27-01-12

Kappen van bomen langs de antitankgracht

imagesCAN0X3HY.jpgSinds kort is de Vlaamse Milieumaatschappij eigenaar van de Antitankgracht. Voor het deel van de gracht op het grondgebied van de gemeente Brecht gaat deze maatschappij in de maand januari starten met het kappen van bomen.

De werken zijn dringend nodig om de veiligheid van wandelaars te blijven garanderen en constructies van de aangelanden te vrijwaren. Heel wat bomen zijn afgestorven of hebben dode takken gevormd. Die moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Zo komt er in de open ruimte weer plaats voor zaailingen en een kruidlaag. De bestaande zomereiken kunnen door gebrek aan licht niet tot volle groei komen. Hier en daar staat er ook Amerikaanse vogelkers. Deze bestrijden we om overwoekering van onze inlandse boomsoorten tegen te gaan.

Op dit moment dringen zich volgende onderhoudswerkzaamheden op: het opsnoeien van enkele bomen en het kappen van bomen ter hoogte van Kattenhoflaan 104 in Sint-Job-in-'t-Goor. Ook tegen de gebouwen van Struyk Foods zullen we het hakhout kappen en de bomen opsnoeien. Tijdens de werkzaamheden zal het wandelpad tijdelijk worden afgesloten.

Info: Vlaamse Milieumaatschappij, Rosette Eeckhout, 0478 79 51 40

http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

08:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Geachte,
Eerst maakt men een plan op over het anti tankkanaal via het regionaal landschap en de werkgroep
anti tankkanaal nu hoor je niets meer van die werkgroep of van de Vlaamse Milieumaatschappij.

Ik vindt dat niet kunnen inspraak?
Zeker als het overkappen van bomen gaat in een beschermd landschap

Gepost door: Melis Luc | 28-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.