09-06-12

E19 richting Nederland krijgt grondige onderhoudsbeurt

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgTussen vrijdag 29 juni en maandag 9 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de E19 tussen Loenhout en Meer. Het wegdek van de rijbaan richting Nederland is er in slechte staat en krijgt een grondige onderhoudsbeurt over de volledige breedte en over een lengte van 7 kilometer.

Tijdens de werken blijven er twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer richting Antwerpen. Verkeer richting Nederland wordt via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Antwerpen geleid en heeft slechts een rijstrook ter beschikking. De op- en afrit Meer richting Nederland worden afgesloten. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Er zal dag en nacht gewerkt worden, zeven op zeven. Op die manier wordt de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk gehouden en de hinder voor de weggebruiker tot een minimum beperkt.
Vrijdagavond 29 juni wordt er vanaf 21u gestart met het plaatsen van signalisatie en tijdelijke markeringen. Vanaf dan zal er, ook op zaterdag, slechts één rijstrook beschikbaar zijn richting Antwerpen. Richting Nederland blijven er twee beschikbaar.
Eens de voorbereidingen achter de rug zijn, kan gestart worden met de eigenlijke werken. Dan wordt er overgeschakeld naar een aangepaste verkeerssituatie, waarbij het verkeer richting Nederland via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Antwerpen wordt geleid en over één rijstrook moet. De op- en afrit Meer richting Nederland worden dan afgesloten. Voor het verkeer richting Antwerpen blijven er twee rijstroken beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. In het weekend van 7 en 8 juli worden de signalisatie en markeringen weer verwijderd en zal er een aangepaste verkeerssituatie gelden: één rijstrook richting Antwerpen, twee richting Nederland. Ten laatste maandagochtend 9 juli om 6 uur wordt de E19 terug volledig vrijgegeven voor verkeer.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22038

00:12 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.