29-09-12

Opgelet voor malafide dakwerkers

imagesCA716NZN.jpgDe lokale politie Voorkempen wijst erop dat er in de regio oplichters actief zijn die dakreparaties en/of dakreinigingen aanbieden.

Ze maken bewoners wijs dat hun dak dringend onderhoud nodig heeft en vervolgens verplichten ze hun slachtoffers om vooraf duizenden euro’s contant te betalen. De politiezone Voorkempen adviseert om niet in te gaan op dit voorstel.

De voorbije maand heeft de lokale politie Voorkempen al enkele meldingen ontvangen van inwoners uit de politiezone omtrent mannen die hun diensten aanboden om dakreparaties of dakreinigingen uit te voeren. Meestal worden eigenaars benaderd door enkele klusjesmannen die in voertuigen met Engelse of Ierse nummerplaten rondrijden.

Onlangs werd er zo nog een bejaard koppel opgelicht in Brecht voor 65.000 euro inzake dakwerken die uiteindelijk niet werden uitgevoerd. Een van de klusjesmannen belde aan en maakte de bewoners wijs dat het dak dringend gerepareerd of gereinigd moest worden. Tegelijkertijd kropen er al andere mannen op het dak die de roofing begonnen te verwijderen. Het koppel betaalde verschillende keren duizenden euro’s aan één van de mannen. De bewoners werden achtergelaten met een dak dat niet gerepareerd was en vol met afval lag.

De politiezone Voorkempen vraagt om aandachtig te zijn en niet in te gaan op het aanbod van deze dakwerkers. Bij verdachte handelingen of situaties, aarzel niet om de lokale politie Voorkempen te bellen op het nummer 03 385 16 16. Voor dringende hulp bel 101.

http://www.bloggen.be/lionbrecht/

03:32 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.