29-10-12

Handgemeen tussen bezoekende speler en thuissupporter in Sint-Job

imagesCA716NZN.jpgHet einde van de voetbalwedstrijd Sint-Job - Mariekerke mondde uit in een rel tussen een speler van de bezoekende club en een supporter van de thuisploeg. De politie zorgde daarna zonder geweld, maar met het nodige machtsvertoon, voor rust.

Het gaat om speler Ouriagli van Mariekerke, die al eerder in de match het thuispubliek had uitgedaagd. Bij een strafschop in de negentigste minuut zou dan iemand geroepen hebben en de vader van Ouriagli hebben geduwd. Toen de voetballer dat laatste opmerkte, ging hij ter verdediging van zijn papa uit het dak en sprong over de omheining om zich te revancheren. Hij kreeg daarvoor nog een rode kaart van de scheidsrechter. Daarna werd de wedstrijd afgefloten.

Toch liep de rel direct na de match via de gsm als een lopend vuurtje rond. Zo troepten heel wat opgetrommelde vrienden van de woedende Mariekerkse speler samen op de parking van het voetbalterrein aan de Sportveldlaan, waardoor de inderhaast bijgeroepen politie met veel machtsvertoon de gemoederen moest bedaren.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/handgemeen...

15:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.