoningen gebouwd worden. Op de gemeenteraad zei schepen van ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V) dat na de goedkeuring van het wegentracé spoedig de verkavelingsvergunning volgt. De verkaveling De Leeuwerik situeert zich in het binnengebied dat ligt tussen de Zandstraat en de Moeshofstr in het verlengde van de witte wijk. Het is de bedoeling dat het gebied een meerwaarde wordt voor gans de Sint-Jobse gemeenschap. Er komt dan ook een nieuw park van 2,5 hectare met een netwerk van trage wegen, die tevens een veilige doorgang bieden aan de schoolgaande jeugd. “Zo behouden we het groene karakter en maken we het gebied aantrekkelijk voor wandelaars en fietsers” stipte Daan De Veuster aan.

 

bron gemeentebestuur Brecht

1018278-32846765920ceee17988b0f9a480c89d.jpg

01:02 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-10-11

CD&V gaat ook in Brecht zonder NVA naar gemeenteraadsverkiezingen in 2012

Persbericht van CD&V-Brecht

CD&V en N-VA Brecht niet in kartel

CD&V en N-VA zullen in Brecht op 14 oktober 2012 met afzonderlijke lijsten naar de

gemeenteraadsverkiezingen gaan.

De beide partijen benadrukken dat er na 5 jaar van samenwerking onder kartelvorm in het Brechtse

gemeentebestuur geen kink in de kabel is gekomen voor de huidige samenwerking en dat beiden de

goede samenwerking voortzetten tot het einde van de legislatuur.

CD&V-voorzitter Jos Matheeussen betreurt dat het kartel wegvalt in Brecht. “Maar wij respecteren

hun beslissing en wij zijn tegelijkertijd tevreden dat er nu eindelijk duidelijkheid is. We geloven in

onze eigen kracht en bovendien hebben wij met een burgemeester, 4 schepenen en onze mensen in

de gemeenteraad en OCMW-raad voldoende bewezen dat wij de gemeente degelijk kunnen

besturen. Wij zullen op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen het vertrouwen aan de kiezer

vragen om het gevoerde beleid voort te zetten.”

 

.

Tegelijkertijd deelt hij mee : “Het bewijs voor de vaststelling dat er in onze gemeente goed werk

geleverd wordt en onze inwoners dus willen dat er ook op die manier de volgende jaren wordt

verder gewerkt, ligt in het feit dat de kandidaten voor onze lijst momenteel echt toestromen : we

zouden bij manier van spreken makkelijk twee lijsten kunnen indienen. ”.

Jos Matheeussen - voorzitter CD&V-Brecht

jos.matheeusen@skynet.be - GSM 0473 94 35 80

24 oktober 2011

19:22 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

citaat van de dag

imagesCA3M57FX.jpgwanneer ga je eens normaal doen tegen mij ,of lukt dat echt niet

09:55 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

imagesCAPON8WC.jpgVandaag is het in de ochtend lokaal zwaar bewolkt tot betrokken, maar in het oosten komen er brede opklaringen voor. Naarmate de dag vordert kan de zon nagenoeg overal door de wolken breken. Vooral na de middag wordt het op de meeste plaatsen vrij zonnig en in het oosten zelfs zonnig. In het westen is er meer bewolking en er bestaat een kleine kans op een bui. Maxima rond 14 graden en een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidenwind. Vanavond is het enige tijd licht bewolkt tot helder. Tegen middernacht schuift vanuit het zuidwesten meer bewolking over onze streken. Daarbij kan het vooral in het westen zwaar bewolkt worden, al is het wel overwegend droog. In het oosten zijn er echter opklaringen. De minima komen uit op gemiddeld 6 graden. In de Ardennen wordt het kouder bij 3 graden. Matige zuidoostenwind.             

09:47 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Herkent iemand deze dode man?

dyn007_small150_111_111_jpeg_3468_a68be2376e659fc419c00006ad2f2909.jpgDe politie zit met een lijk zonder naam. Het lichaam van het slachtoffer werd eind vorig jaar per toeval gevonden in een kelder in de Italiëlei in Antwerpen. Uit onderzoek is gebleken dat de man is doodgeschoten in een kamer op de eerste verdieping van het pand. De speurders hopen nu dat er iemand hem herkent...

 

09:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-11

citaat van de dag

imagesCA3M57FX.jpgEen verhalenbundel is een roman waaruit de vervelende stukken zijn weggehaald.

10:31 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

imagesCAPON8WC.jpgVandaag trekt een vrij zwakke storing langzaam van zuid naar noord over het land. Het wordt bijgevolg een zwaar bewolkte tot betrokken dag met periodiek wat lichte regen of motregen. Er zijn echter ook drogere perioden, vooral in de oostelijke provincies, maar opklaringen zijn er niet of nauwelijks. De maxima liggen rond 12 graden en wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten. Vanavond trekt de regen langzaam weg via het noorden van het land en wordt het na middernacht overwegend droog. Het wolkendek breekt dan open en er verschijnen tijdelijk brede opklaringen in het weerbeeld. Tegen de ochtend worden er echter opnieuw lage wolken gevormd en ontstaat er nevel en mist, vooral in het westen van het land. De minima liggen tussen 5 en 8 graden bij een zwakke tot matige zuidenwind.             

10:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dia-avond over de vroegere Brechtse Heide.

dyn001_small150_91_91_jpeg_3468_cf93f24fcdca6a9ac4fefbf8700bc3b0.jpgOp 18 november brengt Natuurpunt Voorkempen een diavoorstelling over hoe de Brechtse Heide er 35 jaar geleden uitzag. De avond gaat door in het Zoerselse Zonneputteke om 20u.

Frans Kerstens schetst er de natuurbeleving in die periode en geeft een overzicht van de strijd die gevoerd is tot behoud van het gebied. Als afsluiter krijg je bovendien unieke sfeerbeelden uit het trapistinnenklooster. De inkom bedraagt 1 euro.

10:15 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kunstwerk in parkje van Sint-Lenaarts.

imagesCADJJ910.jpgHet gemeentebestuur van Brecht organiseert een wedstrijd voor het ontwerpen en realiseren van een kunstwerk, dat een plaats zal krijgen in het nieuw aangelegde parkje achter de kerk in Sint-Lenaarts.

Ontwerpen kunnen binnengebracht worden tot 23 november bij de cultuurdienst. Het wedstrijdreglement vind je terug op de gemeentelijke website www.brecht.be.

10:13 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-11

citaat van de dag

imagesCA3M57FX.jpgIk wou dat ik een vulkaan was, Dan kon ik de hele dag roken en zou iedereen zeggen: "kijk hij werkt".

10:59 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

imagesCAPON8WC.jpgMeteoServices verwacht voor vandaag stralend zonnig en vrij zacht herfstweer, na een relatief koude ochtend met hier en daar lichte grondvorst. Er is eerst weinig bewolking, maar later op de dag komt er meer sluierbewolking opzetten. Tegen het einde van de dag neemt ook de lagere bewolking toe. Het blijft echter droog. De maxima liggen rond 15 graden, in de Ardennen rond 11 of 12 graden, bij een matige wind uit het zuidoosten. Vanavond neemt de bewolking vanuit Frankrijk toe op de nadering van een storing. Vannacht schuift de regenzone verder over het land en gaat het overal regenen, het laatst in de regio nabij de Nederlandse grens. Door de bewolking blijft het relatief zacht met minima rond 9 graden. De wind waait matig uit het zuidoosten en dat maakt de kans op mist klein.             

10:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe ruimtelijke structuur voor Sint-Job

brecht_zoektocht_002_jpg_h380_jpg_568.jpgHet nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) geeft aan hoe de Sint-Jobse dorpsassen zullen evolueren in de toekomst. 'De nieuwe stedenbouwkundige voorschriften bieden meer garanties om de ruimtelijke ontwikkelingen te beheersen', stelt schepen van ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V)....

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

10:06 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |