20-11-12

Dunbevolkte treinen worden afgeschaft

noorderkempen.JPGZoals ieder jaar wijzigt de NMBS begin december de dienstregeling van de treinen. De wijzigingen hebben ook gevolgen voor de Kempense treinreizigers, al blijven die eerder beperkt.

Nieuw is dat op de lijn Antwerpen-Noorderkempen (Brecht) bijkomend twee IR-treinen per dag worden geschrapt om Infrabel toe te laten inspecties uit te voeren aan het HST-netwerk. Voor de reizigers zijn er alternatieven vroeger en later.

Wie vanuit de Kempen naar Limburg reist, heeft op de lijn Mol-Hasselt opnieuw stopplaatsen in Beringen en Zonhoven. De reistijd van de volledige rit wordt hierdoor zes minuten langer.

Deze aanpassingen komen bovenop de schrappingen van treinen die al eerder werden aangekondigd. Zo wordt het aantal stoptreinen tussen Herentals en Lier afgebouwd. 'Het gaat om treinen waarop soms minder dan tien passagiers zitten', zegt Bart Crols van de NMBS. 'Om dezelfde reden verdwijnen er nog enkele stoptreinen tussen Herentals en Mol. Passagiers die hun trein geschapt zien, kunnen gebruikmaken van de lijn Antwerpen-Neerpelt met haltes in Lier, Herentals,Olen ,Geel en Mol. Ook op de lijn Antwerpen-Noorderkempen zijn er nog twee bijkomende afschaffingen wegens totaal onrendabel.'

Eind 2013 zoud er in plaats van kleine aanpassingen aan de dienstregeling een eerder omvangrijke wijziging komen.

19:52 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Schaf nog wat meer treinen af en de reizigers die milieubewust kiezen voor de trein staan helemaal in de kou! Op een goedrenderende lijn Brecht-Antwerpen treinen afschaffen is in uw eigen vlees snijden! Is de directie van de NMBS nog wel goed bij haar verstand? Moet daar misschien niet eea gewijzigd worden?

Gepost door: René Foscez | 21-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.