17-08-12

Boeiende fototentoonstelling door Brechtse fotograaf

imagesCAD2GEZR.jpgVan zondag 2 september tot zaterdag 29 september kun je in 'De Vroente' - het bezoekerscentrum nabij de hoofdparking van de Kalmthoutse Heide - een mooie fototentoonstelling bezoeken. Pierre Volpe, de fotograaf van dienst, reisde als natuurfotograaf al heel wat. Je zult op deze foto-expo met zwartwit-landschapsfotografie als thema echter ook heel wat Europese landschappen zien.

De aarde is onderhevig aan natuurkrachten. Eerst vormen zich sedimenten in de oerzee. Die verharden, verstenen en komen aan de oppervlakte. Het oppervlak wordt opgestuwd door botsingen van de aardplaten waardoor gebergtes ontstaan. Nadien doen water, zand en wind hun werk en zorgen voor erosie. Afslijting en inkerving gebeuren naargelang de hardheid van het gesteente. Hierdoor kunnen bijzondere en zelfs grillige vormen ontstaan.Overal ontspruit vegetatie, afhankelijk van de ondergrond. Ook deze zorgt voor erosie door de inwerking van de wortels in dunne aardspleten.Niets zo interessant en gevarieerd voor een natuurfotograaf om in dat in beeld vast te leggen. Deze tentoonstelling toont zwart-wit landschapsbeelden die op een bijzondere wijze afgewerkt werden. Het bevreemdend effect dat sommige beelden vertonen, benadrukt de grilligheid van het landschap en zijn begroeiing: het spel van lijnen en vlakken, van licht en schaduw.

Juist daardoor zijn die landschappen - en ook de foto's - een lust voor het oog, ondanks al die verscheidenheid en grilligheid. Deze tentoonstelling toont intrigerende foto's die gemaakt werden gedurende verschillende foto-excursies die deze natuurfotograaf -  over vele jaren gespreid - ondernomen heeft.

Deze internationaal gewaardeerde fotograaf heeft ook een fotoboek samengesteld met dezelfde titel en een grotere reeks foto's. Het is online te koop via http://fotoboeken.volpe.be/

Wie op zondag 2 september tussen 14u en 17u langs komt, kan de fotograaf zelf ontmoeten.Verder is de tentoonstelling dagelijks te bezoeken tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum:NEC De Vroente Putsesteenweg 129 2920 Kalmthout maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur zaterdag, zondag & feestdagen van 14 tot 17 uur

Veel kijkgenot!

15:28 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.