30-09-12

Onze burgemeester LIVE op de EEN

530230_4166433170796_1729838790_n.jpgOnze burgemeester zal morgen, maandag,

LIVE op de EEN een debat houden met
de fractieleider van Vlaams Belang Brecht.
 
Luc zal "aantreden" in het programma
" Niet tevreden, stem terug"
met Ivan De Vadder, Kobe Ilsen
en Hanne Decoutre.
 
Het programma wordt maandag uitgezonden op
één van 21.30u tot 22.15u.

20:55 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkiezingen 2012

imagesCAX1FVLR.jpgVerkiezingen 2012: bekijk het filmpje of oefen op de stemcomputer in het gemeentehuis, dc De Lindeboom of dc Het Sluisken!

Op zondag 14 oktober vinden de gemeente- en provincieraadsverkiezingen plaats. De stembureaus zijn dan open van 08.00 tot 15.00 uur. Er worden dit jaar nieuwe stemcomputers gebruikt. Je kan de stemcomputers nu al oefenen in het gemeentehuis (Gemeentepark 1), dc Het Sluisken (Gasthuisstraat 11) en in dc De Lindeboom (Kerklei 18a). Bekijk ook onderstaand fimpje en ontdek hoe het stemmen in zijn werk gaat.

http://www.brecht.be/BESTUURDIENSTEN/Verkiezingen/tabid/2363/language/nl-NL/Default.aspx

20:36 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Provincieraadverkiezingen 14 oktober 2012

imagesCAR1GZ0V.jpgDe meesten onder u zullen hun keuze al wel gemaakt hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen wil het beste voor zijn gemeente Brecht, en terecht!

De provincieraadsverkiezingen is andere koek. Op wie moet je daar stemmen...

Dezelfde partij als waarop we gestemd hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen zeker?

Zo horen we veel mensen denken.

Als Brechtse nieuwsblog willen we zo veel mogelijk onpartijdig blijven, dus dringen we onze mening naar de gemeenteraadsverkiezingen toe niet op en hebben we elke partij evenveel aandacht gegeven.

Over de provincieraadsverkiezingen echter blijft het opmerkelijk stiller, terwijl het toch ook belangrijk is dat we daar een goede vertegenwoordiger hebben die deuren kan openen naar subsidies en ondersteuning op provinciaal vlak.

Dit zijn de kandidaten voor het kiesdistrict Kapellen (waarvoor wij moeten stemmen) :

Daan De Veuster - CD&V - plaats 3 - heeft afgelopen legislatuur zich ten volle ingezet op provinciaal vlak om de belangen van de gemeente Brecht te behartigen.

Kris Geysen - NVA - plaats 1

Karin Van Hoffelen - Groen - plaats 1

 

14:18 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opgeruimd staat netjes

imagesCA5AOGWM.jpgNooit gedacht dat er in de gemeente Brecht zoveel sluikstort op te ruimen was. Sinds kort ben ik daar zelf mee bezig. Met ons ploegje van het LDE project lopen we alle straten van Brecht af op zoek naar achtergelaten afval. Hard zoeken moeten we echter niet doen want we krijgen elke dag wel een hoop vuilzakken bij elkaar.

Op deze manier wil ik dit toch eens in beeld brengen, zodat mensen beseffen wat het kost om de gemeente Brecht proper en netjes te houden.

Hieronder vindt u enkele foto's van wat we afgelopen week gevonden hebben in de Tilburgbaan.

Peter

2012-09-25 09.35.19.jpg2012-09-25 09.35.27.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2012-09-25 09.35.40.jpg2012-09-25 09.36.01.jpg

13:36 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Update werken Brugstraat

1994992-e80272d7b92b5b84dacb53a33ada8a97.jpgHet asfalt ligt er en de belijning is geschilderd, idem vd zebrapaden.
Nu nog wat klinkers plaatsen voor de parkeerzones en de start van faze 2 kan beginnen.
Deze loopt van ingang school De Brug tot aan de De Renlaan

Streefdatum 29 september... voor de eerste faze... (bijna) gehaald. Proficiat

http://www.bloggen.be/lionbrecht/

01:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-09-12

De werken in de Brugstraat

imagesCAJ5X8BC.jpgTerwijl iedereen het heeft over de verkeerstoestanden in en rond de Brugstraat sinds de start van de werken, wil ik het hebben over de werken zelf en de toestand waarin die mannen moeten werken.

Terwijl er aan beide kanten van de werken een bareel staat met een bord voor plaatselijk verkeer, rijden daar gewoon heel de dag auto’s door, die er niet moeten zijn, om dan daarna weer terug te draaien als ze zien dat ze er niet door kunnen. Het is meermaals gebeurd dat de werkmensen opzij moeten springen omdat daar toch nog een automobilist persé wil doorrijden !

Ik moet zeggen : deze mensen hebben zich nog nooit kwaad gemaakt op zo’n onbezonnen en onbeschofte automobilist ! Neen, ze kijken er eens naar, knikken en werken verder. Chapeau, ik zou het niet kunnen, zo zwijgen !

Meermaals is het ook gebeurd dat auto’s of camions zich hebben vastgereden (in het begin, toen alles helemaal open lag) – vooral ’s avonds of in het weekend. 1 camionchauffeur maakte zich zelfs kwaad omdat de buren die kwamen kijken hem niet wilden helpen om zijn camion los te krijgen. Ja, zal wel – hij mocht daar niet zijn ! De arme prijsduiven die hij bij had – meer dan 3u. heeft hij daar stilgestaan vooraleer ze de duiven hebben overgeladen in een andere camion en dit in de warmste nacht van augustus !

Maar de grootste schande speelt zich af verleden donderdag en vrijdag. De aannemer begon met de asfaltwerken. Hierdoor was het hier (ik woon in het gedeelte tussen school De Brug en de Braakstraat) een aan- en afrijden van camions met asfalt. Soms stonden er wel 5-6 camions te wachten. Blijken daar toch nog ouders met kleine kinderen met hun auto tussendoor te rijden om ze af te zetten aan de schoolpoort. Levensgevaarlijk is het, maar blijkbaar dringt dat niet door tot die ouders. Voor hen is het belangrijkder dat ze geen 100 of 200 m. moeten lopen i.pl.v. de veiligheid van hen en hun kinderen.

En als ze dan hun kinderen hebben afgezet, moeten ze nog eens terug tussen die camions en maken ze zich kwaad omdat deze niet opzij gaan – met veel getoeter als gevolg.

Ze kunnen hun kinderen perfect langs de achterkant van de school afzetten, maar ook dan moeten ze een eindje verder parkeren en lopen natuurlijk. De directie zou hen beter verplichten om dit te doen !

IN AL DIE TIJD – SINDS HET BEGIN VAN DE WERKEN OP 13/08 – HEB IK HIER NOG GEEN POLITIE GEZIEN !!!

Daarom wil ik een dikke pluim geven aan de aannemer en zijn werkvolk, het mag ook eens gezegd worden !

Ik hoor van de bewoners waar de werken al gedaan zijn niks dan goed over hen. Als ze vragen hebben of problemen wordt dit zo vlug mogelijk opgelost !

Ook was ik blij verrast toen verleden week de mensen van Bakkerij Ivens koffiekoeken hebben uitgedeeld aan de ‘mannen van de weg’. Mooi toch – zij verdienen dit en het is een kleine geste !

De 1e fase is nu bijna ten einde (zelfs dit weekend werken ze door om gedaan te krijgen) en daarom zou ik aan alle automobilisten willen vragen voor de rest van de werken : a.u.b. denk eerst na voor je je door de werken wil wurmen, het heeft toch geen zin. Volg de omleiding en alles zal zoveel vlotter verlopen en vlugger klaar zijn.

Aan de aannemer en zijn mannen : Bedankt voor de mooie straat die we gaan krijgen !

schepens brigitte

09:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Contrast 107.6 fm new style

naamloos.pngLuister naar Contrast 107.6 fm. Heb je zin om een stevig feestje te bouwen of ben je gewoon in een muzikale bui? Dan hebben wij heel speciaal voor jou de hipste Hits, ...

09:31 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender, Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opgelet voor malafide dakwerkers

imagesCA716NZN.jpgDe lokale politie Voorkempen wijst erop dat er in de regio oplichters actief zijn die dakreparaties en/of dakreinigingen aanbieden.

Ze maken bewoners wijs dat hun dak dringend onderhoud nodig heeft en vervolgens verplichten ze hun slachtoffers om vooraf duizenden euro’s contant te betalen. De politiezone Voorkempen adviseert om niet in te gaan op dit voorstel.

De voorbije maand heeft de lokale politie Voorkempen al enkele meldingen ontvangen van inwoners uit de politiezone omtrent mannen die hun diensten aanboden om dakreparaties of dakreinigingen uit te voeren. Meestal worden eigenaars benaderd door enkele klusjesmannen die in voertuigen met Engelse of Ierse nummerplaten rondrijden.

Onlangs werd er zo nog een bejaard koppel opgelicht in Brecht voor 65.000 euro inzake dakwerken die uiteindelijk niet werden uitgevoerd. Een van de klusjesmannen belde aan en maakte de bewoners wijs dat het dak dringend gerepareerd of gereinigd moest worden. Tegelijkertijd kropen er al andere mannen op het dak die de roofing begonnen te verwijderen. Het koppel betaalde verschillende keren duizenden euro’s aan één van de mannen. De bewoners werden achtergelaten met een dak dat niet gerepareerd was en vol met afval lag.

De politiezone Voorkempen vraagt om aandachtig te zijn en niet in te gaan op het aanbod van deze dakwerkers. Bij verdachte handelingen of situaties, aarzel niet om de lokale politie Voorkempen te bellen op het nummer 03 385 16 16. Voor dringende hulp bel 101.

http://www.bloggen.be/lionbrecht/

03:32 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-12

Zakenkantoor Bancass

284287_285187158252553_662029253_n.jpgOnze geldautomaat is vanaf vandaag in dienst 24u/24u, 7 dagen op 7! Allen daarheen! Vanaf nu geen kosten meer bij het afhalen aan de automaat!

  • Brugstraat 112
  • 2960 Sint-Job-in-'t-Goor, Belgium

21:11 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ben jij de slimste mens van Brecht

brecht logo.png Je kent wellicht het Woestijnvisprogramma ‘De slimste mens ter wereld’. Volgend voorjaar (begin 2013) kan je op VIER de nieuwe quiz ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’ bekijken. In dit tv-format gaat men op zoek naar de quizploeg (en op die manier de gemeente) die één jaar lang de eretitel van ‘slimste gemeente van Vlaanderen’ mag dragen.

We zijn in Brecht op zoek naar een man en een vrouw die samen voor onze gemeente willen strijden. Op 1 december 2012 worden alle ploegen verwacht voor de grote preselectie. De 80 beste ploegen gaan door naar de opnames van het tv-programma begin 2013. Dan wordt de ploeg uitgebreid tot 3 personen: de burgemeester van Brecht zal de ploeg aanvullen en aanvoeren.

Wil jij onze gemeente Brecht graag vertegenwoordigen in ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’? Stel je dan voor 15 oktober 2012 kandidaat door je in te via onderstaand formulier. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen houden we eventueel preselecties in Brecht. Voorwaarde om deel te nemen, is dat je nog tot zeker maart 2013 gedomicilieerd bent in Brecht.

Info: Dienst vrije tijd, Gemeentepark 1, 03 660 28 30

http://www.brecht.be/Formulieren/BenjijdeslimstemensvanBr...

20:38 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Herstructureren bedrijventerrein Sint-Lenaerts,

naamloos.pngDe bestaande niet watergebonden activiteit aan de noordzijde van het kanaal dient op termijn te worden verplaatst naar het bedrijventerrein tussen de N153 en het kanaal. Dit vraagt een herstructurering van het bedrijventerrein waarbij er vooral een herziening nodig is van de verschillende aansluitingen op de N153. Op korte termijn wordt de geplande uitbreiding aan de noordzijde van het kanaal uitgesteld. Er is geen uitwisseling meer mogelijk tussen het noordelijk deel van het kanaal en de kern van Sint-Lenaarts. Bron:Uittreksel mobiliteitsstudie.

http://www.bloggen.be/lionbrecht/

20:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voorstel selectie en maatregelen groene fietsroutes

1991900-a017e0caf9119cc47e6729799c0161ba.jpgAanvullend op het functioneel fietsnetwerk wordt voorgesteld om de Abdijlaan te selecteren als functionele fietsverbinding tussen Schilde en Brecht (station Noorderkempen). Bron: Mobiliteitsplan.
http://www.bloggen.be/lionbrecht/

20:28 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-12

Brecht is nog steeds een paradijs voor hardrijders!

imagesCAZMGFIQ.jpgBeste,

Mezelf en enkele buurtbewoners zijn reeds jaren met de gemeente aan het overleggen over de zone 30 in onze wijk.
Wij hebben meermaals zelf gevraagd om controles uit te voeren. Na enkele jaren kunnen we alleen vaststellen dat er nog geen enkele controle heeft plaatsgevonden en dat er ook niets gebeurt aan het probleem van 'hardrijders'.
Groot was dus ook mijn verbazing toen ik merkte op de Stem Van Vlaanderen dat onze burgemeester blijkbaar voor meer controles is. Daarvoor heeft hij 6 jaar gehad maar Brecht is nog steeds een paradijs voor hardrijders!

mvg
Dave

zone30.png

22:43 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-09-12

Brechtse heide beloond met boek

In de Antwerpse Voorkempen ligt een prachtig stukje groen: de Brechtse heide. Omwonenden, wandelaars en ook jagers zetten zich al jaren in voor dat beschermd natuurgebied. Vandaag is hun inzet beloond met een boek, over hen maar ook over de heide zelf.

 

http://www.atv.be/item/brechtse-heide-beloond-met-boek

19:11 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Weinig heidegroei op Brechtse Heide

weinig-heidegroei-op-brechtse-heide-id3463463-620x400.jpgOver de Brechtse Heide, een beschermd landschap met een oppervlakte van 1726 hectare, verscheen zopas een prachtig lees- en kijkboek. Vooral de landbouw draagt het landschap.

Het boek werd in opdracht van de Provincie Antwerpen en het Regionaal Landschap de Voorkempen samengesteld door Jan Van den Bossche uit Berchem. Fotograaf Kobe Van Looveren (Loenhout) zorgde voor de illustraties en Luc Schreurs (Hasselt) stond in voor de vormgeving.

Het boek geeft op een originele wijze de evolutie weer van het voormalige open heidelandschap naar het huidige, beschermde en blijvend te behoeden, landschap. Daarnaast wordt nodige aandacht geschonken aan de invloeden van de landbouw, de bossen, het water, de natuur en de mensen op het landschap. Zo worden de trappistinnen omschreven als de bewakers van de Brechtse Heide. Hun abdij ligt er trouwens midden in.

'De Brechtse Heide. Verhaal van een landschap' telt 124 blz. en is voor 15 euro te koop bij Toerisme Brecht, Gemeenteplaats 1, 2960 Brecht, 03.660.28.30, toerisme@brecht.be,

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/weinig-hei...

19:06 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint-Michielstappers organiseren vanuit De Padvinder

brecht_mudaeustochten_2011_004_jpg_h380.jpgZaterdag 29 september organiseren de Sint-Michielstappers de Bosuilentocht in Sint-Job-in-'t-Goor. Deze tocht is veranderd van startzaal. De nieuwe startzaal is het lokaal De Padvinders, Ontspanningslaan in Sint-Job. Deze locatie ligt aan de rand van een groot bossengebied en biedt enorm veel wandelmogelijkheden.

Vanaf de start ga je de bossen van St.-Job in. Het is in deze bossen waar je mogelijk de bosuil nog kan aantreffen. Het is van deze vogel met een vleugelspanwijdte van ongeveer 1 meter dat de inwoners St.-Job hun spotnaam meekregen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

19:03 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ballonnen voor octopuspaaltjes

38daf93a-03fe-11e2-8733-7fee2c17a3ce_original_jpg_h380_jpg_568.jpgHet gemeentebestuur liet de schoolomgeving van de Zevensprong en de Sint-Michielsschool accentueren met octopusbeugels en -paaltjes. Dit draagt bij tot meer veiligheid aan het gevaarlijke kruispunt in de buurt van de school. Het provinciebestuur geeft vijfduizend euro om dit initiatief te financieren. De blije leerlingen lieten ballonnen op.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:01 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-12

Veldtoertocht Sint-Lenaarts WTC De Durvers

imagesCAB0MY5K.jpgVTT georganiseerd door WTC De Durvers

zo 07/10/12 van 08:00 tot 10:30

Kantine KFC Sint-lenaarts
Dorpsstraat 1, 2960 Sint-Lenaerts

03/3135436

 

18:18 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

grote speelweide vannachter in wijk lochtenberg?

imagesCAZMGFIQ.jpgwat zijn ze aan het doen op de grote speelweide vannachter in wijk lochtenberg? graafwerken en dergellijke..

Jeanke Gestels

Daar wordt een vrije loopweide voor honden aangelegd.

De redactie

18:03 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Prijzen van gas en elektriciteit vergelijken

naamloos.pngDe gemeente Brecht heeft beslist om mee te werken aan de nationale informatiecampagne van de FOD Economie: ‘Gas en elektriciteit: durf vergelijken’.

Voor energie en meer bepaald voor gas en elektriciteit is het niet altijd eenvoudig om de beste leverancier of de juiste formule te kiezen. De gemeente Brecht houdt spreekuren op 26 en 27 september 2012 om u te helpen vergelijken.

Waarvoor?

- U weet niet hoe u moet vergelijken?
- U weet niet hoe u naar een andere leverancier of naar een andere tariefformule moet overstappen?
- U bent bang voor verandering of voor mogelijke problemen?
- U wenst informatie over de vergelijkingsmogelijkheden?
- U hebt geen toegang tot de vergelijkingstools (via internet bijvoorbeeld)?
Daarom, maar waarschijnlijk ook om andere redenen, is deze campagne voor u geschikt! Ze richt zich tot iedereen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

17:56 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

H-eerlijk Brecht laat kiezer zelf oordelen

imagesCAX1FVLR.jpgDe verkozene met het meeste aantal voorkeursstemmen mag als eerst zijn/haar mandaat kiezen, daarna volgt de tweede,derde enz. Dit is volgens H-eerlijk Brecht de meest democratische manier ter verdeling van de mandaten.

'Bij H-eerlijk Brecht worden de mandaten op een eerlijke manier verdeeld. De kiezer oordeelt wie het mandaat zal krijgen door zijn voorkeursstemmen uit te brengen.Het bestuur van H-eerlijk Brecht behoudt het recht om nadien op schriftelijke manier in geheime stemming de benoeming van de kandidaat bekrachtigen . Dit is unaniem goedgekeurd door het bestuur van H-eerlijk Brecht op de vergadering van 19 september 2012. Dit doet geen enkele andere politieke partij ons na', meldt Danny Segers, ondervoorzitter bij H-eerlijk Brecht.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

17:52 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-09-12

Vlaams Belang voert actie aan station Noorderkempen

station_Brecht13_JPG_h380.jpgDe naam Noorderkempen, die aan het spoorwegstation in Brecht gegeven werd, leidt tot erg verwarrende situaties. Een station ligt gewoonlijk op een vaste plaats, niet in een regio. Daarom paste Vlaams Belang Brecht in een proactieve actie de perronborden aan de situatie op het terrein aan.

'De naam Noorderkempen is op geen enkele gangbare kaart terug te vinden. De Lijn gebruikt systematisch de naam "Station Brecht". De politie adviseerde om niet de naam Noorderkempen te gebruiken. Dit advies werd in de wind geslagen. Er bestaat weliswaar een Politiezone Noorderkempen maar dat is niet de politiezone waar het station ligt want deze PZ heet "Voorkempen". Zelfs de loketbedienden weten de reiziger niet altijd meteen op het juiste spoor te zetten. De kaart op NMBS-site kent het station Brecht niet. Gelukkig heeft de NMBS de routeplanner aangepast en wordt in dat deel van de website al wel de link gemaakt', meldt fractieleider

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:26 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Britse oorlogsveteraan aan station verwelkomd

brecht_oorlogsveteranen_004_JPG_h380.jpgDe NMBS, F.O.D. Defensie met provinciecommandant kol. sbh. Dirk Verhaegen en de gemeentebesturen van Rijkevorsel en Brecht organiseerden de verwelkoming van de Britse veteranen in Brecht.

Ook afgevaardigden van de verschillende Brechtse oud-strijdersverenigingen en afgevaardigden van de diverse oud-strijdersverenigingen uit het gewest Noorderkempen onder het voorzitterschap van de heer Camille Schoofs werden bij de hulde betrokken. De Britse veteranen werden vertegenwoordigd door Wilfred Jackson.Hij werd in 1924 geboren in de buurt van Liverpool. Nu woont hij in Woking, graafschap Surrey. Wilfred is een Polar Bear van de 49ste Infanteriedivisie. Reeds op 7 juni 1944, daags na D-Day, landde hij in Normandië. Na dramatische gevechten in Normandië, waar 6 juni 1944 nog honderdduizenden soldaten gesneuveld zijn, kwam hij terecht in de Kempen om daarna ondermeer nog te belanden in de buurt van Arnhem en uiteindelijk, net voor de wapenstilstand van 8 mei 1945, in West-Afrika.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:23 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nog tickets à 12 euro te koop voor de voorstelling van 23 september

578519_3875521248894_1199581455_n.jpgNog tickets à 12 euro te koop voor de voorstelling van 23 september (03 636 12 62 of walter.vp@belgacom.be)

00:18 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-12

Kunst- en hobbytentoonstelling in GC Vander Noot

brecht_tentoonstelling_001_JPG_h380.jpgVandaag, zaterdag 22 september en morgen, zondag 23 september, kan men een boeiende tentoonstelling bezoeken met kunst en hobby's.

De tentoonstelling is op touw gezet door de Brechtse dienstencentra Het Sluisken en de Lindeboom. 35 Brechtse senioren kunstenaars, hobbybeoefenaars en hobbyclubs nemen er aan deel. Het resultaat is verrassend fris en uitdagend. Schepen voor Sociale Zaken, Jos Matheussen, dankte de verantwoordelijken van de dienstencentra die zo vele mensen samen brengen. 'Door elkaar te ontmoeten groeien er kansen voor een hobby of kunst', zei de schepen.

Voorzitter Braet van de ouderenadviesraad zei dat de formule aanslaat en dat men ging voor kwaliteit en kwantiteit. Paul Driesen besprak de dunne grens tussen hobby en kunst en zei dat alles ontspringt uit de passie. De tentoonstelling van 2014 zal dan ook 'Passie' als thema hebben. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op 22 en 23 september van 10 tot 18 uur.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

 

23:52 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

ik ben op zoek naar Rudi Van Kerchove.

imagesCAZMGFIQ.jpgHallo, ik ben op zoek naar Rudi Van Kerchove. Wij hebben elkaar leren kennen in Santo Domingo de la Calzada. Had graag opnieuw contact met je gehad.

Debbie

19:47 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

absurde verkeersborden

imagesCAZMGFIQ.jpgDe twee borden wegomleggingen die naast mekaar geplaatst zijn in tegenovergestelde richting zijn we waarschijnlijk ook wel eens tegengekomen.
En misschien ook wel een bord naar links "Alle Richtingen" en naar rechts "Andere richtingen": tijd om zo'n pareltjes op foto te zetten en hier te posten.

In Sint-Job in 't Goor is het centrum afgesloten en moet het verkeer omrijden via de Bergsebaan: de werken werden in de lokale media aangekondigd en ook de (getroffen) winkeliers hadden een blad papier met de voorziene wegomleggingen voor hun klienteel: tot hier liep het goed.

Uiteraard moeten de gemeentediensten de nodige signalisatie aanbrengen: verboden te parkeren, snelheidsbeperking tot 30 km/u, wegomlegging enz...

Die wegomlegging loopt door de Bergsebaan en er is een kruispunt waar het verkeer uit de Brugstraat komt: dit is de Braakstraat. Het verkeer naar de Brugstraat rijdt nog even rechtdoor en gaat dan de volgende links af, maar dat een kruispunt is nogal lastig: van links komen ook vrachtwagens en gelede bussen van De Lijn: na enkele dagen bleek het misschien toch geen slecht idee om de voorrangsregels te wijzigen, maar wie heeft in feite voorrang?

img2492bis.jpgUit de tegenovergestelde richting had men ook zo'n bord gezet, maar ook hier: wie heeft voorrang?

img2489kz.jpgWie nu echt denkt dat alles verteld is: mis poes. Want de gemeentearbeiders zijn zeer actief geweest: in de zijstraat (Braakstraat) werd er ook maar een stopbord neergepoot!img2488bis.jpg

Die foto's heb ik op 6 september 2012 gemaakt. Die absurde situatie heeft ongeveer een week bestaan, maar nu zijn de stopborden weer weg. Maar de foto's zijn er.

focus1965

 

19:36 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kinderen even baas op het kruispunt

brecht_octopus_school_2_jpg_h380_jpg_568.jpgMet een ludieke actie roepen de scholen Zevensprong en de Sint-Michielschool de autobestuurders op voor een veiliger rijgedrag op het drukke kruispunt van Brecht-Centrum.

De Sint-Michielsschool(lagere school) en de Zevensprong (kleuterschool) zijn gelegen in Brecht aan het drukke kruispunt Venusstraat. Op dit drukke kruispunt komt veel vrachtverkeer langs.

10 op 10 label

De Sint-Michielsschool is een zeer verkeersactieve school, niet minder dan 9 jaar neemt ze met succes deel aan het provinciale 10op10label (www.10op10.be) voor verkeersactieve school. Ze zetten alles op alles om de kinderen zo veilig mogelijk in het verkeer te laten gaan. Praktijkgerichte verkeerslessen, stapbrevettten, diverse sensibiliserende acties (autoluwe woensdagen, strapdag, verkeersweek), goede inhoudelijke communicatie naar de ouders, alles is voorhanden. Ook voor de veilige schoolomgeving worden heel wat inspanningen gedaan: zo dragen alle kinderen verplicht het fluohesje van de school en zijn er onder meer duidelijke afspraken rond brengen en halen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:09 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-12

Nancy Luyckx wil met haar schilderijen zelfdoding uit de taboesfeer halen

naamloos.pngKunst kan therapeutisch werken. Dat is zeker het geval bij Nancy Luyckx (46) uit Brecht. Het maken van schilderijen rond het thema zelfdoding hielp haar er weer helemaal bovenop.

Zij werd geconfronteerd met de zelfdoding van haar vader en van één van haar drie broers. Nancy vond daarna een uitlaatklep in de kunst. "Ik maakte tekeningen te maken over mijn kinder- en jeugdjaren. Een selectie daarvan werkte ik uit in olieverf- en acrylschilderijen. Ze geven weer wie ik was en wie ik geworden ben. Het is proces van verwerking, verdriet, kwaadheid en hoop na wat ik allemaal had meegemaakt", getuigt zij

Nancy Luyckx stelt deze reeks schilderijen over haar bewogen leven, aangevuld met aquarellen en ander werk, tentoon. De expo loopt van 22 tot en met 30 september in het Kasteel de Renesse, Lierselei 30 in Oostmalle. Openingsuren: zaterdag en zondag van 10 tot 17 u en maandag tot en met vrijdag van 13 tot 17 u. De kunstenares is telkens aanwezig. Een bijhorende brochure is te koop voor 10 euro.

Info: 0498.25.45.50 (Nancy Luyckx)

19:18 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Deze zomer is Gene zijn “huis” ontploft en volledig uitgebrand.

imagesCAZMGFIQ.jpgDe Gene, weliswaar inwoner van Schoten maar wonende op de grens Schoten – Sint Job in ’t Goor, Vaartdreef, Albertdreef.

Deze zomer is Gene zijn “huis” ontploft en volledig uitgebrand. Hij woonde samen met zijn hond in een betonnen (snelbouw) woning, enkele vierkante meter groot, zonder veel comfort. Ondertussen heeft iemand een caravan gezet op de grond waar hij woonde.

Deze morgen kwam ik hem tegen en vroeg hoe het was. Hij zij dat hij graag een beetje warmte zou hebben. Het wordt koud. En de herfst is nog maar pas begonnen. Wat moet er met die mens gebeuren. Hij kan toch niet heel de winter in die caravan blijven.

Wie Gene kent weet wel dat ge hem geen appartementje moet aanbieden. Hij is een natuurmens. Hij is gelukkig op de plaats waar hij nu is. Maar zonder huis. Veel heeft hij niet nodig, alleen een plaatsje waar hij wat warmte heeft voor de komende winter.

Na de brand had ik gehoopt dat er wel iemand het initiatief zou nemen om hem te helpen. Ikzelf ben ben 59, werk fulltime en heb een gezin van 4. Het enige dat ik kan doen is proberen de mensen te bereiken die hier wel iets aan kunnen en willen doen.

Jaren geleden is er ook een brand geweest in de buurt bij Fons en Mariëtje. Zij waren ook alles kwijt. Er is daar gezorgd voor een mooie houten chalet.

Ik hoop in ieder geval dat dit schrijven niet zonder gevolg zal blijven.

Hoogachtend,

Linda Winckelmans

Kon. Elisabethlei 3, 2960 Sint Job in ’t Goor

lindawinckelmans@telenet.be

Update van de redactie:

Burgemeester Luc Aerts laat ons weten dat hij het zeer weet te waarderen dat buurbewoners zo met elkaar begaan zijn. Vermits de betreffende persoon een inwoner van Schoten is, zal hij het nodige doen om het OCMW van Schoten in kennis te stellen.

19:09 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |