01-02-13

Tekenwedstrijd in aanloop naar stripfietsroute

images44.jpg

De stripfietsroute is op komst en om dat evenement extra in de verf te zetten organiseert de toeristische dienst van de gemeente een tekenwedstrijd.

Tekeningen die ingestuurd worden, maken kans op een ereplaats bij de stripbanners in het houten gebouwtje.

De toeristische diensten van de regio Voor- en Noorderkempen zijn volop bezig met het uitstippelen van een stripfietsroute, die er weldra komt.

Toerisme Brecht organiseert in dat kader een tekenwedstrijd met als thema De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht.

Toerisme Brecht zet op de strip- fietsroute Junior Suske en Wiske in de kijker en plaatst op eigen grondgebied enkele belevingspunten voor de recreatieve fietsers. Enkele daarvan worden plechtig ingehuldigd op zaterdag 23 februari van 14 tot 16u.

Zo onder meer in de Oudaenstraat, de weg naar het treinstation, in de buurt van de Boshoeve. Daar komen een houten gebouwtje en een grote stripmuur.

Om de kinderen erbij te betrekken pakt Toerisme Brecht uit met een tekenwedstrijd onder het thema De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht. Jongelui kunnen hun creaties, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en mailadres binnenbrengen bij de dienst Vrije Tijd. Uiterste inleverdatum is 19 februari.

Tijdens de plechtigheid rond de stripmuur beoordeelt een jury onder leiding van Jeff Broeckx de werkjes.

De tekenaar signeert ook voor de stripfans. De winnaars van de wedstrijd worden nog dezelfde dag bekendgemaakt. Ze ontvangen een leuke prijs en hun tekening krijgt een ereplaats in het houten gebouwtje bij de stripbanners. De andere tekeningen worden later tentoongesteld in de bibliotheek van Brecht. JVs i i 03.660.28.30 (Christel Wilms) of toerisme@brecht.be i i Dienst Vrije Tijd, Gemeenteplaats 1 in Brecht.

15:46 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.