29-07-12

Belgen na verkleedpartij in dubbeldekker fan van Oranje

media_xll_5029914.jpgZe staan wat in een hoekje van het gigantische terras vóór het Holland Heineken House. Met de skyline van Londen als decor 'lurken' ze aan een biertje. Tot zover niets ongewoons. Tot je hen hoort spreken. Is dat daar in de verte het Olympisch Stadion? Belgen? Volledig in het Oranje? Het is de start van een bizar verhaal.

Wim Verbraeken (30) gaat er maar eens voor zitten. Want Belgen in het Alexandra Palace, het Néderlandse 'Huis van de Sport'; dat schreeuwt om uitleg en duiding. "Een beetje gek is het allemaal wel", geeft Verbraeken toe. "Vanmiddag mochten we ons eigen Belgium House niet binnen en nu staan we hier! Maar het verhaal is mooier. We kwamen hier in een dubbeldekker naartoe. In de bus hebben we onze Belgische shirts uitgedaan en ons verkleed in het oranje. Toen jullie in juni afdropen op het EK zijn we snel naar Breda gereden en hebben we in de solden heel goede zaken gedaan... Je moest die gezichten van die mensen in de bus zien. Belgen... Die zich verkleden in oranje... Hahaha."

Van Tichelt
Verbraeken en zijn vrienden, tezamen een twaalftal, komen uit Sint-Lenaarts, een dorp tussen Antwerpen en Breda. Ze vormen een fan- en vriendenclub van judoka Dirk Van Tichelt, voormalig Europees kampioen in de klasse tot 73 kilo. Hij komt maandag in actie. Tot dan genieten de Belgen van de Olympische Spelen. Van Belgen én Nederlanders. "Een paar maanden geleden zijn we eens naar het olympische schema gaan kijken. Jullie aflossingsploeg was olympisch én wereldkampioen op de 100 meter. Toen hebben we voor vanavond hier in het Holland Heineken House kaarten besteld. Op zeker zou dat een feestje worden." En dat werd het. Niet met het verwachte goud, maar wel met een fraaie zilveren plak.

Vips only
Nog veel eerder boekten ze een trip naar Londen. Anderhalf jaar geleden prikten ze hun missen en schreven ze in op een paar tenten op de Olympic Camping, in het noordoosten van Londen. Allemaal met het oog op de mogelijke olympische zegereeks van hun dorpsgenoot. "Hij heeft zeker kans, al heeft hij moet ik eerlijk zeggen wel een mindere periode nu. Het is dus afwachten. Maar misschien pakt hij een plak en vieren we dat maandag wel in ons Belgische huis. Vandaag zat het kennelijk vol met Vips of zo. Wij mochten in elk geval niet naar binnen. Maar onze kans komt hopelijk maandag nog. Maar eerst zitten we morgen op Wembley bij Engeland tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Dat wordt ook een heel gave avond.

http://www.hln.be/hln/nl/1306/Londen-2012/article/detail/...

20:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.