09-11-12

Annemie Struyf publiceert boek over Brechtse trappistinnen

annemie-struyf-publiceert-boek-over-brechtse-trappistinnen-id3655730-620x400.jpgTwee afleveringen van de succesvolle tv-serie 'In Godsnaam' waren gewijd aan de trappistinnen in Brecht. Drie jaar na de opnames keerde auteur Annemie Struyf terug naar de abdij om er een boek over te schrijven. Het werd voorgesteld in de abdij zelf.

"Annemie Struyf geraakte getroffen door de eenvoud en de authenticiteit van de zusters, die op hun beurt onder de indruk waren van haar integere aanpak. Zo groeide het wederzijds respect", getuigt zuster Katharina. Zij fungeerde zowat als tussenpersoon tussen de schrijfster en de kloosterlingen.

De zuster vervolgt: "In een tijd waarin de kerk het moeilijk heeft, en zelfs in de schandaalsfeer terechtkwam, is een boek als 'In Godsnaam' een verademing. Wij, zusters, willen getuigen dat geloof en geluk geen tegengestelden hoeven te zijn, integendeel. God laat mensen openbloeien en wij willen aan die menswording meewerken door een positieve boodschap uit te dragen."

Het boek werd fraai geïllustreerd met foto's van Lieve Blancquaert. 'In Godsnaam. Terug naar het slotklooster' is een uitgave van Lannoo in Tielt en kost 24,99 euro.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/annemie-st...

13:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.