07-08-12

Domein De Merel moet nieuwe poort tot Brechtse Heide worden

domein-de-merel-moet-nieuwe-poort-tot-brechtse-heide-worden-id3271422-620x400.jpgHet gemeentelijk domein De Merel moet de nieuwe 'poort' tot de Brechtse Heide worden. Dat zijn de intenties van de gemeente Brecht voor de nabije toekomst. Die werden onthuld tijdens de Zomerpicknick van afgelopen zondag.

Tegelijk werden de landschappelijke waarden van de Brechtse Heide onder de aandacht gebracht en werd ook het nieuwe lees- en kijkboek 'De Brechtse Heide. Verhaal van een landschap' voorgesteld.

In de verdere ontwikkeling en bescherming van de Brechtse Heide is een erg belangrijke rol weggelegd voor De Merel. "We willen van dat domein een bijkomende 'poort' tot de Brechtse Heide maken. Het is de bedoeling dat er onder meer een fietsersbrug komt over de Schotense Vaart, waardoor zowel de Brechtse Heide als domein De Merel een bijkomende ontsluiting krijgen", laat schepen van Ruimtelijke Ordening Daan De Veuster (CD&V) weten.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/domein-de-...

JAN VORSSELMANS
Foto Mia Uydens

18:38 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Geachte,
Over DE MEREL plannen
Men zegt er niet bij dat daarvoor 5 Ha bos moet verdwijnen en nog veel meer groen en dreven.
Slechts 1,9 Ha wordt zogezegd terug aangeplant.

Spijtig dat men de waarheid en die zaken niet weergeeft in de kranten.

Gepost door: Melis Luc | 11-08-12

Reageren op dit commentaar

Dhr. Melis zegt er niet bij dat er enkel bomen worden gekapt in de zone in de omgeving van het voormalige hotel. Dit is volgens het gewestplan zone voor dagrecreatie en geen bos! De ontwikkeling van de recreatiezone gebeurt in "4 groene landschapskamers", voorzien van een aanzienlijk percentage bos en omgeven door meer dan 7 hectare bos! Dit alles wordt juridische verankerd in een ruimtelijk uitvoeringsplan.

Dhr. Melis vergeet te vermelden dat het gemeentebestuur alles op alles zet om bij benadering 120hectare bos en weiland te vrijwaren op De Merel....

Gepost door: D.V. | 11-08-12

Reageren op dit commentaar

joepie !!!!!

Gepost door: apenootje | 13-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.