29-07-12

Kleurrijke mannen en vrouwen op de retrofiets

imagesCANQ7PA7.jpgDe Brechtse deelgemeente Sint-Lenaarts beleefde zondag een hoogdag dankzij Het Verzopen Talent. Deze wielertoeristenclub organiseerde een retrokoers, die meteen voor een massale belangstelling zorgde.

Iedereen in het dorp wilde het meemaken: een koers voor mannen en vrouwen, gezeten op een fiets met versnellingen aan de buis in plaats van aan het stuur. Bijkomende voorwaarde voor de mannen was dat ze haar op de benen moesten hebben. Het deelnemersveld was groot: 102 heren en tien dames.

Vooraf kregen kleuters tot zes jaar over een afstand van 400 meter en onder begeleiding van één volwassene de kans om te tonen of ze talent hebben voor het wielrennen.

En dan was er de koers voor de volwassenen. Bij de mannen won Bart Van Dyck (35) uit Sint-Lenaarts voor eigen volk. De tweede en de derde plek waren respectievelijk voor Wim Dobbels uit Wommelgem en Marcel Poelmans uit Heers. Bij de vrouwen won Lieve Peeters (24) uit Sint-Lenaarts het pleit voor Kristel Vertessen (Oostmalle) en Jitte Cornelissen (Kalmthout).

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/kleurrijke...

20:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.