31-07-12

Brecht treurt om verlies Van Tichelt

grote-stilte-na-verlies-van-dirk-van-tichelt-id3245818-515x334.jpgDe teleurstelling was maandag groot in Brecht toen de plaatselijke judoka Dirk Van Tichelt op de Olympische Spelen in Londen in de tweede schiftingsronde verloor van zijn Amerikaanse opponent Nicholas Delpopolo. "We kunnen het amper geloven", luidde het commentaar.

Op het thuisfront, meer bepaald in het gemeentepark, leefden de mensen mee en volgden ze de wedstrijden op een groot scherm. De meesten gingen ervan uit dat hun poulain minstens met een bronzen plak naar huis zou terugkeren, zeker toen zijn vlotte zege in de eerste ronde een feit was. De ontgoocheling was des te groter, toen de 'Beer van Brecht' in de daaropvolgende ronde onverwacht het onderspit moest delven.

"Dirk kreeg die Amerikaan niet goed vastgepakt. Hij zette een worp aan, maar de andere pakte snel over en vloerde hem. Brute pech, wat jammer, want hij had zeker zoveel winstkansen als die andere. Niks aan te doen. Kleine details beslissen vaak over winst of verlies", legt Denise Schrauwen (49) uit. Zij maakt deel uit van de supportersclub van Dirk Van Tichelt.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/grote-stil...

18:59 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.