21-09-12

Deze zomer is Gene zijn “huis” ontploft en volledig uitgebrand.

imagesCAZMGFIQ.jpgDe Gene, weliswaar inwoner van Schoten maar wonende op de grens Schoten – Sint Job in ’t Goor, Vaartdreef, Albertdreef.

Deze zomer is Gene zijn “huis” ontploft en volledig uitgebrand. Hij woonde samen met zijn hond in een betonnen (snelbouw) woning, enkele vierkante meter groot, zonder veel comfort. Ondertussen heeft iemand een caravan gezet op de grond waar hij woonde.

Deze morgen kwam ik hem tegen en vroeg hoe het was. Hij zij dat hij graag een beetje warmte zou hebben. Het wordt koud. En de herfst is nog maar pas begonnen. Wat moet er met die mens gebeuren. Hij kan toch niet heel de winter in die caravan blijven.

Wie Gene kent weet wel dat ge hem geen appartementje moet aanbieden. Hij is een natuurmens. Hij is gelukkig op de plaats waar hij nu is. Maar zonder huis. Veel heeft hij niet nodig, alleen een plaatsje waar hij wat warmte heeft voor de komende winter.

Na de brand had ik gehoopt dat er wel iemand het initiatief zou nemen om hem te helpen. Ikzelf ben ben 59, werk fulltime en heb een gezin van 4. Het enige dat ik kan doen is proberen de mensen te bereiken die hier wel iets aan kunnen en willen doen.

Jaren geleden is er ook een brand geweest in de buurt bij Fons en Mariëtje. Zij waren ook alles kwijt. Er is daar gezorgd voor een mooie houten chalet.

Ik hoop in ieder geval dat dit schrijven niet zonder gevolg zal blijven.

Hoogachtend,

Linda Winckelmans

Kon. Elisabethlei 3, 2960 Sint Job in ’t Goor

lindawinckelmans@telenet.be

Update van de redactie:

Burgemeester Luc Aerts laat ons weten dat hij het zeer weet te waarderen dat buurbewoners zo met elkaar begaan zijn. Vermits de betreffende persoon een inwoner van Schoten is, zal hij het nodige doen om het OCMW van Schoten in kennis te stellen.

19:09 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.