29-03-12

Brecht kan bedrijventerrein langsheen E19 uitbreiden

rup.jpgDe deputatie van de provincie Antwerpen heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) “Bedrijventerrein de Ring” goedgekeurd. Dat betekent dat de gemeente Brecht het bestaande bedrijventerrein langsheen de E19 kan uitbreiden.

Als gevolg van de herziening van het ruimtelijk structuurplan van de provincie Antwerpen krijgt de gemeente Brecht de mogelijkheid om 10 hectaren bijkomende bedrijventerreinen te realiseren.

In het RUP worden duidelijke voorwaarden opgelegd naar welke bedrijven er zich mogen vestigen en op welke manier. Zo is het niet de bedoeling om er grootschalige of hinderlijke industriële bedrijven of grootschalige transport- en distributiegerichte bedrijven toe te laten.

De gemeente Brecht zal, samen met Igean, de invulling van het bedrijventerrein in handen nemen en geeft de voorkeur aan kleine lokale ambachtelijke bedrijven die goed aansluiten bij de woonfunctie en die geen overmatige hinder veroorzaken.

Verder is er ook plaats voor zonevreemde bedrijven die moeten worden geherlocaliseerd.

Ook zal nauw worden toegezien op de duurzame en kwalitatieve ontwikkeling van het terrein, voorwaarden die in de stedenbouwkundige voorschriften zullen worden vastgelegd.

http://www.dvo.be/

07:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.