23-12-11

1.135.464 ton goederen via het kanaal.

imagesCA1D676B.jpgUit het statistisch jaarverslag van nv De Scheepvaart blijkt dat het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in 2010 goed was voor het transport van 1.135.464 ton goederen.

Op dit ogenblik zijn er een tiental bedrijven langs de oevers van het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten die het kanaal gebruiken voor de aan- en afvoer van hun goederen. Een sterke daling tegenover 1977, toen de scheepvaart op dit kanaal nog meer dan 2,3 miljoen ton goederen vervoerde. Door de massale aanleg van nieuwe wegen verloor de binnenvaart heel wat trafiek aan het wegvervoer. De laatste tijd stijgt het vervoer via de kanalen echter opnieuw en nv De Scheepvaart verwacht dat deze tendens zich de komende jaren zal doorzetten.

Nv De Scheepvaart voert momenteel baggerwerken uit op dit kanaal. Dat was broodnodig omdat de schepen nu met een beperkte diepgang moeten varen en maar een deel van hun laadcapaciteit kunnen benutten. Na het uitvoeren van de baggerwerken kunnen schepen opnieuw tot 1,90 meter diep gaan en zo tot 30 procent meer lading vervoeren. Daardoor verhoogt het rendement van de binnenvaart en de verwachting is dan ook dat de trafiek de volgende jaren zal blijven stijgen.

nv De Scheepvaart

00:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.