Tijdens contacten tussen de NMBS-holding en het gemeentebestuur bleek dat in de lente de parking aan het station Noorderkempen zou worden uitgebreid en dat de verkeersstroom van en naar de parking zou worden verbeterd. Door een beslissingen van de regering gaat de opdracht vermoedelijk naar de NMBS zelf. De treingebruikers en het gemeentebestuur zijn vragende partij.

Elke weekdag is er chaos bij het aan- en wegrijden en de parkeerhavens zijn steeds volzet. ‘De dringende werken beslaan de herinrichting van de huidige in- en uitrit van de parking en de herinrichting van de parkeervakken met een efficiënter ruimtegebruik, zodat er 30 tot 40 plaatsen bijkomen', zegt burgemeester Aerts (Cd&V-CDB). ‘Nu is de uitrit een echte flessenhals en dit geeft aanleiding tot verkeersgevaarlijke situaties.'

Verwacht wordt dat het station nog intenser zal gebruikt worden zodra het nieuwe op- en afrittencomplex medio maart 2013 is opengesteld en wanneer vanaf april 2013 treinverbindingen met Breda opgestart worden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...