31-07-12

Brecht treurt om verlies Van Tichelt

grote-stilte-na-verlies-van-dirk-van-tichelt-id3245818-515x334.jpgDe teleurstelling was maandag groot in Brecht toen de plaatselijke judoka Dirk Van Tichelt op de Olympische Spelen in Londen in de tweede schiftingsronde verloor van zijn Amerikaanse opponent Nicholas Delpopolo. "We kunnen het amper geloven", luidde het commentaar.

Op het thuisfront, meer bepaald in het gemeentepark, leefden de mensen mee en volgden ze de wedstrijden op een groot scherm. De meesten gingen ervan uit dat hun poulain minstens met een bronzen plak naar huis zou terugkeren, zeker toen zijn vlotte zege in de eerste ronde een feit was. De ontgoocheling was des te groter, toen de 'Beer van Brecht' in de daaropvolgende ronde onverwacht het onderspit moest delven.

"Dirk kreeg die Amerikaan niet goed vastgepakt. Hij zette een worp aan, maar de andere pakte snel over en vloerde hem. Brute pech, wat jammer, want hij had zeker zoveel winstkansen als die andere. Niks aan te doen. Kleine details beslissen vaak over winst of verlies", legt Denise Schrauwen (49) uit. Zij maakt deel uit van de supportersclub van Dirk Van Tichelt.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/grote-stil...

18:59 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fans Van Tichelt: ‘Wij blijven onze Beer steunen’

334c1f12-da50-11e1-bcb8-14933d38e898_original_jpg_h380.jpgHonderden Brechtenaren volgden judoka Dirk Van Tichelt op groot scherm tijdens zijn kamp op de Olympische Spelen. Maar zijn verlies en een regenbui deden het park vroeg leeglopen.

Met spanning werd de kamp tussen Dirk Van Tichelt uit Sint-Lenaarts en de Amerikaan Delpopoolo gevolgd op het grote scherm dat de sportraad liet installeren. Honderden Brechtenaren waren opgedaagd om een hele namiddag judo te bekijken. Maar al rond 13.30 uur was Dirk uitgeschakeld. ‘De Beer van Brecht’ verloor zijn tweede kamp in de klasse tot 73 kilogram van de Amerikaan Nicholas Delpopoolo met yuko.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

18:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gemeente Brecht en Eandis introduceren oplaadeilanden voor elektrische voertuigen

brecht_elektrische_wagen_006_jpg_h380.jpgDe gemeente Brecht stelt samen met Eandis de eerste laadpalen voor elektrische voertuigen ter beschikking aan de Hoogstraatsebaan 16 in deelgemeente Sint-Lenaarts.

Dit oplaadeiland kan gebruikt worden door wagens. Het oplaadeiland werd gerealiseerd in samenwerking met Eandis, het exploitatiebedrijf van de Vlaamse gemengde distributienetbeheerders voor elektriciteit en aardgas, met de partners binnen EVA (Elektrische Voertuigen in Actie) en met steun van de Vlaamse Overheid via het IWT.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:41 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brugstraat - Sint-Job-i​n-'t-Goor - wegenis- en riolerings​werken - fase2

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgVandaag wordt het startsein voor de volgende fase gegeven. De aannemer begint met plaatsen van bemaling in de parkeervakken aan de oneven kant van de Brugstraat vanaf het Max Wildiersplein tot school ‘De Brug’. Dit wil zeggen dat deze parkeerplaatsen vanaf vandaag dan niet meer toegankelijk zijn.

 

Tegelijkertijd worden ook de werken aan het Max Wildiersplein hervat. Er zal een bouwput gemaakt worden waarin de prefab pompput wordt geplaatst. Om de verbinding tussen de riolering van de Brugstraat en de pompput op het Max Wildiersplein te kunnen maken, wordt de Kerklei ter hoogte van het Max Wildiersplein vanaf maandag 6 t.e.m. vrijdag 10 augustus afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid (zie omleidingsplan in bijlage).

 

De derde week van augustus zal vervolgens gestart worden met de opbraakwerken in de Brugstraat, vanaf het Max Wildiersplein tot school ‘De Brug’. Voor het doorgaand verkeer is opnieuw een omleiding voorzien.

 

Het verloop van dit project kan u ook volgen via de website www.aquafin.be. Op deze site klikt u rechts op ‘werken per gemeente’, vervolgens selecteert u links onderaan ‘Brecht’, waar u onder ‘Collector Brugstraat’ de detailfiches kunt selecteren. Op www.brecht.be kan u eveneens de wegenwerken volgen.

 

Hebt u toch nog vragen over de uitvoering van de werken, aarzel dan niet ons te contacteren.

Bij noodgevallen kunt u buiten de werkuren en in het weekend terecht op gratis nummer: 0800 16 603.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Min Huet

Projectleider

18:23 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-12

Woning brandt uit

woning-brandt-uit-id3238974-620x400.jpgVrijdagavond is er brand ontstaan in een woning aan de Albertdreef, op de grens van Schoten en Sint-Job-in't-Goor. Er vielen geen gewonden. De kleine woning brandde wel volledig uit.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/schoten/woning-br...

18:13 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grote stilte na verlies van Dirk Van Tichelt

images11.jpgDe teleurstelling was maandag groot in Brecht toen de plaatselijke judoka Dirk Van Tichelt op de Olympische Spelen in Londen in de tweede schiftingsronde verloor van zijn Amerikaanse opponent. "We kunnen het amper geloven", luidde het commentaar.

Op het thuisfront, meer bepaald in het gemeentepark, leefden de mensen mee en volgden ze de wedstrijden op een groot scherm. De meesten gingen ervan uit dat hun poulain minstens met een bronzen plak naar huis zou terugkeren, zeker toen zijn vlotte zege in de eerste ronde een feit was. De ontgoocheling was des te groter, toen de 'Beer van Brecht' in de daaropvolgende ronde onverwacht het onderspit moest delven.

"Dirk kreeg die Amerikaan niet goed vastgepakt. Hij zette een worp aan, maar de andere pakte snel over en vloerde hem. Brute pech, wat jammer, want hij had zeker zoveel winstkansen als die andere. Niks aan te doen. Kleine details beslissen vaak over winst of verlies", legt Denise Schrauwen (49) uit. Zij maakt deel uit van de supportersclub van Dirk Van Tichelt.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/grote-stil...

18:06 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Moeder geeft gratis ontbijtbuffet op festival

moeder-geeft-gratis-ontbijtbuffet-op-festival-id3244186-640x410.jpgHet festival Meadownight werd zaterdag een groot succes. Zondagochtend kregen alle festivalgangers nog een gratis ontbijt van de moeder des huizes Anita. Al vanaf 9u 's ochtends schoven ze aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet met verse fruitspiesjes, sandwiches, cornflakes, Meadownightthee en chocolademelk.

"We zorgen al sinds het begin voor een ontbijt 's morgens. Dat doen we met veel toewijding omdat we het ferm vinden van onze jongens dat ze zo'n evenement op poten kunnen zetten", vertelt Anita. "Ik vind het een goede zaak dat ze zo goed samenwerken en organiseren". Anita probeert zo creatief mogelijk om te gaan met alle producten, die allemaal kraakvers zijn. Ze heeft ook veel te danken aan handelaars uit de omgeving die wilden sponsoren.

De jongeren zelf genoten heel erg van het gratis onbijt, dat ze vanuit zeteltjes onder een stralende zon konden nuttigen. "Het is een fantastisch initiatief, zo merk je dat ze hier echt om de festivalgangers geven", vertelt Matthew De Swert (20) die helemaal uit Leuven komt. "Bovendien is het ontbijt heel gezond met al dat vers fruit. We mogen er zoveel van eten als we willen. Volgend jaar kom ik zeker en vast terug!".

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/moeder-gee...

18:04 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Burgemeesters willen trein van Antwerpen naar Breda

noorderkempen.JPGEen nieuwe treinverbinding van Antwerpen naar Breda, die ook het station Noorderkempen in Brecht aan doet. Dat vragen de burgemeester van de Antwerpse voorkempen aan minister van spoorwegen Paul Magnette. De nieuwe spoorlijn zou meer verkeer van de autostrade halen richting Antwerpen én meteen een alternatief kunnen bieden aan de Beneluxtrein vanuit Antwerpen-Centraal naar Amsterdam, die eind dit jaar verdwijnt.

 

17:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-07-12

http://brechtsnieuws.be nu op Google+

naamloos122.pnghttps://plus.google.com/u/0/b/115706298931411716310/11570...

20:42 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kleurrijke mannen en vrouwen op de retrofiets

imagesCANQ7PA7.jpgDe Brechtse deelgemeente Sint-Lenaarts beleefde zondag een hoogdag dankzij Het Verzopen Talent. Deze wielertoeristenclub organiseerde een retrokoers, die meteen voor een massale belangstelling zorgde.

Iedereen in het dorp wilde het meemaken: een koers voor mannen en vrouwen, gezeten op een fiets met versnellingen aan de buis in plaats van aan het stuur. Bijkomende voorwaarde voor de mannen was dat ze haar op de benen moesten hebben. Het deelnemersveld was groot: 102 heren en tien dames.

Vooraf kregen kleuters tot zes jaar over een afstand van 400 meter en onder begeleiding van één volwassene de kans om te tonen of ze talent hebben voor het wielrennen.

En dan was er de koers voor de volwassenen. Bij de mannen won Bart Van Dyck (35) uit Sint-Lenaarts voor eigen volk. De tweede en de derde plek waren respectievelijk voor Wim Dobbels uit Wommelgem en Marcel Poelmans uit Heers. Bij de vrouwen won Lieve Peeters (24) uit Sint-Lenaarts het pleit voor Kristel Vertessen (Oostmalle) en Jitte Cornelissen (Kalmthout).

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/kleurrijke...

20:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belgen na verkleedpartij in dubbeldekker fan van Oranje

media_xll_5029914.jpgZe staan wat in een hoekje van het gigantische terras vóór het Holland Heineken House. Met de skyline van Londen als decor 'lurken' ze aan een biertje. Tot zover niets ongewoons. Tot je hen hoort spreken. Is dat daar in de verte het Olympisch Stadion? Belgen? Volledig in het Oranje? Het is de start van een bizar verhaal.

Wim Verbraeken (30) gaat er maar eens voor zitten. Want Belgen in het Alexandra Palace, het Néderlandse 'Huis van de Sport'; dat schreeuwt om uitleg en duiding. "Een beetje gek is het allemaal wel", geeft Verbraeken toe. "Vanmiddag mochten we ons eigen Belgium House niet binnen en nu staan we hier! Maar het verhaal is mooier. We kwamen hier in een dubbeldekker naartoe. In de bus hebben we onze Belgische shirts uitgedaan en ons verkleed in het oranje. Toen jullie in juni afdropen op het EK zijn we snel naar Breda gereden en hebben we in de solden heel goede zaken gedaan... Je moest die gezichten van die mensen in de bus zien. Belgen... Die zich verkleden in oranje... Hahaha."

Van Tichelt
Verbraeken en zijn vrienden, tezamen een twaalftal, komen uit Sint-Lenaarts, een dorp tussen Antwerpen en Breda. Ze vormen een fan- en vriendenclub van judoka Dirk Van Tichelt, voormalig Europees kampioen in de klasse tot 73 kilo. Hij komt maandag in actie. Tot dan genieten de Belgen van de Olympische Spelen. Van Belgen én Nederlanders. "Een paar maanden geleden zijn we eens naar het olympische schema gaan kijken. Jullie aflossingsploeg was olympisch én wereldkampioen op de 100 meter. Toen hebben we voor vanavond hier in het Holland Heineken House kaarten besteld. Op zeker zou dat een feestje worden." En dat werd het. Niet met het verwachte goud, maar wel met een fraaie zilveren plak.

Vips only
Nog veel eerder boekten ze een trip naar Londen. Anderhalf jaar geleden prikten ze hun missen en schreven ze in op een paar tenten op de Olympic Camping, in het noordoosten van Londen. Allemaal met het oog op de mogelijke olympische zegereeks van hun dorpsgenoot. "Hij heeft zeker kans, al heeft hij moet ik eerlijk zeggen wel een mindere periode nu. Het is dus afwachten. Maar misschien pakt hij een plak en vieren we dat maandag wel in ons Belgische huis. Vandaag zat het kennelijk vol met Vips of zo. Wij mochten in elk geval niet naar binnen. Maar onze kans komt hopelijk maandag nog. Maar eerst zitten we morgen op Wembley bij Engeland tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Dat wordt ook een heel gave avond.

http://www.hln.be/hln/nl/1306/Londen-2012/article/detail/...

20:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-12

Laatste Parkhappening 2012 in Brecht.

3bc36ca2-4eb4-4591-9ae9-8ef7a0c11eab.gifOp maandag 30 juli sluit de 15e editie van parkhappening Brecht af met het traditionele vuurwerk. Voorafgaand zullen geert & Rik en Clearwater optredens verzorgen.

De inkom is gratis en iedereen is welkom vanaf 19.30u in het gemeentepark.

 

01:53 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Veel ratten in de regio Voorkempen.

naamloos.pngIn de hele regio Voorkempen zijn er meer ratten dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Mogelijke oorzaken zijn de korte winterperiode, waardoor de ratten sneller zijn gaan kweken. Ook de aanhoudende regen en het verhoogde pijl van het grondwater zijn boosdoeners.

Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat ratten zich zo weinig mogelijk thuis voelen. Tracht te vermijden dat ze voedsel, water en onderdak vinden. De provincie Antwerpen heeft ook een website geopend met daarop een aantal nuttige tips, alle info vind je op www.provant.be/leefomgeving 

 http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22291

01:50 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Goedkoop feesten tussen koeien

goedkoop-feesten-tussen-koeien-id3235818-620x400.jpgZes jongeren van 22 jaar organiseren zaterdag voor de vijfde keer het kleinschalige festival Meadownight. Wat ooit begon als een gratis feestje voor vrienden is nu uitgegroeid tot een festival dat mikt op zo’n duizend bezoekers.

"Ons motto is om een gezellig festival te organiseren waar vrienden bijeen komen in een familiale sfeer", vertelt Lode Haest uit Brecht. "Met Meadownight willen we een soort van statement maken dat goede festivals niet altijd duur moeten zijn". Het festival vindt plaats op de weides achter Lode's woning. Daar staan morgen twee podia met zetels her en der verspreid over de wei om in te luieren. Er is ook plaats voor tentjes, een groot kampvuur en een barbecue.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/goedkoop-f...

01:44 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bewoners van Clara Fey genieten van fijne vijfdaagse fietsvakantie

imagesCAE1QVH4.jpgMoe maar tevreden werkten 31 bewoners van OC Clara Fey, met hoofdzetel in Sint-Job (Brecht), een sportieve vijfdaagse fietstocht af. In totaal legden ze bijna 185 kilometer af.

Deze volwassenen met een verstandelijk beperking waren vergezeld van acht begeleiders. Onder hen twee vrijwilligers: Monique Van Brecht (55) en Toon Benaerts (68). Start- en aankomstplaats was De Schelp, een tehuis voor niet werkenden in Brecht. Jonas Lavrysen (23) noteerde heel nauwkeurig de afgelegde afstanden van elke rit: Brecht-Hoeven (36,22 km), Rondje Hoeven (45,25 km), Hoeven-Ulvenhout (32,92 km), Ulvenhout-Baarle-Nassau (32,05 km) en Baarle-Nassau-Brect (38,19 km). Totaal: 184,63 kilometer.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/bewoners-v...

01:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dertig jaar Barbara

imagesCAPNUDM5.jpgDertig jaar geleden, in 1982, verscheen het boek Barbara, geschreven door Gabriëlla Cornelia Barbara Braspenninckx (1908-?). De schrijfster groeide op in Brecht, meer bepaald in het huis van haar grootouders, dat tegelijkertijd een hoeve en het dorpscafé De Gulden Poort omvatte. Na de Tweede Wereldoorlog ging ze in Sint-Gillis (Brussel) wonen, waar ze jarenlang handel dreef. In Barbara beschrijft ze haar leven en de gebeurtenissen in haar geboortedorp vóór en tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op humoristische wijze beschrijft ze tal van dorpsfiguren. Het Kempisch Museum in Brecht bezit nog enkele exemplaren. JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/dertig-jaa...

01:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lijsttrekker sp.A

imagesCAX1FVLR.jpgNet zoals in 2006 trekt uittredend schepen Walter Van Puymbroeck de sp.a-lijst in Brecht. Duwers zijn raadslid Diane Simons en Luc Verkerk. Op de tweede plaats vinden we Britt Van Cotthem en op plaats drie staat Johnny de Backer, gevolgd door Lin Keeren. "De sp.a-lijst is nieuw en verfrissend, met veel jonge en ook ervaren kandidaten. Kortom, een perfecte afspiegeling van de Brechtse bevolking", laat Van Puymbroeck weten.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/lijsttrekk...

01:31 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Inbraak in huis

3828438867_22.jpgDieven hebben ingebroken in een woning aan de Nollekensweg. Ze gingen aan de haal met juwelen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

01:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

H-eerlijk Brecht neemt ook deel aan gemeenteraadsverkiezingen

imagesCAX1FVLR.jpgBinnenkort maakt H- eerlijk Brecht de lijst bekend waarmee deelgenomen wordt aan de gemeenteraadsverkiezingen.

H-eerlijk Brecht zal weldra zijn kieslijst bekend maken. 'De reorganisatie van de partij heeft ervoor gezorgd dat we een sterke groep vormen met een sterk verkiezingsprogramma. Ook dit programma zal een dezer dagen openbaar gemaakt worden op de website  zegt Alain Denissen, voorzitter H-eerlijk Brecht.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

01:25 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Inschrijven voor Grabbelpas kan nog

Grabbelpas_JPG_h380.jpgVoor de grabbelpas zijn er nog voor enkele activiteiten plaatsen vrij. Je kan nog deelnemen aan de avonturendag, de zomersportweek in Sint-Job, sportoase, zomersportweek Brecht en de uitstap naar Bobbejaanland.

Inschrijven voor deze vakantieactiviteiten in Brecht kan je via deze link. 

01:15 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-12

Nieuwe UNIZO vereniging voor Sint-Job-in-'t-Goor

3147722681.jpgIn Sint-Job-in't-Goor vormde de bestaande handelaarsvereniging VAMI vzw zich op 19 juli officieel om tot UNIZO Sint-Job.

 Concrete aanleiding vormen de werkzaamheden aan de Brugstraat, één van de belangrijkste handelsstraten in de gemeente. Door zich als UNIZO – afdeling te vormen richt de nieuwe vereniging voor zelfstandigen zich expliciet op een bredere groep ondernemers, naast handelaars dus ook vrije beroepen, dienstverleners en KMO’s. onder UNIZO – vlag hopen de bestuursleden meer continuïteit in de werking te krijgen en beter te kunnen doorwegen op belangrijke dossiers in de gemeente, zoals de werken in de Brugstraat.

Kandidaten

Geïnteresseerde kandidaten die hun schouders willen zetten onder UNIZO Sint-Job, kunnen zich melden bij voorzitter Marc Roels op roels.m@skynet.be.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:25 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-07-12

Parkhappening in Brecht.

3bc36ca2-4eb4-4591-9ae9-8ef7a0c11eab.gifOp maandag 23 juli kunnen de muziekliefhebbers genieten van de voorlaatste Parkhappeningavond van dit jaar in Brecht.

Triple X opent de avond, om 21u gevolgd door de hoofdact: Jiving Sister Fanny. Deze groep is in het leven geroepen in Meer en is al meer dan 10 jaar actief. Iedereen is welkom vanaf 19.30u in het gemeentepark van Brecht. Meer info op http://www.parkhappening-brecht.be/home

21:47 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dirk Van Tichelt tijdens de Olympische Spelen op groot scherm in Brecht.

imagesCANA561W.jpgOp maandag 30 juli kan je in het gemeentepark van Brecht de prestaties van de lokale topsporter en judoca Dirk Van Tichelt volgen op groot scherm.

Tussendoor is er voorzien in een ruim animatieaanbod met onder andere uitleg over judoregels, demonstratie judo, optredens Brechtse verenigingen en gezelschapsspelen. Aansluitend kan je genieten van de afsluitavond van de Parkhappening. De dag start om 10.30u

 

21:43 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jumping Brecht 2012

E_0000886990.jpgJumping Brecht 2012 is het paardensport evenement van de Noorderkempen met 700 paarden en talrijke bezoekers. Er wordt gestreden voor het Amazone kampioenschap van Antwerpen. Diverse spectaculaire showproeven worden gesprongen, zoals de six-bars op zaterdagavond. Catering mogelijkheden en randanimatie zijn aanwezig. Toegang en parking zijn gratis. Kortom de ideale uitstap met de kinderen...

21:40 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Valère Depauw

imagesCAK4H9TN.jpgHet is dit jaar een eeuw geleden dat de Vlaamse schrijver Valère Depauw (1912-1994) in Ronse werd geboren. Hij woonde meer dan 45 jaar in de Brechtse deelgemeente Sint-Job en schreef vijftig boeken, waarvan de kwaliteit met de jaren steeg. Zo legde hij tussen het verschijnen van zijn humoristische debuutroman Tavi (1937) en van zijn trilogie De uiterste hoeksteen (1981-84), een meesterwerk, een hele weg af. Hij wierp zich gedurende zijn hele actieve loopbaan op als een fervent Vlaming en een katholiek geïnspireerd auteur. JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/valere-dep...

21:37 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vlaams Belang wil straatnaam voor De Pauw

imagesCAK4H9TN.jpgDit jaar is het honderd jaar geleden dat de auteur Valère De Pauw werd geboren. Vlaams Belang Brecht wil hem eren met een straatnaam.

Valère De Pauw is geboren op 7 april 1912. De Vlaamse schrijver schreef boeiende werken, vaak met een christelijke en nationalistische achtergrond. Hij ligt begraven op het kerkhof van Sint-Job. Vlaams Belang stelt voor dat hij blijvend herdacht wordt door een straat naar hem te noemen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

21:34 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-12

Bouw ‘Windpark Aspiravi Noorderkempen’ op kruissnelheid

imagesCAU493I3.jpgDe bouw van 10 windmolens (22,1 MW) aan de E19 te Brecht, Wuustwezel en Hoogstraten komt op kruissnelheid. Drie van de 10 torens zijn deels gebouwd. Begin oktober moet de laatste windturbine gebouwd zijn.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:23 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-12

donderdag 19 juli 2012: officiële geboorte van UNIZO Sint Job.

unizo sint job.jpg

Beste Ondernemer,
 
Goed nieuws!
 
Wij kondigen u de geboorte aan van UNIZO Sint Job.  Vanaf 19 juli 2012 wordt VAMI vzw, de voormalige handelaarsvereniging,  volledig omgevormd naar UNIZO SINT JOB. 

UNIZO SINT JOB wil samen met alle handelaars en ondernemers van Sint-Job-in't-Goor werken aan een dynamisch deelgemeente waar bedrijven thuis zijn.  Aan de hand van evenementen voor leden leren we elkaar beter kennen en door promotionele acties gaan we onze klanten een uitstekende service bieden.  Als vereniging van ondernemers staan we in voortdurend contact met de overheid en weten we ons gesteund door de ruime expertise van UNIZO nationaal. 

Een nieuw bestuur wordt samengesteld en er zullen ook werkgroepen samengesteld worden, onder meer om de werken in de Brugstraat van nabij op te volgen en promotionele acties te ondernemen voor alle ondernemingen in Sint Job en in de Brugstraat in het bijzonder.  Maar ook voor andere gelegenheden zullen wij in de bres springen voor onze leden.

Daarom nodigen wij iedereen uit om aan te sluiten bij UNIZO Sint-Job-in't-Goor en diegenen die zich willen inzetten in een werkgroep of zich kandidaat willen stellen voor een bestuursmandaat.  U kan zich vooraf melden op onderstaand e mail adres of u aanmelden op de drink ter gelegenheid van de oprichting  van UNIZO Sint-Job-in't-Goor op 19/07/2012, in dienstencentrum Lindeboom te Sint-Job-in't-Goor om 20.00 u. 

 

Wij hopen u te mogen verwelkomen

20:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Zomer-BOB-campagne politiezone Voorkempen

imagesCA716NZN.jpgDe politiezone Voorkempen (Brecht-Malle-Schilde-Zoersel) neemt deel aan de zomer-BOB-campagne van het BIVV. Dat wil zeggen dat de politie gedurende de hele zomerperiode alcoholtesten afneemt.

Tijdens de ganse actieperiode, tot 3 september, zal elke ploeg gedurende één uur alcoholcontroles uitvoeren. Tijdens de acties worden een maximaal aantal alcoholtests afgenomen. De controles gebeuren a-selectief, wat betekent dat elke bestuurder die uit het verkeer geleid wordt, onderworpen wordt aan een ademtest.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22014

19:29 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint Job Zomert zoekt helpers!

314127_4141035812058_611308669_n.jpgSint Job Zomert zoekt medewerkers! Wij zoeken volk voor oa: de togen, de infostand, toegangscontrole naar backstage, ...
Heb je zin om een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken op SJZ? Laat het ons dan weten ofwel door te reageren via facebook of een mailtje te sturen naar info@sintjobzomert.be

In ruil krijg je een t-shirt, enkele drankbonnekes en onze eeuwige dank!

19:25 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |