25-01-13

Dit mag u verwachten van uw bestuur

dit-mag-u-verwachten-van-uw-bestuur-id3843861-620x400.jpgBurgemeester Luc Aerts (CD&V) gaat vol vertrouwen zijn tweede ambtsperiode in. Toch zullen de meerderheidspartijen CD&V, Open Vld, sp.a en nieuwkomer Groen flink rekening moeten houden met het weerwerk van een ‘zware’ oppositie bestaande uit N-VA (11 zetels) en Vlaams Belang (3 zetels). De meerderheid telt 15 zetels.

Voor Luc Aerts verliepen de eerste dagen tegelijk rustig en intens, want hij moest samen met het gemeentepersoneel de nieuwe legislatuur en de installatievergadering van zowel de gemeenteraad als de OCMW-raad voorbereiden.“Dankzij deze grondige voorbereiding kon er vlekkeloos gestart worden. Beslissingen die er echt uitspringen, zijn tot op heden nog niet genomen. En voor de dagdagelijkse zaken draaien we nog altijd op routine.Bovendien bevinden we ons momenteel nog in het stadium van de beleidsplanning.”

De prioriteiten voor de volgende jaren kunnen volgens de burgemeester samengevat worden onder de noemer: de leefkwaliteit in Brecht nog verder verhogen.“Zo plannen we in concreto de bouw van een podiumzaal in Sint-Lenaarts en weldra gaan in deze deelgemeente ook de werkzaamheden voor het oprichten van een jeugdhuis van start. Daarnaast willen we uitpakken met een centrum voor dagopvang voor senioren en bijkomende woonmogelijkheden voor senioren. Zo ziet onze OCMW-voorzitter Annemie Van Dyck graag serviceflats verschijnen in Sint-Lenaarts en in Overbroek. Brecht-centrum en Sint-Job hebben al serviceflats.”

“Heel belangrijk is ook de verdere afwerking van de ringweg rond Brecht-centrum en de daaruit voortvloeiende ontwikkeling van de stationsbuurt, met onder meer het aantrekken van bedrijven in die buurt”, vertelt Aerts. Op een even hoog niveau qua belangrijkheid schat hij de ontwikkeling in van het gemeentelijk domein De Merel. “Daar moeten gezonde en betaalbare recreatiemogelijkheden komen voor de hele bevolking”, vindt hij.

Uiteraard kosten al deze projecten de gemeente heel wat geld. “Het is onze grote uitdaging de gemeente op een zuinige wijze te besturen. Brecht moet in alle opzichten financieel gezond blijven”, stelt de burgemeester.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/verkiezing...

08:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.