De gastronomische huifkartochten in Brecht, Sint-Jobin-‘t-Goor en Sint-Lenaarts waren de voorbije vier jaar een groot succes! Zo’n 1.800 mensen genoten reeds van de heerlijke mix van gastronomie, toerisme en geschiedenis en waren heel enthousiast over het concept.

De menukaart

In navolging van dit succes organiseert Toerisme Brecht ook dit jaar weer gastronomische huifkartochten. Het concept van de huifkartochten is nog steeds hetzelfde: met een groep van ongeveer 20 personen maak je met een huifkar en een gids een tocht langs tal van tavernes, restaurants en eethuizen. Na een aperitiefje op de huifkar word je naar een eerste stopplaatsgereden waar je een voorgerechtje krijgt. Nadat de huifkar weer een stukje heeft gereden, krijg je bij de tweede stopplaats het hoofdgerecht geserveerd. Je sluit de huifkartocht af met een lekker dessert in een laatste taverne. Tijdens de tocht leert een gids je wat bij over de geschiedenis en de bezienswaardigheden van de omgeving waar je doorheen rijdt.

Tot en met september

Als groep kan je uit verschillende menu’s kiezen, deze menu’s vind je op www.brecht.be. De huifkarren rijden op alle dagen van mei tot en met september, behalve op zon- en feestdagen. Vertrek is voorzien tussen 11.00 en 13.00 uur.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...