22-01-13

Dierenthuisje met sluiting bedreigd

dierenthuisje-met-sluiting-bedreigd-id3874652-620x400.jpgHet Dierenthuisje is al negen jaar een vaste waarde voor dieren in nood. Uitbaters Sonja De Keyser en Peter Kloeck zitten nu met de handen in haar. Ze moeten immers uit hun huis en hebben geen geld om een nieuw domein te kopen.
De meeste dieren die in het Dierenthuisje verblijven, hebben serieuze medische of psychische problemen gekend en kunnen dus niet zomaar naar een opvanggezin of asielcentrum. "Het nieuws kwam bij ons aan als een schok want we dachten dat dat ook het einde van onze vzw zou zijn. Enkele vrijwilligers hebben ons overtuigd om de moed niet op te geven en een oplossing te zoeken. We blijven dus hopen op een mirakel, want ik wil niet weten wat er met onze dieren moet gebeuren als wij er niet meer zijn voor hen", zegt De Keyser.

Vanaf het moment dat ze het slechte nieuws bekend maakten op hun website kreeg het koppel veel reacties van kennissen en vrijwilligers. "Ze stellen voor om een benefiet te organiseren maar zo evident is dat niet. Voor al onze dieren hebben we minstens een domein van 3000 m2 nodig. Dat betekent dat we de komende maanden honderdduizenden euro's moeten inzamelen. Ik wil de handen in elkaar slaan maar ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen", vervolgt De Keyser.

Bovendien zijn de dieren als kinderen voor het koppel. "De vzw is voor ons een roeping, een echte passie. We hebben er zo veel voor gedaan en hebben nog zoveel plannen. Het zou verschrikkelijk zijn als dit nu zou stoppen", zucht De Keyser. "Een huis voor ons alleen vinden, is geen probleem. Maar we kunnen deze dieren niet in de steek laten."

Wie het Dierenthuisje wil helpen, kan contact opnemen via info@hetdierenthuisje.be of 0476.95.19.98 of een kijkje nemen op de website: www.hetdierenthuisje.be

Greet Wouters

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/dierenthui...

08:08 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.