17-04-12

aantal graven waarvan de termijn van grafrust verstreken is.

naamloos.png

Op de verschillende begraafplaatsen in onze gemeente liggen een aantal graven waarvan de termijn van grafrust verstreken is. Aan de betreffende graven wordt vanaf 2 april 2012 een bericht geplaatst gedurende een termijn van één jaar.

Sommige graven liggen op “gekochte” grond waarvan de concessietermijn verlopen is. Door de familie of enige belanghebbende kan tot 2 april 2013 een aanvraag ingediend worden om de concessie met 30 jaar te verlengen, mits betaling van een bedrag van 250 euro voor een enkel graf of 500 euro voor een dubbel graf.

Ook de graven in gewone lijn die ouder zijn dan 20 jaar worden voorzien van een bordje. Zoals het decreet het voorschrijft, wordt er gedurende een jaar aan de ingang van de betreffende begraafplaats een lijst uitgehangen van de graven die in aanmerking komen om ontruimd te worden. In deze periode kunnen de nabestaanden zelf de grafzerken verwijderen. De bloemstukken en andere gedenktekens op de grafzerken die niet verwijderd zijn voor 2 april 2013 worden eigendom van de gemeente en zullen daarna door de gemeentediensten verwijderd worden. De nabestaanden hebben de mogelijkheid om alsnog een concessie aan te gaan voor 30 jaar tegen betaling. De overledenen zullen dan in aangekochte grond begraven worden. Op vraag van de nabestaanden zal een naamplaatje van de overleden familieleden op de herdenkingszuil bevestigd worden. In het columbarium op de begraafplaats van Sint-Job-in-‘t-Goor is de termijn van de oudste nissen eveneens verstreken zodat deze nissen volgend jaar ontruimd zullen worden.

Voor de aanvraag van een concessie of voor de aanvraag van een naamplaatje kan je terecht op onderstaande dienst.

Info: dienst burgerlijke stand, Gemeentepark 1, 03 660 25 89 of 03 660 25 83

18:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

werkelijk weerzinwekkend hoe de gemeente de graven 'markeert' die verwijderd worden.

Gepost door: van loo | 17-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.