26-09-12

Brecht is nog steeds een paradijs voor hardrijders!

imagesCAZMGFIQ.jpgBeste,

Mezelf en enkele buurtbewoners zijn reeds jaren met de gemeente aan het overleggen over de zone 30 in onze wijk.
Wij hebben meermaals zelf gevraagd om controles uit te voeren. Na enkele jaren kunnen we alleen vaststellen dat er nog geen enkele controle heeft plaatsgevonden en dat er ook niets gebeurt aan het probleem van 'hardrijders'.
Groot was dus ook mijn verbazing toen ik merkte op de Stem Van Vlaanderen dat onze burgemeester blijkbaar voor meer controles is. Daarvoor heeft hij 6 jaar gehad maar Brecht is nog steeds een paradijs voor hardrijders!

mvg
Dave

zone30.png

22:43 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dat komt omdat het verkeersbeleid in Brecht haaks staat op de realiteit en dat emo-argumenten belangrijker lijken dan feiten. Ik ben eerlijk, en dat kan u op De Stem van Vlaanderen ook lezen, tegen zones 30. Wanneer ergens iemand doodgereden wordt (God verhoede) aan 30Km/u zullen sommige politici op hoge poten de invoering van een zone 10 eisen of een algeheel verkeersverbod. Dat is natuurlijk "steekvlampolitiek" (dixit Rik Torfs CD&V) en daar bouwen we toch geen samenleving op ?
Brecht moet helemaal geïnventariseerd worden wat mobiliteit betreft. De zones 50 moeten aansluiten op de werkelijke bebouwing (wat in praktijk tot een gevoelige uitbreiding van de zones 50 zal leiden). Dat is, indien deze snelheid werkelijk afgedwongen wordt, traag genoeg in bebouwde kom. Geen 30 nodig.
Daarbuiten, op de buitenwegen met afgescheiden fietspaden, moet 90Km/u gehandhaafd blijven. Wanneer men deze snelheid effectief afdwingt, zal het al heel mooi zijn. Zones 70 afbakenen en daardoor levensgevaarlijke inhaalmaneuvers veroorzaken, zijn slechte emo-verkiezingspraatjes. De politiek moet rekening houden met de psychologie van de mens. Het heeft geen zin allerlei beslissingen te nemen waarvan men perfect weet of kan weten, dat ze nadien niet afgedwongen kunnen worden (omdat de Politie daar de capaciteit niet toe heeft en 80Mio BEF/jaar dotatie van de Gemeente aan de Politie, lijken mij als belastingbetaler wel voldoende). Dat is onbehoorlijk bestuur.

Gepost door: Patrick Van Assche | 08-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.