27-01-12

jeugdhuis 't Jop van wildplassen en vandalisme.

imagesCAKCI6YT.jpgBuurtbewoner Arthur Van Heymbeeck beschuldigt bezoekers van jeugdhuis 't Jop van wildplassen en vandalisme. De vereniging belooft alles te doen om dat probleem op te lossen. Arthur Van Heymbeeck klaagt over veel nachtelijk verkeer, lege drankblikjes op de weg, urineren tegen de voordeur van een woning, het wegnemen van brievenbussen, enzovoort.

Schepen van Jeugd Daan De Veuster geeft toe dat er klachten binnenkwamen bij de politie, maar relativeert de kwestie. "Vroeger, toen de jeugdclub nog in het dorpscentrum was gevestigd, waren er meer opmerkingen. Toen ging het vooral om geluidshinder. Er werden recent wel zaken als vandalenstreken, wildplassen en het afsteken van bommetjes gemeld. Of die inbreuken allemaal afkomstig zijn van jeugdhuisbezoekers, is maar de vraag. Vlak bij het jeugdhuis liggen ook een discotheek, een bowling en hockeyvelden. Daar komen ook veel mensen naartoe die tot in de vroege uurtjes blijven."

Toch neemt dat volgens de schepen niet weg dat er moet opgetreden worden tegen vandalen. "We hechten veel belang aan de leefkwaliteit van onze buurten. Daarom overlegden we met het bestuur van het jeugdhuis en met de politie om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

De nodige afspraken werden gemaakt." De voorzitters Joke Huwels en Bert Schepens van 't Jop wijzen erop dat het jeugdhuis het slachtoffer is geworden van zijn eigen succes.

"We beschikken over een prachtige huisvesting met veel meer ruimte dan vroeger, waardoor de jongeren talrijker over de vloer komen. We keuren die vandalenstreken met klem af en willen niets liever dan in vrede leven met de buren. Daarom vragen we aan de politie om meer te patrouilleren. Maar we gaan ook zelf controleren op de parking en in de omgeving

http://www.gva.be/antwerpen/brecht

01:05 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.