20-05-12

Veilige en goed uitgeruste speelpleintjes: een prioriteit!

ddv-nieuws-22.jpgDe afgelopen 6 jaar werd door het Brechtse gemeentebestuur meer dan ooit geïnvesteerd in bijkomende speelpleintjes. Op die manier proberen we tegemoet te komen aan de wensen van meerdere wijken om te voorzien in een veilig en goed uitgerust speelpleintje. Voor het ontwikkelen van nieuwe, of opwaarderen van bestaande speelruimten, werd een stappenplan ontwikkeld. Een van de "stappen" is overleg met de buurt. Op die manier krijgen ook de buurtbewoners inspraak in de plannen.

Zeer recentelijk werd het speelpleintje "Patrijsnest" in de Patrijslaan voorzien van degelijke speeltuigen. Deze speelzone kreeg een klimklauter toestel met glijbaan, een schommel en een klimrek. Na het afwerken van de ondergrond met een valbescherming, zijn de speeltuigen binnenkort klaar voor gebruik.

http://daandeveuster.be/nieuws.php#11

00:52 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Op donderdag 17/11/2012 ook naar info speelpleintje geweest(feestdag-werken ambtenaren??,heeft onderliggend belang=nog iets doordrukken voor...?)
Voorafgaand gemaild of dit wel de juiste datum was,bevestigd door betrokken personen,vraagstelling tijdens info vergadering was iets anders dan mail,typisch politiek.
30J geleden was er een plan om aan einde Sportveldlaan (heb nog in bezit)een groenzone te maken,met o.a. speelplein voor de kinderen van Zandbergen 1&2.
Is niets van in huis gekomen,heel gebied is ingepalmd door Groten Baas Voetbal St.Job,Heer en Meester over leefgemeenschap Zandbergen 2.
Nu zou er op een overschotje groen een speelpleintje komen,waarschijnlijk om het kleine grut dat meekomt naar de voetbal bezig te houden,waarom was er dan iemand van de voetbal aanwezig tijdens de infovergadering?
Daan De Veuster&Jeugdverandwoordelijke hebben fameus de wind van heel van voren gekregen,benieuwd of er rekening mee gehouden
word,temeer daar veler hunner interventies op hoongelag,belachelijk en onrealistisch beschouwd werden.
St.Job's vrije ruimte volbouwen en dan op zoek gaan naar een habbekrats groen om kinderen te laten spelen?
27j geleden moest ik onze zoon nog gaan zoeken
wegens'verdwenen' in het groen.
Binnenkort nog de verkaveling Leeuwerik erbij
en iedereen staat stil op de Jobse wegen,want alles moet nog altijd over dezelfde wegen van voor/sinds de jaren 80'tig.,nog maar te zwijgen
van toekomstige voetballertjes,welke met de auto gebracht worden via de Sportveldlaan,waar gaan al die wagens geparkeerd worden?
Wij kunnen nu al jaren niet van onze oprit rijden,wegens her en der geparkeerde auto's,zodat 'afzetten' onmogelijk is wegens geen mogelijkheid .
Dat er al jaren op'verhoogde berm' wordt geparkeerd,heeft' Polietsiegewijs'schijnbaar geen prioriteit,hier doet men maar op.

Gepost door: aanwezigheidspersoon | 21-05-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.