31-01-13

Nieuwe kansen voor wonen aan het water op Lochtenberg in St-Job.

imagesCAP8WJOE.jpgIn Brecht heeft de gemeenteraad het licht op groen gezet voor de aanleg van een nieuw wegentracé in Sint-Job-in-‘t-Goor. Het gaat om het stuk tussen de Eikenlei en het jaagpad, over het Lochtenbergplein. Voor de bouwgronden werd eerder al een RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) goedgekeurd.

Het RUP voorziet in mogelijkheden voor wonen aan het water, een groene verbinding  tussen het Lochtenbergplein en het kanaal, en een nieuwe doorsteek voor fietsers en voetgangers naar het jaagpad. De Brechtse schepen van ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V – CDB) legde het dossier voor op de jongste gemeenteraad. Hij verduidelijkte dat het wegentracé richting het kanaal wordt gekoppeld aan een trage verbinding voor fietsers en voetgangers naar het jaagpad. In het openbaar domein is ruimte voor 2250 vierkante meter groenaanleg. Op die manier kan het groene karakter van de omgeving van het Lochtenbergplein doorgetrokken worden tot aan het kanaal. Volgens De Veuster is daarbij aandacht besteed aan ruimte voor parkeren en een overzichtelijke toegang langs de Eikenlei. De schepen benadrukt dat het plangebied gedeeltelijk ook een sociale én betaalbare invulling krijgt. Zo kunnen er 9 betaalbare kavels worden gerealiseerd voor inwoners uit de gemeente. Daarna volgen ook nog een 10-tal sociale koopappartementen. Er komen in private ontwikkeling eveneens 13 woningen en 2 kleinere appartementsgebouwen langs het kanaal. Op termijn kan de site verder worden ontwikkeld met een verbinding naar de Eurolaan en een trage verbinding naar de Arthur Winterslaan.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=23308

20:22 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Trendy salon Bobhead geeft ook bijscholing aan kappers

trendy-salon-bobhead-geeft-ook-bijscholing-aan-kappers-id3942460-620x400.jpgRobby Osselaer en zijn vrouw Sofie Schrauwen openden zopas hun nieuwe kapperszaak Bobhead aan de Beukenlei 20a in Sint-Job (Brecht). Speciaal daarbij is dat er naast een trendy kapsalon ook een kappershogeschool is gevestigd.

Het paar zit zes jaar in het kappersvak in Dendermonde, waar Bobhead al een eerste vestiging heeft. Het team werkt al jaren op hoog niveau binnen de kapperswereld en behaalde verscheidene prijzen. In december 2012 won Bobhead op de Hairdressers Awards Benelux in het Château du Lac in Genval drie van de negen titels: young hairdresser of the year, hairdresser of the year in West- en Oost-Vlaanderen en alternative hairdresser of the year.

Bobhead mikt in Sint-Job op een modebewust publiek, waartoe ook kinderen en jongeren behoren. Op hetzelfde adres, achteraan het kapsalon, is een kappershogeschool gevestigd. "We geven onze know how qua vaktechniek en management door aan gediplomeerde kappers via bijscholingen, met daarbij aandacht aan de nieuwste trends, zodat ze up-to-date blijven", zegt Sofie.

Bobhead, Beukenlei 20a, 2960 Sint-Job, 03.293.39.63, www.bobhead.be

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/trendy-sal...

20:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-13

Treinreizigers Noorderkempen eisen compensaties voor Fyra-debacle

imagesCA487YG8.jpg

De verbinding met de Fyrasneltrein tussen Antwerpen en Breda is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De reizigers uit de regio Brecht, waar de trein normaal ook zou stoppen, vragen ter compensatie opnieuw meer IR-treinen.

Er zijn zeven Fyra-treinen te weinig op het traject tussen Antwerpen en Breda. Bovendien is er het rijverbod voor Fyra wegens de vele technische perikelen. Daardoor zal het lang wachten worden op een Fyra- trein die stopt in het station Noorderkempen in Brecht.

Namens een heel aantal treinreizigers vraagt Joris Van der Schoot aan de NMBS om de acht geschrapte IRtreinen tussen Antwerpen en Brecht opnieuw in te voeren.

"Omdat nu duidelijk wordt dat de Fyra Antwerpen-Breda voor onbepaalde tijd is uitgesteld, willen de reizigers dat de NMBS de treinen die in december geschrapt werden weer inlegt, zolang er geen echte oplossing is gevonden voor het Fyradebacle", vraagt Van der Schoot. "We hebben dat al eerder gevraagd, maar de NMBS antwoordde dat het om gedwongen schrappingen ging. Nu valt echter de reden voor die schrapping weg, want er is geen Fyra-trein in de plaats gekomen. De beslissing is dus niet meer gedwongen."

Hij stipt ook aan dat er volgens de planning vanaf april nog eens acht extra IR-ritten zouden worden geschrapt ter vervanging van Fyra, die dan normaal het station Noorderkempen aandoet. "Ik vraag me af of die schrappingen onder de huidige omstandigheden gewoon doorgaan. Dàt zou pas echt grondig fout zijn voor de regio Voor- en Noorderkempen."

Tot slot voegt Van der Schoot eraan toe dat door de komst van de trein alle snelbussen, op twee na, tussen Brecht en Antwerpen werden geschrapt om 'niet te concurreren met de trein'. "We stellen vast dat, nu er acht treinritten werden geschrapt, deze snelbus niet is teruggekomen en we daarmee vastzitten op een tragere busverbinding die maar één keer per uur rijdt", vindt Van der Schoot.

22:17 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Patrick Anthonissen is voorzitter Unizo-Brecht

id396266-wf-380758-14-jpg-664x496.jpg

Unizo-Brecht heeft met Patrick Anthonissen (43) een nieuwe voorzitter in opvolging van Leo Meeussen, die aftreedt als voorzitter maar nog wel bestuurslid blijft. Anthonissen is al zeventien jaar lid van de Unie van Zelfstandige Ondernemers.

Leo Meeussen (62), die jarenlang Flash Boetiek op de Biest in Brechtcentrum heeft gerund, houdt nu ook het voorzitterschap van Unizo- Brecht voor bekeken. "Het is tijd dat jongere mensen de fakkel overnemen, maar ik blijf wel bestuurslid.

Op mijn medewerking kunnen ze dus nog altijd rekenen", sprak Meeussen (62) na de hulde die hem werd gebracht tijdens de recente algemene vergadering van Unizo-Brecht.

Grote uitdagingen

De gewezen voorzitter oefende die taak 32 jaar uit en is intussen ook al 40 jaar bestuurslid. "De groep bij elkaar houden en originele acties, zoals de jaarlijkse paasmarkt, op touw blijven zetten, zijn de grote uitdagingen voor de toekomst. Maar ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger", sprak Meeussen.

Patrick Anthonissen, die al 17 jaar lid is van Unizo waarvan drie jaar in het bestuur, wil het aanspreekpunt zijn van alle middenstanders in Brecht-centrum en Overbroek.

"Momenteel zijn 140 leden aangesloten en hun aantal kan nog uitbreiden met de nieuwe ontwikkelingen die op til zijn. Zo is de komst van winkels die afhankelijk zijn van een keten niet meer te stuiten. We staan daar niet afkerig tegenover, we moeten hen alleen op dezelfde lijn zien te krijgen", vindt de nieuwe voorzitter.

Winnaars eindejaarsactie

Tijdens dezelfde vergadering werden de winnaars van de eindejaarsactie bekendgemaakt. Jos Willems uit Sint-Antonius-Zoersel won de hoofdprijs: een auto. Hij krijgt een Toyota dankzij een aankoop bij slager Van Ballaert. Daarnaast gingen zeven setjes aankoopcheques ter waarde van duizend euro naar: Stefaan Wouters (Wuustwezel); Louisa Nagels (Sint-Job); de familie Schenck, Francine Wilmssen, Dorien Van Dijck, Victor Lenaerts en Kevin Beckers.

22:09 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Warm aanbevolen! Binnenkort in Sint-Job!

374200_10200458761019417_297559070_n.jpg

19:59 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Militaire oefeningen op Groot Schieldveld in Brecht-Wuustwezel.

imagesCA4AR05D.jpgVan 4 tot 8 februari zullen er op het militair domein Groot Schietveld in Brecht-Wuustwezel helikopteroefeningen plaatsvinden.

De oefeningen omvatten talrijke vluchten op lage hoogte, gecombineerd met het afvuren van rookbommen boven het schietveld. Defensie probeert de hinder voor omwonenden tot een minimum te beperken.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=23287

19:47 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fluohesjes

imagesCA71J455.jpgDankzij de steun van Lions Club Antwerpen Voorkempen kunnen de kinderen van BULO Kristus Koning in Sint-Job nu 'goed gezien' naar school en dat is fijn voor de veiligheid van iedereen. Met een dansje en een liedje maakten enkele leerkrachten de 350 leerlingen warm voor het dragen van hun hesje. Nadien mochten alle kinderen een hesje in het schoolsecretariaat afhalen. De volgende ochtend droegen ze allemaal het leuke kleinood. Voortaan staan de jongelui 's morgens en 's avonds goed zichtbaar aan de bushalte.
JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/fluohesjes...

19:41 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ladies night in jeugdhuis

ladies_night.jpg

19:38 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-13

Sportief Brecht voorjaar 2013

images200.jpg

Nog niet begonnen aan je sportieve voornemens? Dan is dit de ideale moment, want de gemeentelijke sportdienst organiseert verschillende sportieve lessenreeksen. Hiertussen vind je zeker iets dat jij wil doen!

In februari/ maart 2013  starten weer een aantal nieuwe lessenreeksen voor volwassenen en senioren, waaronder drie reeksen Sport Overdag: je hebt de keuze uit BBB, stretching of circus workshops. Sport Overdag betekent een wekelijks sportuurtje voor elke volwassene die wel te vinden is voor een portie beweging en waarbij ook sociaal contact een belangrijke rol speelt!

Je werkt overdag en kan dus niet deelnemen aan het aanbod van Sport Overdag? Geen probleem, want ook de enorm populaire lessenreeksen Start-to-Run staan ook weer op het programma in het voorjaar. Er start een reeks voor beginners en eentje voor de gevorderden. Ook is er een gloednieuwe sportieve lessenreeks capoeira op maandagavond of start to kick op woensdagavond, een actieve workout om de dagelijkse stress eruit te zweten. Daarnaast komen ook weer de 50-plussers aan bod. Voor hen staat seniorobics op het programma. Elke week kan je proeven van conditieoefeningen, spieroefeningen en lenigheidoefeningen, gebracht op leuke muziek. Door op een aangename en goed te volgen manier les te geven, hopen wij weer vele sportieve 50-plussers te kunnen begroeten. Ook kan je kiezen voor de reeks 50+ petanque, elke week (10 weken lang) kan je op donderdag alle truckjes van het gezellige jeu de boule aanleren, zowel de theorie als de praktijk van deze sport komen aan bod. Daarnaast is er natuurlijk tijd voor een babbeltje en een drankje. Echt sportelen dus!

Ben je dus in het verleden nooit echt sportief geweest, maar vind je het de hoogste tijd om iets te doen aan je fysieke conditie; of heb je omwille van een bepaalde reden (kwetsuur, …) al een tijdje niet meer aan sport gedaan en ben je er nu terug helemaal klaar voor; of ben jij het type dat liefst elke dag sport? Iedereen is welkom op de lessenreeksen van de sportdienst!

Voor meer informatie over deze lessenreeksen, startdata, prijzen en inschrijvingen kunt u terecht op de gemeentelijke sportdienst van Brecht via het nr. 03/660.28.30 of mail naar sportpromotie@brecht.be. Ook op onze website www.sportiefbrecht.be  kan je heel wat informatie vinden.

Voor een aantal lessenreeksen is het aantal inschrijvingsplaatsen beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven! 

20:57 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkaveling Leeuwerik in Brecht.

naamloos122.pngDe gemeente Brecht en IGEAN verkopen 18 percelen bouwgrond in de verkaveling ‘Leeuwerik’. Er is een mix van kleine en grotere percelen voor gekoppelde en vrijstaande bebouwing.

Als je interesse hebt, kan je nog tot en met 15 februari inschrijven bij IGEAN. Dit kan via www.igean.be of per post. Het adres is Doornaardstraat 60 in 2160 Wommelgem. Zonder deze inschrijving kan je niet deelnemen aan de toewijzingsprocedure. De volledige procedure en alle info kan je nalezen op www.brecht.be

19:47 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Tumult maakt einde aan gemeenteraad

De jongste gemeenteraad van Brecht eindigde met tumult. Burgemeester Aerts (CD&V-CDB) schorste de zitting.

N-VA Brecht liet een interpellatie aan de dagorde toevoegen. Deze ging over een dame die wilde gehoord worden door de gemeenteraad in verband met een verkavelingsvraag. Op de gemeenteraad werd deze interpellatie, die door N-VA Brecht op de agenda was gezet, niet uitgevoerd. De interpellatie werd door de voorzitter verplaatst naar een geheime zitting, omdat het hier volgens hem om een persoonlijke kwestie zou gaan. Daarop ontstond turmult bij het publiek.

Verkavelingsdossier

Mevrouw E.M. wou gehoord worden op de gemeenteraad over een verkavelingsdossier in de Handbooglaan. 'Een verkavelingsdossier is echter een bevoegdheid van het college', meldt het college van burgemeester en schepenen. Na advies te hebben ingewonnen over deze materie, werd E.M. uitgenodigd door het college. Daar wou ze echter, volgens de burgemeester, niet naartoe komen. Burgemeester Luc Aerts verwees daarom dit dossier naar de geheime zitting, omdat er over personen werd gesproken. Maar nog voor de geheime zitting begon, werd de raad verstoord door geroep uit het publiek. De burgemeester schorste de zitting.

Kavels

'Het dossier houdt de opsplitsing in van 1 perceel in 2 kavels (halfopen bebouwing) van ongeveer 500 en 600 vierkante meter. Dit is thans de gemiddelde oppervlakte in het woongebied. Omwille van het groene karakter legde het college een beperking van de bouwdiepte op', meldt het schepencollege. 'De bewoners stelden dat zij eindelijk een antwoord wilden krijgen op de vragen die zij hadden bij de onrespectvolle behandeling van hun bezwaren in een betrokken verkavelingsdossier. Deze bezwaren, ondertekend door maar liefst 8 buurtbewoners, werden volgens dIe buurtbewoners onvolledig of zelfs niet getoond op het schepencollege bij de behandeling van het verkavelingsdossier. N-VA (oppositie) vroeg in de interpellatie een verklaring voor de diepe ontgoocheling en verontwaardiging van deze buurtbewoners, en wilde de vraag stellen waarom zij niet hun beklag mochten doen op de gemeenteraad', meldt N-VA Brecht.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

19:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-13

Welzijnsdienst Brecht organiseert complimentenfuif

naamloos.png

De welzijnsdienst van de gemeente Brecht werkt al verschillende jaren samen met de gemeenten Malle, Schilde, Zandhoven, Wijnegem, Schoten en Zoersel rond geestelijke gezondheid. Onder het mom ‘fitter in je hoofd, het kan!’ organiseren zij samen heel wat leuke activiteiten die kaderen binnen de ruimere, Vlaamse actie ‘fit in je hoofd, goed in je vel’, die op haar beurt jong en oud aan de hand van tien stappen ertoe wil aanzetten zich goed te voelen. Enkele van deze stappen zijn ‘beweeg’, ‘probeer eens iets nieuws’ en ‘reken op vrienden’. Die stappen gecombineerd mondden uit in een dansnamiddag voor senioren in de Toverfluit, en dit op vrijdag 25 januari om 14.00 uur.

 

programma

Om 14.00 uur zal het live-orkest ‘Enjoy’ het beste van zichzelf geven om de dansnamiddag op gang te trekken. Iets na 14.00 uur komt kersvers Zoersels ocmw-voorzitter en schepen Katrien Schryvers alle deelnemers aanmoedigen om de benen te strekken en hen oproepen elkaar eens een extra compliment te geven.

 

iets voor jou?

Wil je graag andere senioren uit de buurt en omgeving leren kennen? Hou je van een leuke babbel, een dansje, een goede pint en wil je graag wat extra sociale contacten? Dan is deze dansnamiddag ongetwijfeld iets voor jou! Schrijf je nog op de valreep in via 03 2980 0 00 (Anke Smolders of Erik Fuhlbrügge) of via welzijn.wereld@zoersel.be. Deelname is gratis (consumpties te betalen). Veel plezier!   http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

08:20 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dit mag u verwachten van uw bestuur

dit-mag-u-verwachten-van-uw-bestuur-id3843861-620x400.jpgBurgemeester Luc Aerts (CD&V) gaat vol vertrouwen zijn tweede ambtsperiode in. Toch zullen de meerderheidspartijen CD&V, Open Vld, sp.a en nieuwkomer Groen flink rekening moeten houden met het weerwerk van een ‘zware’ oppositie bestaande uit N-VA (11 zetels) en Vlaams Belang (3 zetels). De meerderheid telt 15 zetels.

Voor Luc Aerts verliepen de eerste dagen tegelijk rustig en intens, want hij moest samen met het gemeentepersoneel de nieuwe legislatuur en de installatievergadering van zowel de gemeenteraad als de OCMW-raad voorbereiden.“Dankzij deze grondige voorbereiding kon er vlekkeloos gestart worden. Beslissingen die er echt uitspringen, zijn tot op heden nog niet genomen. En voor de dagdagelijkse zaken draaien we nog altijd op routine.Bovendien bevinden we ons momenteel nog in het stadium van de beleidsplanning.”

De prioriteiten voor de volgende jaren kunnen volgens de burgemeester samengevat worden onder de noemer: de leefkwaliteit in Brecht nog verder verhogen.“Zo plannen we in concreto de bouw van een podiumzaal in Sint-Lenaarts en weldra gaan in deze deelgemeente ook de werkzaamheden voor het oprichten van een jeugdhuis van start. Daarnaast willen we uitpakken met een centrum voor dagopvang voor senioren en bijkomende woonmogelijkheden voor senioren. Zo ziet onze OCMW-voorzitter Annemie Van Dyck graag serviceflats verschijnen in Sint-Lenaarts en in Overbroek. Brecht-centrum en Sint-Job hebben al serviceflats.”

“Heel belangrijk is ook de verdere afwerking van de ringweg rond Brecht-centrum en de daaruit voortvloeiende ontwikkeling van de stationsbuurt, met onder meer het aantrekken van bedrijven in die buurt”, vertelt Aerts. Op een even hoog niveau qua belangrijkheid schat hij de ontwikkeling in van het gemeentelijk domein De Merel. “Daar moeten gezonde en betaalbare recreatiemogelijkheden komen voor de hele bevolking”, vindt hij.

Uiteraard kosten al deze projecten de gemeente heel wat geld. “Het is onze grote uitdaging de gemeente op een zuinige wijze te besturen. Brecht moet in alle opzichten financieel gezond blijven”, stelt de burgemeester.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/verkiezing...

08:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sm-meesteres riskeert gevangenisstraf voor dood klant

images1.jpgDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zich donderdag gebogen over een sm-sessie die een fatale afloop kende voor een Britse miljonair van 58. Hij kreeg van sm-meesteres Lucrezia (46) en haar assistente Juno (38) lachgas toegediend en stierf door een zuurstoftekort. Het openbaar ministerie vorderde voor Lucrezia dertig maanden en voor Juno één jaar cel.

De hulpdiensten werden op 22 juni 2010 naar de sm-studio van Lucrezia geroepen in Sint-Job-in-'t-Goor. Ze troffen daar de beklaagden aan die een naakte man aan het reanimeren waren. De ambulanciers namen het van hen over, maar konden hem niet meer redden.

De zakenman, die wel vaker van Lucrezia's diensten gebruikmaakte, had op eigen verzoek lachgas toegediend gekregen, terwijl hij gedeeltelijk vastgebonden was. Dat gas had echter een zuurstoftekort veroorzaakt, waardoor hij gestorven was.

Volgens het openbaar ministerie hadden de vrouwen moeten weten dat het toedienen van lachgas fatale gevolgen kon hebben, maar hun advocaten betwistten dat en vroegen de vrijspraak. ‘We spreken hier over een drijfgas dat je gewoon in de supermarkt kunt kopen voor bijvoorbeeld slagroomspuiten en dat niet te vergelijken is met het medische lachgas. Mijn cliënte heeft dit drijfgas al vaker gebruikt, ook bij zichzelf, en er nooit eerder problemen mee ondervonden', stelde advocaat Jan De Man namens Lucrezia.

Terwijl Juno de zakenman nauwlettend in het oog hield, had Lucrezia de gascapsule in een ballon gepompt, die met een darmpje aan het masker van de zakenman bevestigd was. ‘Hij moest zelf aan het darmpje zuigen om het gas binnen te krijgen en kon er ten allen tijden mee ophouden. Van enige toediening door mijn cliënte is dus geen sprake', pleitte advocaat Erik Van der Vloet namens Juno.

Beide dames vroegen de vrijspraak. Lucrezia wordt daarnaast ook nog vervolgd, omdat er bij een huiszoeking ‘poppers' en een stroomstoottoestel werden aangetroffen en vroeg daarvoor een opschorting. Zij is na de dood van de zakenman gestopt met haar sm-studio.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

08:10 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-13

SVK Voorkempen noemt voortaan Het SaS

svk-voorkempen-noemt-voortaan-het-sas-id3886839-640x410.jpgSociaal verhuurkantoor Voorkempen heet voortaan SVK Het SaS. Daarmee neemt het kantoor een nieuwe start, onafhankelijk van sociale huisvestingmaatschappij De Voorkempen HE waaruit het in 1999 ontstaan is.

'Het Sas' verwijst naar de geografische ligging van het kantoor bij het Kempens Kanaal waar zich vele sassen bevinden, maar draagt ook een symbolische betekenis.

"Een sociaal verhuurkantoor heeft een werking dat in vele opzichten te vergelijken is met een sas. Wij zijn ook steeds in beweging op vlak van huurders en kandidaat-huurders, en qua beleid. Mensen mogen bij ons even komen wachten en aanmeren. We zullen als sluiswachters de sasdeuren openen voor hen. Het is echter aan de huurder zelf om het mechanisme aan de andere kant uit te dokteren om opnieuw verder te varen aangezien het slechts een tijdelijk ankerpunt is met een duidelijke aanlegplaats en afspraken en regels", legt coördinator Yann Blommaerts uit.

Het SaS is werkzaam in twaalf gemeenten ten noorden van Antwerpen. Naar de toekomst toe wil het kantoor werk maken van een betere bekendmaking en gerichte communicatie. "Tot slot willen we ook de woningkwaliteitsnormen verder optrekken en streven we naar 300 woningen tegen het einde van 2014", besluit voorzitter Ann Pycke.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/svk-voorke...

21:56 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De vaart viert nieuwjaar

naamloos.pngNaar jaarlijkse traditie organiseerden de bewoners van de VME De Vaart' in Sint-Job-in-'t-Goor een nieuwjaarsreceptie. 'De opbrengst hiervan wordt integraal besteed aan de ondersteuning van dwarslaesiepatiënten', meldt Paul De Laet.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

07:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-13

aktie voor bomen teplanten

imagesCAHK9XBA.jpgcurieus brecht zoekt oude gsm-s.deze aktie is voor bomen teplanten ben je in bezit van oude gsms kan je ze kwijt op kerklei 85 te sint job in t goor alvast dank.

09:00 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dierenthuisje met sluiting bedreigd

dierenthuisje-met-sluiting-bedreigd-id3874652-620x400.jpgHet Dierenthuisje is al negen jaar een vaste waarde voor dieren in nood. Uitbaters Sonja De Keyser en Peter Kloeck zitten nu met de handen in haar. Ze moeten immers uit hun huis en hebben geen geld om een nieuw domein te kopen.
De meeste dieren die in het Dierenthuisje verblijven, hebben serieuze medische of psychische problemen gekend en kunnen dus niet zomaar naar een opvanggezin of asielcentrum. "Het nieuws kwam bij ons aan als een schok want we dachten dat dat ook het einde van onze vzw zou zijn. Enkele vrijwilligers hebben ons overtuigd om de moed niet op te geven en een oplossing te zoeken. We blijven dus hopen op een mirakel, want ik wil niet weten wat er met onze dieren moet gebeuren als wij er niet meer zijn voor hen", zegt De Keyser.

Vanaf het moment dat ze het slechte nieuws bekend maakten op hun website kreeg het koppel veel reacties van kennissen en vrijwilligers. "Ze stellen voor om een benefiet te organiseren maar zo evident is dat niet. Voor al onze dieren hebben we minstens een domein van 3000 m2 nodig. Dat betekent dat we de komende maanden honderdduizenden euro's moeten inzamelen. Ik wil de handen in elkaar slaan maar ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen", vervolgt De Keyser.

Bovendien zijn de dieren als kinderen voor het koppel. "De vzw is voor ons een roeping, een echte passie. We hebben er zo veel voor gedaan en hebben nog zoveel plannen. Het zou verschrikkelijk zijn als dit nu zou stoppen", zucht De Keyser. "Een huis voor ons alleen vinden, is geen probleem. Maar we kunnen deze dieren niet in de steek laten."

Wie het Dierenthuisje wil helpen, kan contact opnemen via info@hetdierenthuisje.be of 0476.95.19.98 of een kijkje nemen op de website: www.hetdierenthuisje.be

Greet Wouters

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/dierenthui...

08:08 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Suske en Wiske aan station

imagesCAB300BV.jpgOp 23 februari wordt aan het station Noorderkempen een beeld van Junior Suske en Wiske onthuld. Dit initiatief past in de opening van de striproute doorheen de Noorderkempen op 7 mei.

 

Brecht realiseert een aantal belevingspunten rond strips aan het station. Daarom organiseert Toerisme Brecht een tekenwedstrijd met als thema ‘De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht'.

De deelnemers kunnen hun tekening met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en mailadres voor 20 februari bezorgen aan de dienst Vrije Tijd, Gemeenteplaats 1.

Stripauteur Jeff Broeckx zetelt tijdens de inhuldigingsdag in de jury. Hij zal ook signeren. Andere juryleden zijn schepen van Toerisme Kris Kenis en stripcoördinator Jan Francken. De winnaars krijgen een leuke prijs en hun tekening krijgt een ereplaats in het houten gebouwtje bij de stripbanners.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

08:03 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitbreiding parking station Noorderkempen is dringend

imagesCARD9ODA.jpgElke weekdag is er verkeerschaos aan de stationsparking in Brecht. In de lente worden de problemen aangepakt. Er komen 30 tot 40 parkeerplaatsen bij.

 

Tijdens contacten tussen de NMBS-holding en het gemeentebestuur bleek dat in de lente de parking aan het station Noorderkempen zou worden uitgebreid en dat de verkeersstroom van en naar de parking zou worden verbeterd. Door een beslissingen van de regering gaat de opdracht vermoedelijk naar de NMBS zelf. De treingebruikers en het gemeentebestuur zijn vragende partij.

Elke weekdag is er chaos bij het aan- en wegrijden en de parkeerhavens zijn steeds volzet. ‘De dringende werken beslaan de herinrichting van de huidige in- en uitrit van de parking en de herinrichting van de parkeervakken met een efficiënter ruimtegebruik, zodat er 30 tot 40 plaatsen bijkomen', zegt burgemeester Aerts (Cd&V-CDB). ‘Nu is de uitrit een echte flessenhals en dit geeft aanleiding tot verkeersgevaarlijke situaties.'

Verwacht wordt dat het station nog intenser zal gebruikt worden zodra het nieuwe op- en afrittencomplex medio maart 2013 is opengesteld en wanneer vanaf april 2013 treinverbindingen met Breda opgestart worden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

07:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-13

Nederlandse link naar overval

nederlandse-link-naar-overval-id3872719-620x400.jpgDe bewoners van recreatiecentrum 't Veerle en Kabouterland in Brecht waren op 22 november slachtoffer van een gewelddadige home invasion.

De inbrekers knevelden de dochter en tapeten haar mond dicht. Haar vader moest slagen incasseren.

De daders verdwenen met een grote buit. De politie onderzoekt nu een mogelijk verband met gelijkaardige feiten in het Nederlandse Dordrecht.

De daders zijn Maghrebijnse mannen, een van hen is een dertiger met zwart haar van 1,60 meter groot (foto). Ze spraken onderling Arabisch en Frans.

11:49 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Speelgoedinzamelactie groot succes

IMG_7593_JPG_h380.jpgJeugdhuis ’t Jop nam in het najaar het initatief om speelgoed in te zamelen voor kinderen in moeilijke situaties. Hiervoor vonden ze met chiro Sint-Job en C.K.G. het Open Poortje twee enthousiaste partners.

Net als het jeugdhuis fungeerde de lokalen van de chiro als een inzamelpunt. Nadat vrijwilligers van ’t Jop alles netjes gesorteerd en gecontroleerd hadden, brachten ze het speelgoed naar het C.K.G. De organisator van het gebeuren, Sacha Léon van ’t Jop besluit: 'De actie was een groot succes. Het C.K.G. was zeer enthousiast over de aangeleverde spullen. Het speelgoed dat ze niet geschikt achten voor de kinderen van hun doelgroep, zullen ze zelf verder doorgeven aan liefdadigheidsinstanties. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen tot het succes van deze actie.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

07:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-01-13

Abraak Brechtse weekendverblijven krijgt landschapspremie.

naamloos.pngKempens Landschap vzw en de gemeente Brecht zullen dit jaar een tiental achtergestelde weekendverblijven op de Noenheuvel en Gruttosingel afbreken. Het verwijderen van de gebouwen kadert in een groter project rond het natuur- en landschapsherstel in de Brechtse Heide. De uitvoering zal voor een deel worden gefinancierd met een landschapspremie voor beheerwerken.

De Noenheuvel en de Gruttosingel maken deel uit van de Brechtse Heide. De 2 zones staan echter in schril contrast tot de rest van dit schitterende, tevens beschermde landschap. Decennia geleden werden hier weekendhuisjes opgetrokken. Later heeft men de site in een weekendzone willen omzetten, maar omdat ze niet in aanmerking kwam voor regularisatie, zijn de plannen uiteindelijk niet doorgegaan. Stilaan zijn de eigenaars verdwenen, raakten de weekendhuisjes in verval en verloederde het gebied. Daar komt dit jaar dus verandering in. Al sinds 1999 is de vzw Kempens Landschap actief in deze regio. Met de verwerving van het 10 ha grote domein De Poppelaer werd de eerste recreatieve buffer voor de Brechtse Heide een feit. De Poppelaer is niet alleen op zich een uniek gebied, het vormt ook een belangrijke toegangspoort tot de Brechtse Heide. In 2007 werd het engagement ter vrijwaring daarvan vernieuwd met de aankoop van twee bospercelen in de Noenheuvel. Sindsdien is het areaal dat vzw Kempens Landschap hier in eigendom heeft, al uitgegroeid tot ca. 6 ha. In oktober 2012 diende Kempens Landschap een aanvraagdossier in voor het afbreken van 14 weekendverblijven en het opruimen van 6 percelen in de Noenheuvel en Gruttosingel in Brecht. In december werd voor de werken een premie toegekend door Onroerend Erfgoed.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php

14:46 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Natuur in de tuin

imagesCAYTWFW9.jpgDe Brechtse milieuraad organiseert een cursus 'Natuur in de tuin' in samenwerking met Natuurpunt en VELT. De volgende thema's komen aan bod in vier avonden: ecologische siertuinen, de juiste plant op de juiste plaats; vogels in de tuin; insecten in de tuin; en zoogdieren en amfibieën in de tuin. U kunt tevens een bezoek brengen aan een natuurvriendelijke tuin. De lessen vinden plaats in GC Jan Vander Noot, Mudaeusstraat 9 in Brecht op de woensdagen 27/2, 6/3, 13/3 en 20/3 om 19.30u. Het tuinbezoek vindt plaats op zaterdag 23 maart. De milieuraad financiert de cursus, maar er wordt wel een symbolische bijdrage gevraagd van 5 euro voor de hele cursus. JVS

03.660.25.63, wendy.neirynck@brecht.be Inschrijvingen: 03.636.20.59,clara.vanosmael@gmail.com

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/natuur-in-...

03:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkeershinder door ongeval op E19

verkeershinder-door-ongeval-op-e19-id3864765-620x400.jpgHet verkeer op de E19 richting Antwerpen ondervond vrijdagochtend de nodige hinder na een ongeval ter hoogte van Sint-Job-in't-Goor (Brecht).
Twee personenwagens waren met elkaar in botsing gekomen. Een wagen kwam tot stilstand tegen de vangrail van de middenberm, de andere draaide rond zijn as.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/verkeershi...

03:50 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leerlingen Sint-Michielschool leren bewust omgaan met energie

doe_de_klik_002_JPG_h380.jpgMet behulp van Nick van Nickelodeon werden de leerlngen van de Sint-Michielschool bewust van zuinig omgaan met energie.

'Nick van Nickelodeon kwam langs in onze school. Hij kwam vertellen over zijn vriendin Klikje die zeer milieubewust is op het gebied van energie! Maandelijks brengt ze via de tijdschriften van Averbode heel wat tips in de kijker', vertelt directeur Wim Mertens. De kinderen van de derde graad mochten mee op reis naar de wereld van energie. Via prachtig it-materiaal konden ze deze reis maken. Als klap op de vuurpijl konden ze eens een wagen op elektriciteit van naderbij bekijken. 'We waren zeer blij met dit project van o.a. Electrabel dat we gratis gekregen hebben door loting. Hopelijk kunnen onze kinderen zich nu ook energiebewuster gedragen', besluit de directeur.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

03:44 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Godfather van xtc-handel gevat

15dde23e-6101-11e2-bbbc-ecbb8fc804fd_original.jpgHet Antwerpse gerecht heeft de legendarische Nederlandse topcrimineel Ton van Dalen, alias De Grijze, laten oppakken. Van Dalen wordt beschouwd als de peetvader van de xtc-maffia.

 

De zestiger zou betrokken zijn geweest bij een groot en operationeel drugslaboratorium dat in december 2011 in Brecht werd opgerold. Van Dalen werd eind december 2012 gearresteerd op de luchthaven van Schiphol. Hij zit in Nederland in de gevangenis, in afwachting van zijn overlevering aan ons land.

De onderzoeksrechter liet ook nog twee andere zware jongens uit Nederland arresteren, de gebroeders Carlo en Jurriaan M, de zonen van een andere beruchte drugsbaron uit Nederland. Jurriaan en Carlo richtten in België een nepbedrijf op en huurden een loods aan Klein-Veerle in Brecht. De speurders ontdekten dat het laboratorium werd bevoorraad door het chemische bedrijf Alchem uit Slovakije, dat wordt geleid door de Nederlander Sylvester V. Op papier leverde het Slovaakse bedrijfje plantaardige olie, maar in werkelijkheid ging het om zogenaamde precursoren.

Onmetelijk rijk

Het gerecht beschouwt Ton van Dalen niet alleen als een van de hoofdverdachten achter de amfetaminefabriek in Brecht, de speurders denken ook dat ‘De Grijze' ook het chemische brein achter de hele operatie was. Ton van Dalen zou zelf naar China zijn afgereisd, waar hij zou hebben geleerd hoe hij de natuurlijk grondstof apaan kon omzetten in BMK, de belangrijkste grondstof van xtc.

Ton van Dalen stond begin jaren '90 aan het hoofd van een bende die de hele wereld voorzag van xtc-pillen. ‘De bende-Van Dalen runde de grootste xtc-productie ter wereld', zegt Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite.nl. ‘Ze hebben in korte tijd honderden miljoenen euro verdiend. Van Dalen en co zijn onmetelijk rijk geworden, want de politie heeft maar een heel klein deel van het geld kunnen vinden. Het geld hebben de criminelen vermoedelijk geïnvesteerd in vastgoedprojecten.'

Van Dalen heeft in Nederland een legendarische reputatie. Zijn naam is verbonden aan een van de meest geruchtmakende ontsnappingen uit de Nederlandse geschiedenis. Op 22 juni 1992 boden twee – vermoedelijk valse – politiemensen zich aan bij de Bijlmerbajes in Amsterdam. De agenten kwamen Van Dalen ophalen voor een verhoor. Samen met de agenten wandelde hij doodleuk de gevangenis uit.

Met pensioen

Erg lang kon Van Dalen niet genieten van zijn vrijheid. Op 17 augustus 1993 werd hij klem gereden door de speciale eenheden van de Rijkswacht, die met riotguns het vuur openen op de wagen van Van Dalen. Zijn chauffeur kreeg kogels in de arm en in de borst en raakte levensgevaarlijk gewond, van Dalen zelf bleef ongedeerd.

Ton van Dalen kan elk moment overgebracht worden naar België. ‘De arrestatie van van Dalen verbaast me toch wel', aldus Wim van de Pol van Crimesite.nl. ‘Iedereen was er van overtuigd dat hij ‘met pensioen was' en zich had teruggetrokken uit het criminele milieu.'

Het parket wil officieel geen commentaar kwijt.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DM...

03:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-13

achtervolging op de E19 tussen Brecht en Sint-Job-in't-Goor

imagesCA716NZN.jpgIn de nacht van woensdag op donderdag was er een achtervolging op de E19 tussen Brecht en Sint-Job-in't-Goor. De auto werd door de wegpolitie aangemaand om te stoppen zodat ze de wagen konden controleren.

De wagen had een Franse nummerplaat. Op het moment dat de agenten uitstapten, ging de Franse wagen ervandoor en een achtervolging volgde. De politie schoot de linkerachterband stuk en de wagen kwam tegen de vangrails terecht. De bestuurder nam de benen, maar de politie kon hem toch pakken. In de auto werd een partij drugs aangetroffen: 5kg marihuana en 1kg hasj. De 27-jarige bestuurder met Franse nationaliteit werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van invoer van verdovende middelen.

16:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Home-invasion bij gezin in domein 't Veerle in Brecht

00:39 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-13

Elektriciteitsmast ontploft

images.jpgEen fietser zag gisterennamiddag aan de Ebeslaan in Brecht naast het kanaal brokstukken vallen van een elektriciteitsmast van transmissienetbeheerder Elia. Vlak voordien was er een luide knal te horen. Bleek dat de elektriciteitsmast ontploft was. De netbeheerder en de hulpdiensten werden meteen verwittigd. Er is geen brand ontstaan en het incident had ook geen gevolgen voor de elektriciteitsvoorziening.

20:33 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |