21-09-12

Nancy Luyckx wil met haar schilderijen zelfdoding uit de taboesfeer halen

naamloos.pngKunst kan therapeutisch werken. Dat is zeker het geval bij Nancy Luyckx (46) uit Brecht. Het maken van schilderijen rond het thema zelfdoding hielp haar er weer helemaal bovenop.

Zij werd geconfronteerd met de zelfdoding van haar vader en van één van haar drie broers. Nancy vond daarna een uitlaatklep in de kunst. "Ik maakte tekeningen te maken over mijn kinder- en jeugdjaren. Een selectie daarvan werkte ik uit in olieverf- en acrylschilderijen. Ze geven weer wie ik was en wie ik geworden ben. Het is proces van verwerking, verdriet, kwaadheid en hoop na wat ik allemaal had meegemaakt", getuigt zij

Nancy Luyckx stelt deze reeks schilderijen over haar bewogen leven, aangevuld met aquarellen en ander werk, tentoon. De expo loopt van 22 tot en met 30 september in het Kasteel de Renesse, Lierselei 30 in Oostmalle. Openingsuren: zaterdag en zondag van 10 tot 17 u en maandag tot en met vrijdag van 13 tot 17 u. De kunstenares is telkens aanwezig. Een bijhorende brochure is te koop voor 10 euro.

Info: 0498.25.45.50 (Nancy Luyckx)

19:18 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.