31-03-12

Cursus composteren en kringlooptuinieren 2012

185578153_27.jpgDeze cursus bestaat uit 2 delen, die los van elkaar gevolgd kunnen worden.

Composteren

Dinsdag 24 april: toelichting bij de basisbeginselen van het composteren. Wat wel en wat niet composteren ? Composteren in een vat, bak of hoop. Dinsdag 8 mei: eerste praktijkles (opstarten van een vat en bak).

Dinsdag 5 juni: tweede praktijkles (omzetten, zeven compost,

De eerste les wordt gegeven aan de hand van een powerpointpresentatie, rijkelijk geïllustreerd met foto’s uit de praktijk van onze ervaren lesgever. Ze gaat door in het Gemeenschapscentrum te Brecht aan het gemeentepark, van 20 tot 22.15 u.

De praktijklessen gaan door in de biologische nuts- en kringlooptuin (domein Couvreur), Mudaeusstraat, Brecht, telkens van 20 tot 21.30 u. De tuin is gelegen tegenover het gemeenschapscentrum.

Kringlooptuinieren in de praktijk

De kringlooptuin van de gemeente Brecht geeft een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden van het kringlooptuinieren: snipperwand, takkenwal, vlechtwerk, plantensteun, …. We bekijken het in de tuin vanuit onze praktijkervaring.

De les gaat door op dinsdag 22 mei 2012 in de biologische nuts- en kringlooptuin (domein Couvreur), Mudaeusstraat, Brecht, van 20 tot 22 u.

Voor beide activiteiten is de deelname gratis. Vooraf inschrijven is verplicht. Gebruik hiervoor het deelnemingsformulier via de link hieronder.

Deelnemingsformulier cursussen http://www.brecht.be/eLoket/Cursusbiologischtuinierenmoes...

 http://www.brecht.be/

01:15 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.