16-10-12

CD&V negeert winnaar N-VA

1 - luc aerts.JPGDe nieuwe coalitie in Brecht is er een van CD&V, Open VLD, Groen en SP.A. Winnaar N-VA werd niet bij de onderhandelingen betrokken.

Zowel CD&V als N-VA behaalden 11 zetels. N-VA hoopte op een monstercoalitie, maar die kwam niet tot stand. CD&V-burgemeester Aerts wilde zijn vorige coalitiepartners Open VLD en SP.A niet in de steek laten. SP.A hield wel maar 1 zetel over en ook Open VLD scoort niet goed met 2 zitjes. Vlaams Belang verliest 5 van de 8 zetels. Bruno Bellens (N-VA) reageerde enorm ontgoocheld. ‘Er wordt geen rekening gehouden met de wens van de kiezer’, klonk het. Burgemeester Aerts zag dat anders: ‘Uit mijn persoonlijke score leid ik af dat de Brechtenaar ons beleid wil voortgezet zien’.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DM...

 

20:29 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vlaams Belang behoudt zijn drie zetels, is een nauwkeuriger analyse van de feitelijke toestand. De laatste 4jaar zetelde de VB-fractie met drie raadsleden, na het vertrek van enkele raadsleden die het niet zo nauw namen met hun financiële verplichtingen tov de afdeling. VB wordt overigens groter dan zowel OVLD als SPA. Ik zou dat als méér dan een morele overwinning omschrijven.

Gepost door: Patrick Van Assche | 19-10-12

Reageren op dit commentaar

deze cd&v zijn niet meer en niet minder dan de mafia in italie .

Gepost door: van den bosch erwin | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.