29-09-12

De werken in de Brugstraat

imagesCAJ5X8BC.jpgTerwijl iedereen het heeft over de verkeerstoestanden in en rond de Brugstraat sinds de start van de werken, wil ik het hebben over de werken zelf en de toestand waarin die mannen moeten werken.

Terwijl er aan beide kanten van de werken een bareel staat met een bord voor plaatselijk verkeer, rijden daar gewoon heel de dag auto’s door, die er niet moeten zijn, om dan daarna weer terug te draaien als ze zien dat ze er niet door kunnen. Het is meermaals gebeurd dat de werkmensen opzij moeten springen omdat daar toch nog een automobilist persé wil doorrijden !

Ik moet zeggen : deze mensen hebben zich nog nooit kwaad gemaakt op zo’n onbezonnen en onbeschofte automobilist ! Neen, ze kijken er eens naar, knikken en werken verder. Chapeau, ik zou het niet kunnen, zo zwijgen !

Meermaals is het ook gebeurd dat auto’s of camions zich hebben vastgereden (in het begin, toen alles helemaal open lag) – vooral ’s avonds of in het weekend. 1 camionchauffeur maakte zich zelfs kwaad omdat de buren die kwamen kijken hem niet wilden helpen om zijn camion los te krijgen. Ja, zal wel – hij mocht daar niet zijn ! De arme prijsduiven die hij bij had – meer dan 3u. heeft hij daar stilgestaan vooraleer ze de duiven hebben overgeladen in een andere camion en dit in de warmste nacht van augustus !

Maar de grootste schande speelt zich af verleden donderdag en vrijdag. De aannemer begon met de asfaltwerken. Hierdoor was het hier (ik woon in het gedeelte tussen school De Brug en de Braakstraat) een aan- en afrijden van camions met asfalt. Soms stonden er wel 5-6 camions te wachten. Blijken daar toch nog ouders met kleine kinderen met hun auto tussendoor te rijden om ze af te zetten aan de schoolpoort. Levensgevaarlijk is het, maar blijkbaar dringt dat niet door tot die ouders. Voor hen is het belangrijkder dat ze geen 100 of 200 m. moeten lopen i.pl.v. de veiligheid van hen en hun kinderen.

En als ze dan hun kinderen hebben afgezet, moeten ze nog eens terug tussen die camions en maken ze zich kwaad omdat deze niet opzij gaan – met veel getoeter als gevolg.

Ze kunnen hun kinderen perfect langs de achterkant van de school afzetten, maar ook dan moeten ze een eindje verder parkeren en lopen natuurlijk. De directie zou hen beter verplichten om dit te doen !

IN AL DIE TIJD – SINDS HET BEGIN VAN DE WERKEN OP 13/08 – HEB IK HIER NOG GEEN POLITIE GEZIEN !!!

Daarom wil ik een dikke pluim geven aan de aannemer en zijn werkvolk, het mag ook eens gezegd worden !

Ik hoor van de bewoners waar de werken al gedaan zijn niks dan goed over hen. Als ze vragen hebben of problemen wordt dit zo vlug mogelijk opgelost !

Ook was ik blij verrast toen verleden week de mensen van Bakkerij Ivens koffiekoeken hebben uitgedeeld aan de ‘mannen van de weg’. Mooi toch – zij verdienen dit en het is een kleine geste !

De 1e fase is nu bijna ten einde (zelfs dit weekend werken ze door om gedaan te krijgen) en daarom zou ik aan alle automobilisten willen vragen voor de rest van de werken : a.u.b. denk eerst na voor je je door de werken wil wurmen, het heeft toch geen zin. Volg de omleiding en alles zal zoveel vlotter verlopen en vlugger klaar zijn.

Aan de aannemer en zijn mannen : Bedankt voor de mooie straat die we gaan krijgen !

schepens brigitte

09:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Het is ongelofelijk hoe mensen hun laars lappen aan verkeersborden. Maar u haalt daar weer het grootste probleem aan... er is ook geen enkele politiecontrole aanwezig in Brecht. Net zoals men over grote controles sprak rond de schoolpoorten gedurende de eerste week van september. Ik heb geen enkele controle gezien in Sint-Job. Zolang men er hier vanuit gaat dat mensen regeltjes volgen zonder enige controle zal er niets veranderen vrees ik.

Gepost door: Dave | 29-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.