23-01-13

SVK Voorkempen noemt voortaan Het SaS

svk-voorkempen-noemt-voortaan-het-sas-id3886839-640x410.jpgSociaal verhuurkantoor Voorkempen heet voortaan SVK Het SaS. Daarmee neemt het kantoor een nieuwe start, onafhankelijk van sociale huisvestingmaatschappij De Voorkempen HE waaruit het in 1999 ontstaan is.

'Het Sas' verwijst naar de geografische ligging van het kantoor bij het Kempens Kanaal waar zich vele sassen bevinden, maar draagt ook een symbolische betekenis.

"Een sociaal verhuurkantoor heeft een werking dat in vele opzichten te vergelijken is met een sas. Wij zijn ook steeds in beweging op vlak van huurders en kandidaat-huurders, en qua beleid. Mensen mogen bij ons even komen wachten en aanmeren. We zullen als sluiswachters de sasdeuren openen voor hen. Het is echter aan de huurder zelf om het mechanisme aan de andere kant uit te dokteren om opnieuw verder te varen aangezien het slechts een tijdelijk ankerpunt is met een duidelijke aanlegplaats en afspraken en regels", legt coördinator Yann Blommaerts uit.

Het SaS is werkzaam in twaalf gemeenten ten noorden van Antwerpen. Naar de toekomst toe wil het kantoor werk maken van een betere bekendmaking en gerichte communicatie. "Tot slot willen we ook de woningkwaliteitsnormen verder optrekken en streven we naar 300 woningen tegen het einde van 2014", besluit voorzitter Ann Pycke.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/svk-voorke...

21:56 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.