29-12-11

Sint-Job in 't de modder

Afb0045kl.jpgDe VTT in St.-Job op tweede kerstdag kwam als een geschenk uit de hemel. Niet alleen moesten de calorieën verbranden, ook het traditionele tijdsbestek van zo'n 26/12 in de zetel maakte zo plaats voor een modderige veldrit in en rond de Brechtse bossen.

Voor het eerst werden we vereerd door de aanwezigheid van de tweede van drie Selleslagsen in het peloton. Peter S., alias Luske W., sloot aan en begon aan z'n allereerste veldtoertocht. Met peuk in de mond werd het materiaal opgeladen en trok de Volvo-colonne naar de caravans van camping de Groene Linden.

Het eerste viertal was zo ongeduldig dat ze na inschrijving niet konden wachten op de achterblijvers (?). Bart B, Lukas J, Chris S en Peter S trokken er vandoor en wat later sprongen Filip DC, Tom V en Kris H op hun MTB om de achtervolging in te zetten.

Niettegenstaande de regenachtige dagen en de smos-regen van de dag, was het parcours redelijk goed berijdbaar. Wel wat slippen in de mud op de single-tracks, maar voor het overige kon ieder zijn tempo aanhouden. Er vormden zich enkele duo's die samen de strijd met de kilometers aangingen. De keuze was tussen de 40 en 46 km, enkel de Fitte en Super Mario kozen de laatste optie. Ook Luske volhardde en ging gelijk de 40 km aan in z'n eerste tocht. Hij doorstond die wonderwel. Ook alle andere hadden redelijk goed gereden en kwamen mondjesmaat en erg vuil binnen.

Peter sprak van verzuring in de benen, maar moest vooral opletten voor een lege maag en trok daarmee al zeer snel richting Hotdog-stand. Erg druk was het niet op deze VTT, maar we zagen wel enkele mooie tenuekes rondlopen : vooral de roze vielen op. Nog een idee voor de volgende Boxx Cycling-lijn.

Tweede kerstvoormiddag werd dus aangenaam sportief gevuld en met de drink van donderdag in het verschiet was iedereen op tijd en gezond weer thuis.

http://www.boxxcyclingteam.be/node/831

00:12 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.