11-01-12

Vrijwilligers gezocht ...

vrijw.jpgDe biologische nuts- en kringlooptuin is een educatief project met een moestuin, kruiden- en kleinfruit. De tuin brengt alle facetten van het kringlooptuinieren in beeld en heeft een uitgebreidde demoplaats composteren. In zijn huidige concept bestaat de tuin 3 jaar. Ze is eigendom van de gemeente en wordt beheerd door de compostmeesters. Bezoekers kunnen er gratis terecht met hun vragen of gewoon om te genieten van dit tuinpareltje.

We zoeken nog enkele vrijwilligers die mee de werking willen ondersteunen en verder uitbouwen. Dit omvat het onderhoud van de tuin doorheen het jaar: het inzaaien en aanplanten van de moestuin, uitdunnen van zaailingen, wieden, ... gebeurd grotendeels tijdens de praktijklessen. De dagen ertussen is er nog wel wat onderhoudswerk zoals het gieten in de serre en oranjerie, opkweken van plantgoed, af en toe wat wieden, ... . Verder is er de ondersteuning tijdens de openingsuren van de tuin, opentuindag, het onderhouden en verder uitbouwen van de kringlooptuin, ... . Als vrijwilliger kan u uiteraard zelf bepalen wat uw inbreng is, in functie van de tijd die je eraan kan en wil besteden en uw eigen interesses: bv. als rondleidingen geven u in het bloed zit dan kan ook dit een taak zijn waarop u zich toelegt. De tuin biedt heel wat mogelijkheden om uzelf te ontplooien en nuttig te maken ten dienste van de Brechtse bevolking. Ervaring is een pluspunt maar zeker niet noodzakelijk.

Heeft u interesse, dan nodigen wij u graag vrijblijvend uit op onze infovergadering, maandag 6 februari 2012 om 20 uur in het gemeenschapscentrum, Mudaeusstraat, Brecht . Het is voor ons handig als je ons even van uw aanwezigheid op de hoogte brengt, zodanig dat wij de nodige drank voorzien. Kan je deze avond niet komen, maar heb je wel interesse, laat het ons dan ook weten. Contactpersoon: Peter Budts, tel. 03 660 25 50, peter.budts@brecht.be.

 

http://www.brecht.be/MILIEUGROEN/Tuinieren/Vrijwilligersg...

11:08 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.