17-09-12

Brecht Snel groeiende gemeente mag 28.000ste inwoner verwelkomen

brecht logo.pngDankzij Dimitri Helsen heeft Brecht de kaap van 28.000 inwoners overschreden. De 26-jarige steenkapper kocht op 11 augustus een huis in de Eikenlei in deelgemeente Sint- Job en werd op de ontvangst van de nieuwe inwoners zondag in de bloemetjes gezet.

Dimitri Helsen verhuisde van buurgemeente Schoten, waar hij sinds 2002 woonde, naar de Eikenlei in Sint-Job. "Ik werk in Sint-Job en heb dus het geluk vlakbij mijn werk te kunnen wonen. Hier vond ik nog een betaalbare woonst", legt de 28.000ste Brechtenaar uit.

Op de onthaaldag van de nieuwe inwoners gisteren in gemeenschapscentrum Jan vander Noot kreeg hij van schepen van Burgerlijke stand Annemie Van Dyck (CD&V N-VA) Brechtse chocolade en een cheque van 125 euro die hij in alle Brechtse winkels kan besteden. "Ik geloofde het eerst niet toen iemand van de gemeente me belde met de boodschap dat ik de 28.000ste inwoner van de gemeente was", lacht Helsen, "maar ik ben er wel blij mee."

Vierde grootste

Het was van september 2007 geleden dat de gemeente de 27.000ste inwoner huldigde. "Hans en Virginie De Saeger-van Ghelder wonen nog steeds in onze gemeente", weet burgemeester Luc Aerts (CD&V).

"Brecht is nog steeds een snel groeiende gemeente, want dit jaar mochten we zo'n driehonderd nieuwe inwoners verwelkomen." Dat maakt dat Brecht qua bevolking na Antwerpen- Stad, Brasschaat en Schoten de vierde grootste gemeente is. Brecht is ook qua oppervlakte geen kleine gemeente, want met 90,84 vierkante kilometer is het samen met Antwerpen- Stad, Mol, Geel en Hoogstraten een van de meest uitgestrekte gemeenten van de provincie.

18:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.