07-12-12

Afvalophaling bij sneeuw- en vriesweer

185578153_27.jpgOnze weermannen en -vrouwen kondigden deze week de eerste winterprikken reeds aan. Morgenvroeg verwachten we zelfs een sneeuwtapijt van 5 à 10 cm. De winterse weersomstandigheden kunnen echter problemen veroorzaken bij de inzameling van het afval.

Ophaling afval bij sneeuw- en vriesweer
IGEAN en de gemeenten doen samen met de ophaler al het nodige om problemen tot een minimum te beperken. Toch is het voor de ophaler niet altijd mogelijk om in alle straten het afval op te halen, zeker als er niet gestrooid werd. De ophaler zal echter steeds trachten de straten te bedienen als dit op een veilige en verantwoorde manier kan op het moment van de ophaling.

Door de slechte weersomstandigheden duren de ophalingen ook langer en wordt het afval vaak op andere tijdstippen opgehaald dan wat de inwoners gewend zijn. Wij raden de inwoners aan om het afval ’s morgens dan ook tijdig buiten te zetten!

IGEAN houdt op www.igean.be een overzicht bij van de gemeenten en straten waar er omwille van de winterse omstandigheden geen ophaling kon doorgaan. Indien het afval niet werd opgehaald, dan vragen wij de inwoners om het afval terug binnen te nemen en dit bij de volgende ophaling opnieuw aan te bieden.

Tips om het vastvriezen van GFT+ te voorkomen
GFT+ kan, bij aanhoudende vriestemperaturen, aan de wanden of de bodem van de containers vastvriezen zodat deze niet of maar gedeeltelijk geledigd kunnen worden.

Volgende tips kunnen helpen om het vastvriezen van het GFT+ te voorkomen:

http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

20:01 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.