26-11-12

Beloning voor verdwenen schilderij

beloning-voor-verdwenen-schilderij-id3709429-620x386.jpgJos de Koning (59) uit Brecht kocht onlangs een schilderij op een veiling in Kalmthout. Toen hij het kunstwerk wilde ophalen, was het spoorloos verdwenen. De man wil nu iedereen belonen die hem een goede tip naar het schilderij kan geven.

Het gaat om een abstract schilderij van olieverf dat gemaakt werd door kunstenaar Lode Tibos en vier meter breed is. "Ik zag dat prachtige kunstwerk staan onder kavel 60 toen ik op 31 oktober de openbare verkoop bezocht van de Kalmthoutse firma Boxx Contracting, die failliet zijn. Ik was meteen verkocht", vertelt de Koning. "De veiling gebeurde online op 7 november en werd georganiseerd door veilinghuis Moyersoen. Na 23 biedingen werd het schilderij aan mij toegewezen. Ik betaalde er 537,97 euro voor."

De man betaalde de dag nadien en hoopte op woensdag 14 november het schilderij te kunnen afhalen in Kalmthout, samen met nog een vaas en wijnkoeler die hij er ook gekocht had. "Toen ik in Kalmthout aankwam, zag ik meteen dat het er niet meer stond. De mensen van het Moyersoen zelf wisten ook niet waar het naartoe was. Ik heb dan maar aangifte gedaan bij de politie wegens diefstal."

Omdat Jos en zijn vrouw zich al gehecht hadden aan het schilderij, hopen ze dat het alsnog terecht komt. Indien iemand er meer informatie over heeft of het misschien ergens gezien heeft, mag die hem altijd contacteren. "Ik ben bereid om een mooie beloning te geven aan de persoon die mij een relevante en goede tip kan geven over waar het kunstwerk zich bevindt. Misschien heeft iemand het wel gezien toen het gestolen werd. Zo'n groot stuk krijg je immers niet alleen weg of in een gewone auto. Ook de ijzeren kader was speciaal. Het doek was daarin ingewerkt."

De politie PZ Grens heeft nog geen verdere informatie over de vondst van het schilderij. Bij veilinghuis Moyersoen zelf weten ze ook niet waar het gebleven is. "Wij denken aan kwaad opzet. Waarschijnlijk heeft iemand zich de toegang tot het pand verschaft en heeft hij het stuk meegenomen. Wij hebben ook klacht ingediend bij de politie en storten uiteraard het geld terug dat meneer ons betaald heeft. We kunnen immers niets verkopen dat we niet hebben", zegt Jeroen De Ryck van Moyersoen.

Tips mogen naar Jos de Koning gestuurd worden: jedeka@telenet.be

Greet Wouters

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/beloning-v...

18:31 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.