19-10-12

Bewoners van sociale wijk Kerkhovenakker klagen over onveiligheid

bewoners-van-sociale-wijk-kerkhovenakker-klagen-over-onveiligheid-id3577233-620x400.jpgBewoners van de wijk Kerkhovenakker in Brecht klagen over de onveiligheid als gevolg van de aan de gang zijnde rioleringswerkzaamheden.

Linda Bollen uit laan A zegt dat de mensen 's avonds haast verplicht met een zaklamp rond te lopen om niet te vallen. "Intussen maakten zeker al drie inwoners kennis met de grond."

Heel wat bewoners van laan D en ook van en gedeelte van laan A hebben de jongste weken te kampen met rioollucht "We hebben dat gemeld tijdens de jongste werfvergadering en sindsdien is de toestand verbeterd", vervolgt Fons Willems.

De bewoners van de wijk wensen uitdrukkelijk te melden dat hun klachten niet gericht zijn tegen de aannemer en zijn personeel. "Integendeel, ze mogen een dikke pluim op hun helm zetten. Dankzij hun vakbekwaamheid en bereidwilligheid kunnen de bewoners steeds hun opritten bereiken."

Schepen van Openbare Werken Peter Schrijvers (Open Vld) begrijpt de klachten. "De pompen die ervoor moeten zorgen dat het water op een degelijke wijze wordt afgevoerd, werken nog niet omdat we nog moeten wachten op een andere aansluiting. Daarna moet de stank verdwenen zijn." Verder belooft hij er bij Eandis op aan te dringen dat de openbare verlichting zo vlug mogelijk in orde wordt gebracht.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/bewoners-v...

16:46 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.