02-12-12

Te weinig reizigers in Brecht? Yeah right!

noorderkempen.JPGDe toekomst van het openbaar vervoer zag er in 2009 goed uit voor regio Noorderkempen (Brecht, Malle, Hoogstraten, Rijkevorsel, Wuustwezel, Loenhout ..) met de (jarenlange uitgestelde) komst van de IR-trein naar Antwerpen-Centraal en een forse uitbreiding van het busnet. Dit jaar werd dan weer de afbraak daarvan ingezet. Eerst De Lijn met o.a. de schrapping van bus 440 vanwege zogezegd 'te weinig reizigers'. Nu volgt dan in december de NMBS met het schrappen van maar liefst 6 treinen per dag, in de week dan nog andere dan in het weekend!

Dit filmpje, gemaakt op een willekeurig moment, bewijst dat de lijn Noorderkempen - Antwerpen-Centraal duidelijk heel wat reizigers heeft.

NMBS en Infrabel, kom uw afspraken na en breid het 'vrij' (niet te reserveren) treinaanbod in station Noorderkempen uit in plaats van het afsterven ervan in te zetten! Wij willen treinen tot 23u08 in de week én in het weekend én een geloofwaardige verbinding die meer dan 1 stop heeft zoals nu het geval is.

Trek een bestaande trein met eindhalte Antwerpen-Centraal door tot station Noorderkempen (bv. richting Brussel, Gent ...). Geef station Noorderkempen de bestaanszekerheid die het verdient en los het fileprobleem mee op!

 

12:42 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.