20-12-12

Brugstraat klinkt op vlotte heraanleg

brugstraat-viert-feest-rond-weg-en-rioleringswerkzaamheden-id3783645-620x396.jpgBewoners blij met werken zonder hinder

De inwoners van de Brugstraat in Sint-job vierden woensdag feest. Niet alleen omdat de feestdagen naderen, maar vooral omdat de werkzaamheden er zo vlot verlopen. De gemeente Brecht, Unizo, Aquafin en aannemer Hens boden een receptie aan.

De werkzaamheden in de Brugstraat in Sint-job gingen een half jaar geleden van start. "De aanleg gebeurt in fasen om de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken.

Er is voortdurend overleg met de plaatselijke bevolking, de twee scholen en het gemeentebestuur van Brecht", zegt Min Huet, projectleider van Aquafin.

Er wordt gekozen voor een gescheiden rioleringsstelsel, waarbij de bestaande riolering, die onder het voetpad ligt, wordt gerenoveerd om het regenwater af te voeren naar het Klein Schijn. Een nieuwe riolering in het midden van de weg zorgt ervoor dat het afvalwater via een pompstation naar de zuiveringsinstallatie in Schilde wordt geleid.

Elke fase omvat telkens de aanleg van een nieuwe riolering, de renovatie van de bestaande rioleringen en de volledige afwerking van de rijweg, parkeerstroken, stoepen en fietspaden.

Het kruispunt Vaartlaan-Ebeslaan- Brugstraat werd eerst aangepakt.

"Momenteel naderen fasen 2 en 3 hun voltooiing: van Kerklei naar school De Brug en van school De Brug naar het kruispunt met de Peter Benoitlaan. We hopen deze strook tegen half januari open te kunnen stellen", deelt projectleider Wies Mathieu van aannemer Hens mee.

Vuilniszakken opgehaald

Sabine Van Eester, die namens de gemeente de werkzaamheden volgt, hoopt dat de afwerking van de vierde fase, met name het vak tussen de Peter Benoitlaan en de brug over de Schotense Vaart tegen eind maart wordt afgewerkt. Laatste klus is het bouwen van een pompstation onder het Max Wildiersplein. Peter Smet (49), die op de hoek van de Brugstraat met de Braakstraat woont, is blij met de heraanleg. "Het werk ging gepaard met lawaai, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Voor de rest waren er geen problemen, de arbeiders haalden zelfs onze vuilniszakken op.

Het is alleen jammer dat er aan deze hoek een bushalte komt. Mensen zullen gebruikmaken van een overdekt deel dat bij Rijschool 't Noorden hoort, waardoor er afvalresten op de baan zullen terechtkomen."

Ook Linda Van Geldorp (54), geboren en getogen in Sint-job is blij.

"Ik werk bij bakker Ivens. 's Avonds gaf ik de koffiekoeken die waren overgebleven aan de arbeiders mee als beloning voor het geleverde werk."

Ouderdomsdeken Lucien Claessens (81) heeft het laatste woord. "Ik weet nog dat de Brugstraat uit een kasseiweg bestond met aan beide zijden een strook zand voor de voetgangers en de fietsers. Toen had iedereen nog een voortuintje, maar deze heraanleg overtreft alles."

 

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/brugstraat...

18:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.