21-05-12

Malafide Britse dakwerkers zijn weer actief in onze regioBrecht

imagesCA716NZN.jpgBij verschillende Antwerpse politiezones zijn er de jongste weken weer meldingen binnengelopen over malafide dakwerkers. Ook in Antwerpen werden de oplichters gesignaleerd.

Net als vorige zomer steekt de plaag van de oprit- of dakoplichters weer de kop op. Daarbij worden mensen in eerste instantie benaderd door arbeiders, die hen wijsmaken dat ze aan een schappelijke prijs herstellingen aan de oprit of het dak vrijwel onmiddellijk kunnen uitvoeren.

Eenmaal goedgelovige inwoners hebben toegehapt en de werken zijn opgestart, vragen de malafide klusjesmannen voorschotten in cash geld voor hun 'diensten'. Zodra ze dat geld in handen hebben, verdwijnen de arbeiders met de noorderzon.

De lokale politie Voorkempen heeft de afgelopen maand al enkele meldingen in die zin ontvangen. Het gaat telkens om dakwerkers die rijden met voertuigen met Engelse of Ierse nummerplaten.

Onlangs is zo nog in Brecht een bejaard koppel voor 65.000 euro opgelicht.

Onder meer de politie Voorkempen vraagt aandachtig te zijn en niet in te gaan op verdachte voorstellen.

Ze raadt inwoners ook aan om bij dergelijke voorstellen contact op te nemen met de politie.

Vorige zomer was het Antwerpse parket alvast een onderzoek naar de oplichters gestart, nadat er een resem aangiftes waren binnengelopen bij lokale politiekorpsen.

De oplichters vragen voorschotten voor hun 'diensten'. Zodra ze dat geld in handen hebben, verdwijnen ze.

21:18 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.