22-09-12

absurde verkeersborden

imagesCAZMGFIQ.jpgDe twee borden wegomleggingen die naast mekaar geplaatst zijn in tegenovergestelde richting zijn we waarschijnlijk ook wel eens tegengekomen.
En misschien ook wel een bord naar links "Alle Richtingen" en naar rechts "Andere richtingen": tijd om zo'n pareltjes op foto te zetten en hier te posten.

In Sint-Job in 't Goor is het centrum afgesloten en moet het verkeer omrijden via de Bergsebaan: de werken werden in de lokale media aangekondigd en ook de (getroffen) winkeliers hadden een blad papier met de voorziene wegomleggingen voor hun klienteel: tot hier liep het goed.

Uiteraard moeten de gemeentediensten de nodige signalisatie aanbrengen: verboden te parkeren, snelheidsbeperking tot 30 km/u, wegomlegging enz...

Die wegomlegging loopt door de Bergsebaan en er is een kruispunt waar het verkeer uit de Brugstraat komt: dit is de Braakstraat. Het verkeer naar de Brugstraat rijdt nog even rechtdoor en gaat dan de volgende links af, maar dat een kruispunt is nogal lastig: van links komen ook vrachtwagens en gelede bussen van De Lijn: na enkele dagen bleek het misschien toch geen slecht idee om de voorrangsregels te wijzigen, maar wie heeft in feite voorrang?

img2492bis.jpgUit de tegenovergestelde richting had men ook zo'n bord gezet, maar ook hier: wie heeft voorrang?

img2489kz.jpgWie nu echt denkt dat alles verteld is: mis poes. Want de gemeentearbeiders zijn zeer actief geweest: in de zijstraat (Braakstraat) werd er ook maar een stopbord neergepoot!img2488bis.jpg

Die foto's heb ik op 6 september 2012 gemaakt. Die absurde situatie heeft ongeveer een week bestaan, maar nu zijn de stopborden weer weg. Maar de foto's zijn er.

focus1965

 

19:36 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.