16-01-12

Teken in rolluik gekrast.

44395.jpgOp 11/01/12 om 08:30u stelde juwelier Niesz bij het openen van het rolluik van de winkel vast dat er een kleine, korte tekst in het rolluik werd gekrast. Het is vermoedelijk ASTOPT gevolgd door een symbool (zie bijgevoegde foto). De tekst is zeer klein nl. 1cm hoog en 1,5 à 2cm breed. De dag voordien, bij het openen van het rolluik, stond het er zeker nog niet op. Vermoedelijk werd het in de avond-nacht van 10 op 11/01/12 aangebracht.

Het is niet duidelijk wat de tekst wil zeggen. Is het een zigeneurteken? Is het een teken om daar in te breken? of juist om niet in te breken? Dit werd tevens nagevraagd bij de federale informatiegegevensbank of dergelijke tekens reeds eerder werden gemeld en hun eventuele betekenis. Wanneer we antwoord krijgen zullen we dit zeker verspreiden.

Opmerkelijk is dat in september vorig jaar vermoedelijk dezelfde tekst en even groot op een papier werd geschreven aan de appartmentsdeur naast de winkel. Er hing aan deze deur een papier met TE HUUR aangezien het appartement boven de winkel te huur stond. Een gemachtigde opzichter had toen, tijdens het overzetten van de schoolkinderen, gezien dat een man, Oostbloktype, deze tekst met een balpen aanbracht. In die tussentijd is er niets abnormaals bij de juwelier gebeurt.

Aangezien het nu voor de 2de maal werd aangebracht vermoedde hij dat het een soort zigeunerteken was. Info :Preventie Voorkempen.

http://blog.seniorennet.be/heerlijkbrecht/

12:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.