10-09-12

Mysterieuze dief teistert paardenhouders

mysterieuze-dief-teistert-paardenhouders-id3333857-620x400.jpgEen mysterieuze dief stoort enkele paardenhouders in de buurt van de Brechtse Heide. Hij blijft hun spullen stelen.
“Het probleem is al ruime tijd aan de gang”, vertelt Luc Verkerk uit de Poppelaerstraat. Zijn vier pony’s staan op een stuk weiland in de omgeving van de historische Vraaghoeve. Daar staan ook de dieren van zes tot zeven andere paardenliefhebbers. Op één eigenaar na, zijn zij allemaal al het slachtoffer geworden van een hardnekkige dief.

“Het begon in februari”, stelt Verkerk. “Toen verdween 500 kilogram landbouwkalk van het terrein. Wat later was het 100 kilogram meststof. Van een buurman werd de weideklok gestolen, het toestel dat stroom op de schrikdraad zet. Ook het zonnepaneel en de batterij om het apparaat te laten werken, werden meegenomen. En dinsdag werd ook mijn weideklok gestolen, ook al zat die achter slot en grendel in een berghok. Het blijft maar gebeuren, en we kunnen er niets aan doen.”

Luc Verkerk en de andere gedupeerden gingen al verscheidene keren aangifte doen in het politiekantoor, maar voorlopig is er nog geen spoor naar de dader.

Verkerk heeft ook begrip voor de politie. “Wij doen telkens aangifte, maar het is logisch dat de politie hier niet permanent een patrouille op de uitkijk kan zetten voor wat landbouwmateriaal. Het is niet evident om de dief te betrappen. We hopen eigenlijk gewoon dat hij inziet hoe lastig dit voor ons is en dat hij ermee stopt. Want nu moeten we ver gaan: een van de paardenliefhebbers slaapt al op de wei als het mooi weer is.”

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/mysterieuz...

18:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.