Dit keer gaat het richting de Hoekse Beemden, een afwisselend gebied met open landschap en bosjes. De deelnemers stappen door de vallei van de Weerijsbeek: een landelijke omgeving waar de lichtvervuiling minder toeslaat en er bij mooi weer nog een rijke sterrenhemel te bewonderen is.

Wondere wereld

Tijdens een begeleide wandeling kunnen groot en klein genieten van de natuur en een kijkje nemen in de wondere wereld van sterren en hemellichamen met telescopen. Onderweg krijg je toelichting over de omgeving afgewisseld met uitleg over de belangrijkste objecten die de bewuste avond aan de sterrenhemel zullen prijken. Deze wandeling is een organisatie van de gemeente Brecht en Natuurpunt.

Info

Samenkomst en vertrek op zaterdag 20 oktober 2012 om 20.00 uur in Overbroek aan Café De Witte (Mortelstraat 30). Meebrengen: warme kledij (eventueel regenkledij), stevig schoeisel, zaklamp en eventueel ook een klassieke verrekijker. Ook bij slecht weer gaat de wandeling gewoon door. Inschrijven is niet verplicht, iedereen is van harte welkom!

http://www.brecht.be/MILIEUGROEN/Campagnes/Nachtvandeduis...