30-01-13

Treinreizigers Noorderkempen eisen compensaties voor Fyra-debacle

imagesCA487YG8.jpg

De verbinding met de Fyrasneltrein tussen Antwerpen en Breda is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De reizigers uit de regio Brecht, waar de trein normaal ook zou stoppen, vragen ter compensatie opnieuw meer IR-treinen.

Er zijn zeven Fyra-treinen te weinig op het traject tussen Antwerpen en Breda. Bovendien is er het rijverbod voor Fyra wegens de vele technische perikelen. Daardoor zal het lang wachten worden op een Fyra- trein die stopt in het station Noorderkempen in Brecht.

Namens een heel aantal treinreizigers vraagt Joris Van der Schoot aan de NMBS om de acht geschrapte IRtreinen tussen Antwerpen en Brecht opnieuw in te voeren.

"Omdat nu duidelijk wordt dat de Fyra Antwerpen-Breda voor onbepaalde tijd is uitgesteld, willen de reizigers dat de NMBS de treinen die in december geschrapt werden weer inlegt, zolang er geen echte oplossing is gevonden voor het Fyradebacle", vraagt Van der Schoot. "We hebben dat al eerder gevraagd, maar de NMBS antwoordde dat het om gedwongen schrappingen ging. Nu valt echter de reden voor die schrapping weg, want er is geen Fyra-trein in de plaats gekomen. De beslissing is dus niet meer gedwongen."

Hij stipt ook aan dat er volgens de planning vanaf april nog eens acht extra IR-ritten zouden worden geschrapt ter vervanging van Fyra, die dan normaal het station Noorderkempen aandoet. "Ik vraag me af of die schrappingen onder de huidige omstandigheden gewoon doorgaan. Dàt zou pas echt grondig fout zijn voor de regio Voor- en Noorderkempen."

Tot slot voegt Van der Schoot eraan toe dat door de komst van de trein alle snelbussen, op twee na, tussen Brecht en Antwerpen werden geschrapt om 'niet te concurreren met de trein'. "We stellen vast dat, nu er acht treinritten werden geschrapt, deze snelbus niet is teruggekomen en we daarmee vastzitten op een tragere busverbinding die maar één keer per uur rijdt", vindt Van der Schoot.

22:17 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.