01-10-12

Loslopende honden nog niet voor morgen

images.jpgVoorstel Vlaams Belang draait uit op felle discussie in gemeenteraad D e gemeenteraad van Brecht heeft het voorstel van het Vlaams Belang - om te onderzoeken of er in Brecht hondenloopzones kunnen worden ingericht - verworpen.

N-VA vond zo'n onderzoek wel kunnen.

De jongste gemeenteraadszitting werd gekruid door een discussie tussen de VB'ers Patrick Van Assche en Marianne Van den Lemmer enerzijds en burgemeester Luc Aerts (CD&V) anderzijds over weides, loopgebieden en losloopgebieden voor honden.

De burgemeester wees erop dat hij zijn kiesbelofte was nagekomen en dat er intussen al vier hondenweiden zijn aangelegd: in de Schoolstraat in Brecht-centrum, de Houtstraat in Sint-Lenaarts, de Kattenhoflaan in Sint-Job en op de Mieksehoeve in Brecht-Zuid. "Bovendien wordt er een hondenweide aangelegd aan de Elshout, en wordt nagegaan of in Rommersheide nog plaats is voor zo'n weide."

Luc Aerts vond dat genoeg en wees erop dat er in de beleidsverklaring niets staat over honden(los)loopgebieden en dat deze optie daarom buiten het actiekader van deze legislatuur valt. "Als dat het enige is waarop het VB het huidige beleid evalueert, dan zijn we als bestuursploeg goed bezig", zei de burgemeester.

Patrick Van Assche antwoordde dat er in Brecht nood is aan zones waar honden vrij kunnen rondlopen.

"Het is logisch dat vele baasjes beboet worden omdat ze hun hond laten loslopen, want er zijn in Brecht alleen maar kleine hondenweiden en geen honden(los)loopgebieden waar ze lekker kunnen ravotten."

Marianne Van den Lemmer stelde voor het bos Zandbergen in Sint-Job te gebruiken als hondenloopgebied.

Zo'n gebied is middelgroot van oppervlakte en kan volgens haar makkelijk worden omheind. Een hondenlosloopgebied daarentegen is niet omheind en ook veel groter: vijfhonderd maal vijfhonderd meter.

"Dat laatste kan in recreatiedomein De Merel", aldus Van Assche.

Luc Aerts antwoordde dat dat niet kan. "Losloopzones zijn dus 25 hectare groot, terwijl De Merel amper de helft is." De burgemeester kreeg de steun van alle andere partijen, behalve het VB, al vond raadslid Joziena Slegers (N-VA) dat er niets mis is met een onderzoek naar de mogelijkheid van een hondenloopgebied.

Het debat tussen Luc Aerts en zijn uitdager Patrick Van Assche wordt maandag 1 oktober vervolgd in het tv-programma Niet tevreden stem terug op Eén.

"Als u het beleid evalueert op basis van hondenweides, zijn we goed bezig" LuC AERtS (CD&V) burGeMeester haalt uit naar vlaaMs belanG

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht

20:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik vind het heel belangrijk dat de honden een plaats hebben waar ze vrij kunnen loslopen. Deze dieren hebben ook nood om vrij te kunnen lopen waar ze willen ipv aan een koordje.Ik denk dat jullie het niet leuk zouden vinden indien wij moesten zeggen om jullie aan een koordje te hangen en jullie alleen kunnen gaan waar wij jullie gebieden. dieren hebben ook een een leven.
Geef ze daarom ook een plaats waar ze naar hartelust hun kunnen amuseren.

Gepost door: elke llano | 24-11-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.