17-05-12

Firma Luyckx plaatst eigen verkeerslichten

3318248340_5.jpgDe firma Luyckx is bereid om aan haar in- en uitrit op de Abdijlaan in Brecht op eigen kosten verkeerslichten te plaatsen. De gemeenteraad gaat akkoord met dat voorstel.

Er komt in de Abdijlaan in Brecht een snelheidsbeperking tot 70 kilometer per uur. Die beslissing werd genomen omwille van de veiligheid en om eenvormigheid te bekomen met de Waterstraat in Schilde, die in het verlengde ligt.

De firma Luyckx, gespecialiseerd in de distributie en de service van machines in de burgerlijke bouwkunde, de goederenbehandeling en de landbouw, wil aan de veiligheid extra bijdragen door aan de op- en uitrit van het bedrijf op eigen kosten driekleurige verkeerslichten te laten plaatsen. De kostprijs bedraagt iets meer dan 35.500 euro.

Op die manier wil Luyckx ook de chauffeurs beschermen die er geregeld op- en aanrijden. Het gaat dagelijks om zowat 350 verkeersbewegingen.

Na het plaatsen van de verkeerslichten worden die overgedragen aan de gemeente Brecht, maar de firma zelf zorgt voor de bediening en het onderhoud van de signalisatie.

08:13 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een dikke proficiat aan de firma Luyckx. Prachtig dat zij veiligheid zo hoog on het vaandel dragen .
:-)

Gepost door: Peter Abelshausen | 18-05-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.