30-12-11

Nieuwjaarkezoete zingen in Brecht

images.jpgNaar oude traditie zullen de kinderen van Brecht morgenvoormiddag van huis tot huis gaan om iedereen een prettig nieuwjaar te wensen. Inwijkelingen kennen deze traditie niet en daarom willen wij dit nog eens extra in de verf zetten zodat deze traditie niet verloren gaat.

De gewoonte is dat alle kinderen tot 12 jaar van huis tot huis gaan en een liedje zingen om de mensen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Als appreciatie krijgen de kinderen een snoepje of een centje van de bewoners. De afspraak is wel dat er maar tot 13 uur mag gezongen worden.

De afgelopen jaren verminderde het aantal mensen die open deden aanzienlijk, ook niet verwonderlijk met de gezinnen die 2 werkende ouders hebben.

Maar dit jaar zou het wel eens anders kunnen zijn omdat het nieuwjaar zingen op een zaterdag valt.

Daarom een warme oproep aan alle bewoners van Brecht om de deur te openen voor al onze nieuwjaars zangers en u te laten vertederen door die kleine spruiten die door de regen en de kou lopen om u een gelukkig nieuwjaar te wensen en ook aan alle jonge ouders, laat uw kindjes meedoen aan het nieuwjaarszingen! Zij zullen er veel plezier aan beleven.

Voor diegenen die zich de liedjes niet meer kunnen herinneren uit hun jonge tijd of voor wie het helemaal nieuw is, vindt u hieronder enkele voorbeelden.

 

Mogen we ook aan alle automobilisten aandacht vragen om extra voorzichtig te zijn voor al deze jonge kinderen die rondlopen, zodat deze veilig naar huis kunnen keren?

Aan iedereen een mooi uiteinde van 2011 en een nog veel mooier begin voor 2012.

Peter en Sabine

 

 

11:26 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.